|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Pozzz... Jutros sam u Links-u kupio samsung 500GB T166 i pao mi je na parket malo prije...... jos ga nisam otvorio iz njegove plasticne kutijice i hard bi trebao biti eksterni jer sam za njega kupio i icy box kutijicu..... kad je pao njegova plasticna kutijica mi se otvorila i na jednom kraju strgala..... hard izgleda neosteceno.... i sta sad ja trebam napraviti kad ga veceras osbosobim i stavim u kutijicu i spojim putem usb-a s kompom.... koje programe moram skinuti i poktrenuti i kako..... pleas sve mi objasnite sta mogu napraviti da nebi bilo 800 kn bacenih u vjetar.... mrzim svu tehniku..... primim mob u ruke prvi dan padne mi.... mp3 prije par godina prvi na nasem trzistu od 20gb i imao sma ga par sati i pao mi je i na 1000 komada se razletio... ista stvar je i sa foticem a sada i sa mojim novim Samyjem.... Pleas help... Unaprijed hvala.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Tz4r. 29.12.2007. u 11:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tebi je trapavost zapisana u genima ![]() Ne treba ti nikakav softver (ako imaš XP ili Vistu). Kada priključiš kućište na komp, javit će da imaš novi Removable Disk. Jedino što trebaš napraviti nakon toga je format tog diska.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bi ti preporučio da posjetiš neurologa ako ti se takve stvari i inače dešavaju (mimo novog hardwarea tj ako ne pada samo hardware ![]() Inače ako hard nije zveknuo od pod sam nego je kutija popila udar (pretpostavljam da je pogodio u rub ako je pukla) onda bi trebao biti OK ali svakako ga istestiraj prije nego nešto važno gore staviš... ![]()
![]() |
#4 |
Premium
|
pa htio bi ga testirati a ne znam kako..... ljudi priznat cu vam nesto... NOOB sam.... i sada me trta solo staviti ga u kutijicu da nekaj ne strgam.... ma pokusavam biti oprezan, i ne znam kaj sve i onda padaju mi stvari... ali to samo mi hardware pada..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa imaš one fitness testove i health preko SMARTa isto, a uostalom budeš vidio ako je dobio po piksi ionako će bit odma (ili jako brzo) u komi...
![]() |
#7 |
Premium
|
s visine od metra i pol ali nije bio u ladici... bio je samo u onoj svojoj plasticnoj kutijici.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
prodaj ga meni ![]() spoji ga ak radi i neklikce onda je dobar doduse trebas odvrtiti hdtune pogledati smart i grijanje da vidis jel citav... inace kad dofuras novi hardware. kutiju otvaraj IZNAD kreveta... tak da i ako padne boli te patka ![]()
![]() |
#9 |
Premium
|
otvarao sam ga iznad krevete i zatvorio sma ga i isao napraviti 3 koraka da ga stavim na stol da mogu ici spavati i padne mi.... ljudovi..... ja sma ga stavio u kuciste, ustekao u komp i u struju.... upalio ga poceo se vrtiti, windowsi mi ga prepoznali ali kada opedm pod my computer nema ga.... i zanima me kako ga mogu formatirati jer ste rekli da to treba napraviti.... i ako jos nesto mogu uciniti samo recite... pomagajte sad citam papirt u kojem sam dobio i kaze ovako: "instalacija novog hard diska: Spojite novi ne particionirani HDD na racunalo putem USB-a. Novi disk se nece pojaviti u my computer Kreirajte particiju na novom disku pomocu "fdisk" programa. Nakon restartanja trebali bi vidjeti novi disk u my Computeru...." e pa sada sam ja guglao i nisma nasao nigdje download FDISK programa.... i ako mi mozete objasniti nacin na koji ce ga prepoznati u my computeru... i kao mi mozete reci koje programe da skinem da bi ga provijerio... skuzio sam da je od tih jedan hdtune, neki smart (nista mi nije jasno u vezi njega ????? veliki wtf....)... i tako.... Zadnje izmijenjeno od: Tz4r. 29.12.2007. u 11:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
control panel - administrative tools - computer menagment
