|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
(riješeno) Novi komp, problem kod bootanja
Pozdrav! Kupio sam novi komp, no dosta cesto se restarta tijekom podizanja windowsa (recimo u 70% slucajeva). Takoder, nekad se cuje 1 beep na pocetku, no nekad uopce nema tog beepa. Ali o tom beepu ne ovisi hoce li se dignut windowsi, ili ce se restartat (nekad se restarta komp iako je bio beep, a nekad se dignu windowsi, iako nije bilo beepa). Kada se dignu windowsi, uglavnom se pojavi poruka System has recovered from serious error. Tijekom rada, kada se dignu windowsi, sve je ok. Igrao sam crysis, cod4, bioshock po vise od sat vremena i sve je radilo bez problema. Memoriju sam istestirao sa memtestom, sve je ok, probao sam s drugim hard diskom, isto se dogadjalo. Tako da sumnjam na maticnu plocu. Imate li vi kakav savjet, ili misljenje kaj bi mogao biti problem? Mozda neki test koji bi mogao pokrenut? Komp sam sam slagao, ali sam bio dosta pazljiv, i sve spojeve sam prekontrolirao par puta. Maticna je Gigabyte p35-ds3, ram je kingmax 2x1gb, graficka Inno3d 8800gt, procesor E6750 Zadnje izmijenjeno od: Ktarh. 03.02.2008. u 17:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Baci oko na ovaj link ako sta pomogne ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Stvarno cudan problem ![]() I ja bih po tvome sumnjao u maticnu,jer,napajanje nije,cim kazes da igras Crysis itd po 1+ sat,a memoriju si,kao sto kazes,testirao...Ne znam fkt ![]() Mozda se driveri kolju??
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ajde ti lijepo pusti OCCT test, on može zaposlit obje jezgre procesora i dobro napravit stability test. Pogledaj napone od +12 u everstu da nisu previše pod 12. Nisi ni rekoa koje je napajanje. Jesi klokao koju od komponenti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Napajanje je fortron 400W, PNF serija, napon na +12 je 12.25V. Nije nista clockano. Budem sad pustio OCCT test mislav_os: na koje drivere mislis? edit: prolazi OCCT test, sve je stable Zadnje izmijenjeno od: Ktarh. 03.02.2008. u 13:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
zgleda da je bio problem u driverima za graficku, instalirao sam novije pa za sad sve radi ok. Sto se tice beepanja maticne, sve je ok, to sam ja nesto krivo mislio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|
|