|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Stišavanje - promjena Zalman ventilatora
10 Jednostavnih koraka za za stisavanje / promjenu zalman ventilatora buljo i moja malenkost primili smo se posla i navuki rukave ... I. Priprema zalmana 1) Izvaditi karticu iz računala i skinut zalman-a s nje. ![]() 2) Odšarafiti 3 šarafa sa donje strane hladnjaka. ![]() 3) S jednom rukom primiti donji dio venta a s drugom pazljivo primiti elisu i dizati je prema gore. ![]() 4) Stavit elektro motor od ventilatora u skripac (gornji dio motora [stator] na kojem se nalaze bakreni zavoji) i stegnuti ga (sprešati) Važano nam je da okrugli plastični dio bude neoštečen, a elektronika i motor nam nisu potrebni te se bacaju. ![]() Za one koji ne posjeduju skripac : Bušilicom izbušiti rupu u sredini ventilatora (tamniji kruzic u sredini). 5) Okruglom plastičnom dijelu oturpijamo/ošmirglamo vanjski rub da izgleda ovako: ![]()
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 12.03.2007. u 01:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
II.Priprema zamjenskog ventilatora, u našem slučaju Xsilencer-a 80 mm 6) Na štednjaku zagrijati nož ![]() 7) Pažljivo nožem zarezati i odvojiti plastične "nosače" ventilatora . ![]() Pitate se zašto tako raditi kad jednostavno možemo sa nožem ispiliti nosače ? Odgovor je sljedeči : Prilikom piljenja / turpijanja nožem plastična prašina ušla bi u ležajeve - ventilator bi bio glasniji. 8) Skinuti naljepnicu, pošmirglati donji dio ventilatora i zalijepiti ta dva djela. Pustiti ljepilo da se stvrdne i zašarafiti novi ventilator na zalman-a. ![]() III Priprema kartice i ugradnja 9) Ukloniti staru termalnu pastu sa stapičima (bibo) za usi i alkoholom, te nanijeti novu pastu (Artic Silver 5 ili Artic Ceramique) . ![]() 10) Vratiti / ugraditi karticu na njezino mjesto. ![]()
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 12.03.2007. u 20:48. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
odlicno decki napravljeno i objasnjeno,vjerujem da ce ovo pomoci svima koji se odluce zamijeniti vent na zalmanu,inace i ja mislim promijeniti vent uskoro i dobro ce mi doci ovak nekaj,jos jednom sve pohvale i svaka cast.... ![]()
![]() |
#4 |
Born among beast's
Datum registracije: Feb 2007
|
Svaka čast na trudu i domišljatosti ! Produžetak života komponente hlađenja uz minimalni trošak to je odlično odrađen poso. Mislim da bi ovakve postove trebalo objedinit pod : Uradi sam Pcekspert izdanje 1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() Svaka čast ![]() Citiraj:
Gdi budu sve takve teme išle i bilo bi preglednije, ovak je sve puno stickya. Tam bi se recimo napravil neki porojekt, objasnil kak kaj i zašto, i ond ga moderatori lockaju da toji samo to unutra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Dobar posao, bome Zalman puno bolje izgleda sa ovim Xilence-om ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo vidim slike gore ![]() Eto ima neka formula kako se moda zalman ovako ali tu se ubacilo par stvari tako da skidanje zalamanove baze, skidanje Xilenca sa njegovog kučišta itd. nije veliki problem. Eto u par slika lijepo izgleda, lijepše nego dijelovi kad se skida ![]() @^SU^ I ja sam mislio da je nepotrebno ali kad sam skidao prvi put svog Sharkoona ostalo je malo previše stršat i ne bi stalo u Zalamana, ovako se na brzi način odreže sve što treba i nema ni šmirglanja ni viška. ![]()
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Ja sam kod modanja CNPS7000 nosače venta odrezao cvik-cangama ( ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Strichek Moderator
|
Problem kod skidanja sa skalperom je što komadiči plastike mogu uč u ležajeve i onda se može dogodit sr*nje, ovaj način sa rezanjem vručim nožem je puno efikasniji i laški sve je gotovo za max 10min i nema kasnije nikakvog rezanja pa se ne može dogodit da ude plastika u ležajeve i s tim zezne vent.
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Da li je ovo 92 ili 80mm vent? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
80 mm je i na VF700 i na VF900.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
stvarno super. .rep up . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja sam sa klještima zacvika plastiku (nikakvi komadići nisu ušli). Kako ste riješili debljinu nosača koja je manja od baze ventilatora? Ja sam stavio 3 gumena prstena različitih veličina (jedan unutar drugoga) koji djeluju kao spacer i u isto vrijeme ublažuju vibracije koje se prenose na nosač.