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Desna tipka miša na My Computer - Manage - Storage - Disk Management - prikazano ti je grafički područje novog diska s crnom trakicom gore - desna tipka na to i Format. Pukneš ga u NTFS, daš mu drive letter i label i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ok... skuzio sam... odabrao sam primary partition, sljedeci korak mi je ponudio kolko MB zelim da mi bude ta particija....treci korak mi kaze assign the following drive letter (neka bude G), i ako stavim tockicu na mount in the following empty NTSF folder otvori mi se opcija da nesto pod to upisem ili browsam, i treca tockica je do not assign a drive letter or a drive path.... ostala 3 pitanja: 1. jel ok ako cu imati samo jednu particiju na tom disku jer mi je to cisti storage disk sa filmovima, muzikom, slikama...???? 2.ako stavim tockicu na mount in the following empty NTSF folder otvori mi se opcija da nesto pod to upisem ili browsam - kaj treba napraviti ??? 3. treca tockica je do not assign a drive letter or a drive path....- dali ju treba oznaciti ili ne ???? 4. i onda cetvri korak nudi puno sranja daj mi recite kako da to napravim... ???? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
back on topic pleas..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
kolko bi od prilike trebalo trajati formatiranje ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Dok ne zavrsi. ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
stavio sma na quick format.... i sad ga malo testiram sa hdtuneom i hd tachom..... kad sam isao benchmark test sa hd tuneom imao sam naglih padova i porasta ali test mi nikad nije zavrsio se jer je javilo error i tako je bilo sa hd tachom makar ne vidim njegov graf jer se ne zavrsi test.... kaj da radim ??? da idem probati uvaljati reklamacije.... ili je disk dobar.... sluzit ce samo za pohranu filmova, muzike, slika.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
samy dok error nije prekinuo: http://img183.imageshack.us/img183/3544/samygl8.jpg moj stari: 1. http://img183.imageshack.us/img183/278/60gbadu5.jpg 2. http://img165.imageshack.us/img165/2527/60gbbia0.jpg sad kad idem opet probati vrtiti test nece... odmah javlja error i buni se.... i sad jos jedno pitanje.... jel mogu ja sigurno na njemu drzati podatke.... pa kad skupim pare ici kupit novi i ici se za***avat sa reklamacijom... ili ako imam sektore ostecene zbog pada on nece zapisivati na to nego na druge dijelove znaci imat cu 400GB efektivno i nema straha za moje podatke ili sam u krivu ??? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.12.2007. u 22:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ak ti baca errore, s njim na reklamaciju (nemoj im slucajno reci da ti je ispao! pravi se grbav!). Kod pada se stresu izlozi sva mehanika i broj gresaka ce se samo povecavati s vremenom. Ja sam imao jednog Seagatea koji je nakon pada radio sve losije i losije da bi zavrsio na parsto tisuca bad sektora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
u fak..... hebo sam jeza sada.... kaj cu reci starcima.... :S.... kaj da na pravim jer je kutijica ona plasticna njegova strgana na jednom cosku... da kazem da mi se to strgalo pri otvaranju ili kaj ??? jel ima netko mozda tu plasticnu kutijicu da da ili proda.... Zadnje izmijenjeno od: Tz4r. 29.12.2007. u 11:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Inače, kad kupiš novi disk, obavezno opali full format jer je to jedan od pokazatelja da je disk ispravan. Ako krene kliktati, znači da nešto nije OK.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
znaci mogu ga dofurati u onoj vrecici sa baloncicima ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Antistaticka je ona srebrnasta u kojoj recimo graficke dolaze... Evo ti slika diska tvornicki uzapakiranog u takvu vrecicu: http://shrani.si/f/2N/2X/4rHOUAnK/p1010095.jpg |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|