|
![]() |
#1 |
Extreme scratch builder
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) Nonpaged Pool Resources
Pozdrav. Imam ozbiljni problem sa windowsima od kad sam prešao na p35 čipset. ploča je asus p5k, ram 4 gb crucial i kingmax, proc e4500, i jedina kartica u kompu je grafička ati x1950 pro. 3 samsung sata diska i 2 optike. simptomi: prvo nestane zvuka, onda miš prestane radit i onda se svi rezidentni programi počinju javljat da ne mogu pisat po disku... znači nije da kreša nego se pojavljuje takozvani "stop eror". daljnjim kopanjem po netu došao sam do toga da je problem u potrošnji kernel resursa. instaliro sam proces explorer i ms debugger... pic01 pic02 dakle kad nonpaged dosedne svoj limit onda se dese ti simptomi gore navedeni... sve se to dešava u svakoj od ovih boot opcija, samo je razlika u količini limita tj onda i u vremenu koje treba da se resursi potroše. pic03 evo ovdje se vidi kako se smanji limit kad je uključen pae i /3gb switch boot.ini fajl: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="PAE" /noexecute=alwaysoff /fastdetect /3gb /pae /nolowmem multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="NOPAE" /noexecute=alwaysoff /NOPAE multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="TEST" /noexecute=alwaysoff /NOPAE /userva 3300 /3Gb multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional DEFAULT" /noexecute=optin /fastdetect registry screenshot molim eksperte da mi pomognu u ovom problemu jer mi se na vistu ne prelazi. probo sam i friški windows reinstall - isti problem. na xp64 sve radi fajn, smo kaj nemrem koristiti taj os jer mi nerade driveri za puno stvari... hvala unaprijed.
Tko trči, ne hoda. Zadnje izmijenjeno od: plastisha. 17.01.2008. u 11:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sve mi nekako smrdi da si klokao, a nisi zaključao PCI/PCI-E sabirnicu na 33/100 MHz...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Extreme scratch builder
|
za potrebe ovakvog debugiranja komp nije oc-an. ok našo sam na netu ekipu koja je imala isti problem. kod njih je bio problem da je određeni proces (loše napisan program il sl) radi memory leak... to me odvelo do gašenja procesa jedan po jedan... i gues what... faking topdesk puni kernel nonpaged pool!!!!!!! to je onaj desk utility koji radi 3d deskktop ili oponaša macov expose... grrrrrrrrrrrr kolko ***ade. a ono faking loše napisan programčić. Može lock.
Tko trči, ne hoda. Zadnje izmijenjeno od: plastisha. 13.12.2007. u 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Extreme scratch builder
|
Evo mene natrag s istim problemom. Topdesk progrramčić nije bio uzrok problemu. On je samo koristio 3d, a kad koristim 3d onda memorija curi (nonpaged pool tesources) Na netu sam našo da memoriju pušta sj. driver. pa sam probo bacit stari driver za grafičku 7.4 no opet isto. Kad god se u programu koristi 3d (sketchup ili Adobe CS3 koji koristi 3d sučelje) nonpaged resursi cure u nepovrat. Ajmo HAXORI!! dajte neku pametnu. thx
![]() |
#5 |
Extreme scratch builder
|
sistemom pokušaja i pogreški došao sam do zaključka: memorija curi samo kad se koristi 3d i dok je upaljen adwatch. AAAAAAAAAAA koji komboi ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|