![]() |
#17 |
Moderator
|
Ajde malo lakše sa ovim postovim, "rep up". Totalno nepotrebno i zakrčuje topic. To im napišite u reputaciji, a thread fino ostaviti čistim...
![]() |
#18 |
Premium
|
Ako sam te dobro shvatio govoriš o " žlj ebu " -udubljenju na okrugloj plastici koja je zašarafljena na sam zalman , to smo rješili turpijanjem i šmirglanjem te smo i donji dio Xilence-ra potrupijali / ošmirglali evo bolje slike na kojoj se to bolje vidi ![]() prije šmirglanja poslije šmirglanja samo za tebe ![]() ![]() ![]() Nisam još rekao da smo imali komplikacija i to na samom kraju baš nakon ljepljnja plastičnog nosača, sa ventom, žice su se otrgnule sa lemnih mjesta tako da sam trebao zalemiti žice ![]()
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 12.03.2007. u 20:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Suit up!
|
Ma mislim na onaj nosač koji drži zalmanov vent za pasivac. Baza (postolje) xilence-a je dosta šira od onoga žli***a tog nosača tako da se obavezno mora staviti neki "tampon" koji će izravnati nosač da bi vent mogao lijepo stajati (ravno). Ili ste za to samo koristili tonu ljepila? ![]()
![]() |
#20 |
Strichek Moderator
|
To su te slike što je dzlobec dao (na taj dio se lijepi postolje Xilenca i taj dio se šerafi sa ona 3 šerafa na zalmanov pasivnjak), taj dio mora bit ravan i onda se mora išmirglat Xilencovo postolje da i ono bude ravno, nakon toga se stavi malo super lijepila i to je to. EDIT: Pogledaj one dvije slike iznad prije i poslije šmirglanja vidjet će izbočine u sredini i cijeli izbočen rub, istina da je bilo još malo dotjerivanja nakon što smo slikali ovu drugu. ![]()
![]() |
#22 |
sto da napisem ?!
|
Lijepo nema govora, rep up ! cini mi se da imas tip feler pod 6 : "6) Na štednjaku zagrijati nož da se zagrije." glupo zvuci ,ali se kuzi bit, no nije bitno ! sve 5 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Suit up!
|
Grijali ste nož na štednjaku da ne bi ušla plastika, ali ste zato bazu venta šmirglali do bola? Hmm... ![]() Sad smo braca po zalmanu ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63157
![]() |
#24 |
Premium
|
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 12.03.2007. u 21:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
Zanima me jedna stvar. Kad ste odvojili onu plastiku sa motora od zalmana, ostane ona rupa (koja je dosta visoka) i nju ste cijelu izbrusili sa papirom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
evo i ja sam stišao svog Zalmana ![]() samo koliko vidim vi ste koristili Xsilence vent 80mm, a ja sam kupio od 92mm ![]() pa sam imao malih modifikacija, ali hladi do jaja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ovako, počeo me živcirati Zalman i odlučio sam ga se stišati ![]() no dobro, sad kad smo ga već kupili idemo ga namontirati da se riješimo zla(Zalman ![]() ovako je izgledao finalni produkt 8) ![]() ![]() i u kompu ![]() a ovako se temperature ponašaju ![]() ![]() iz priloženog se vidi da je razlika između idle-a i load-a 10 stupnjeva ![]() ![]() ![]() hladnija od Zalmana u loadu za 10 stupnjeva, idle tu negdje ![]() s time da se Zalman vrtio skoro na 2000 rmp ovako je grafa prije bila čipana, dok je bio oriđiđi Zalman rego ![]() a da ne pričam o tišini koja je sad ![]() EDIT: evo nakon ATiToola sam uspio doći do stabilnih 688/1880 ![]() memorija ne ide ni mhz više ![]() a GPU sam uspio dignuti nakon Zalmana za 13 MHz stabilno, nestabilno ide i na 700 core ![]() ali tišina ![]() Zadnje izmijenjeno od: Igor_Zg. 13.01.2008. u 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Bas mi je drago, sve radi , jos jedan uspjesan mod. ![]()
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 15.01.2008. u 19:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
super uspiješan ![]() da nemam tokarski doma, par drugih alata i materijala, ne bi mogao sa 92mm niš napraviti ![]() nisam napomenuo, možda je netko primjetio, možda netko nije... na kraju 3pin-skog konektora kaj ide u matičnu je bio i molex produžetak ![]() dakle ja sam se odlučio maknut taj molex i složiti da bude samo 3 pin-a vidi se na slikama iznad ![]() to sam napravio čisto da ne smeta i ne zauzima prostor ![]() PS sad uskoro ide i mod na Zalmana 9500 sa xsilence 92mm, to ću malo detaljnjije obraditi pa složim temu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Igor_Zg. 18.01.2008. u 01:30. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|