|
![]() |
#1 |
Zlotvor
Datum registracije: May 2008
|
Tri napajanja (help)
Znaci, posjedujem ova 3 napajanja. Jedno od njih bi prodao a ne znam koje je bolje. Pa ako bi mi netko mogao objasniti koja dva da ostavim. Sva su nova. Radi se o Fortron Blue storm 500w (nije blue storm 2), Chieftecu od 450w i coolermasteru 460w koji dolazi sa cm 690 kucistem. Sad, specifikacije su slijedece: Chieftec 450w bi trebao biti: Snaga 450 W Ventilator 12 cm (27 dBa) Karakteristike +5V: 28 A maksimalno +12V1: 14 A maksimalno +12V2: 15 A maksimalno +3.3V: 30 A -12V: 0.5 A +5VSB: 2 A Aktivni PFC (Power Factor Correction) Zaštita od kratkog spoja na svim vodovima. Zaštita od previsokog napona. AFC - Automatska kontrola brzine vrtnje ventilatora Konektori 20/24 Pin ATX x 1 4 Pin P IV x 1 6 Pin PCIe x 1 Molex / PATA x 7 Floppy x 2 SATA x 2 Fortron Blue storm 500w bi trebao biti: +5V: 28 A maksimalno +12V1DC: 15 A maksimalno +12V2DC: 15 A maksimalno +3.3V: 30 A -12V: 0.5 A +5VSB: 2 A Pasivni PFC (Power Factor Correction) Zaštita od kratkog spoja na svim vodovima. Zaštita od previsokog napona. Zaštita od preopterećenja. 24-pinski konektor za napajanje! BSCC (Blue Storm Cooling Control) sa optimiziranom strukturom za vrlo tih rad. Visoka iskoristivost (iznad 70%, do 80%). 2 x S-ATA konektora za napajanje. Mrežaste oplate oko svih kablova. A Coolermaster 460w bi trebao biti: [+3.3V=22A +5V=25A] [+12V1=18A +12V2=18A] [-12V=0.5A] [+5VSB=2.5A] 165W 312w 6w 12.5w Passive PFC -to je sve sto pise na tom coolermasterovom napajanju Objasnite mi koja i zasto da ostavim. Ostavio bi ona bolja naravno Zahvaljujem
¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq Zadnje izmijenjeno od: Radikal. 18.05.2008. u 15:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Prodaj Fortrona Blu Storma mislim da je to najlošije od ta tri napisana(500W) neznači baš puno jer ako se nevaram isti na +12V daje nekih 260W max imao sm isto i rješio ga se. Ali naravno sačekaj i ostala mišljenja, ali ja bi ostavio tog ColerMastera koji je sa kučištem(moj izbor). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo testa Cooler Master eXtreme Power Plus 460 W Ništa posebno.... Od ta 3, ja bih ostavio chiefteca. Ali jako je teško reći ovako napamet koje je bolje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Ostavio bih Chieftec-a i Coolmastera. Oni su mi nekako najboli i najpouzdaniji. Znali prodaj ovaj Fortron Blue storm 500w. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zlotvor
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
Zlotvor
|
Citiraj:
![]() Ne cini se tako lose kad se uzme u obzir da codegen-ova napajanja kostaju tako malo. Joj, nekako sam emotivno vezan za taj blue storm. A kolika je razlika izmedu tog chiefteca i coolermastera?
¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq Zadnje izmijenjeno od: Radikal. 18.05.2008. u 20:15. Razlog: Dopuna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne znam, nema recenzija chiefteca, niti se točno zna njegova snaga na +12V. Ja sam imal nakratko tog chiefteca, i dobro me služio. Vidim da ga puno članova ima i nitko se ne buni. ![]() A Bluestorm je recimo klasu ispod - barem je takav dojam na ovom forumu. Meni je dobro radl jedno vrijeme, a onda je počeo krckati i grijati se pod opterećenjem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zlotvor
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Od svih navedenih Chieftec je pouzdano napajanje i dosta dugo je na trzistu taj model, ali uz ove cijene CoolerMaster je definitivno ne samo bestbuy nego i must have jer osim pasivnog pfca (sto bi mu kao bila mana) ima eps (8pin) za plocu, hrpu sata prikljucaka (cak 4) sto je za taj cijenovni rang rijetksto i dobar 12V rail a ovo sto je kao slabiji koji A na 5V i 3,3V ionako vise nije vazno mozda ako ubacis dve tri raid kartice, 10 diskova i nekoliko mreznih kartica. CoolerMaster Extreme PP (RS-460-PCAP-A3) je i najnoviji proizvod pa bi to mozda bilo najbolje za nekog tko ne mijenja napajanja precesto. A ima i lijepi mat finiš za razliku od "titanium jeftinjara". ![]() ![]() Chieftec je vec dosadan, ruzan i fale mu 4x sata prikljucka. I fali mu sleevenig kablova na prvobitnim modelima tih 450w napajanja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Zlotvor
|
Da, taj coolermaster je opasno jeftin... A ne cini se lose uopce. Jedino su mu malo kablovi kratki. ALi za te novce tražiti više...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|