|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Kako postavit vent u 5.25bay?
E, ja sad razmišljam kako bi treba pod hitno stavit neki vent koji bi upuhivao zrak u kućište.. jedino ostaje opcija stavit ga naprijed. Pa mene zanima kako bi ja njega učvrstio naprijed? da prorežem nekako rupu između plastike, pa ga nekako učvrstiti.... sljepiti? je li netko radio nešto slično, pa da mi javi kako je ispalo? e da, ima netko viška kavih ventilatora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Zar nemaš mjesto u kućištu dolje naprijed za vent od barem 80mm, mislim da bi to morao imati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
hmhm...zzz svima...
Datum registracije: Mar 2004
|
ja također iman dolje rupu 80mm a to šta si ti pitao nebih baš radio upropastio bi izgled kućištu
![]() |
#4 |
Lika u mom srcu
|
ma jebeš kućište, ionako košta 200kn s napajanjem... ![]() a i ako mi uspije zamisao, to ne bi trebalo ružno izgledat. Ima za vent dolje, ali ja ne kužim koliko to ima koristi, kad on u biti nema odakle povuć zrak, jer je ispred plastika..... :confused: A iza imam za 2 venta, ali mi isto ne koristi jer je sa zadnje strane zid... ![]() Sad ću vam poslat sliku što mislim.... nacrtat ću.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
hmhm...zzz svima...
|
a kada bi to tako lipo ispalo onda bi to bilo zakon ![]()
![]() |
#8 |
Lika u mom srcu
|
e sad imam bolju ideju! vent stavim unutra, na lim , a ove prednje plastike izbušim toliko da bude rupa do rupe, kao mreža, i zatvorim, tako da se vent uopće neće vidit, a imat će zraka. Ili stavit 2 venta naprijed 80mm, jedan do drugoga, i onda u potpunosti taman zatvore dva 5.25 utora. Samo ih treba s nečim učvrstit. daj mi recite di bi moga u Zagrebu nabavit nekakva dva venta, a da se sporo vrte, nemojte m spominjat papst i slično, što komad košta 100kn. pretpostavljam da bi se 2 venta koji bi se vrtili na 1500 rpm, ili manje, i puhali unutra, stvarali veću količinu zraka? ima u linksu nekih za 30 kn, piše max 23db. Još stavim potenciometar na njih i čiča miča gotova je priča! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Sve samo ne to sa bušenjem rupa u front panelima. Drastično lošiji protok zraka i neočekivano velika buka koju zbog toga stvaraju. Ja sam na stražnjoj strani morao ispiliti takva 3 komada i sad imam one grilove u obliku koncentričnih kružnica. Zauzimaju jako malu površinu i omogućavaju jako dobar protok zraka, a opet te štite da ti slučajno nešto ne upadne u vent. Moja ideja bi bila sljedeća: Ta dva front panela što si izvadio, međusobno zalijepi nekim super ljepilom tako da se ne mogu micati i fino si zacrtaj gdje šta treba bušiti. Ugradi najveći mogući vent koji ti stane i stavi grill. Potenciometar obavezno stavi jer ti vulgaris ventovi nikad nemaju deklariranu razinu buke, pa ti to lijepo reguliraj. Vezano uz mjesto montiranja potenciometra. Njegovi kablovi su dosta dugački, pa ga probaj ugraditi na stražnji PCI izlaz, tako da ne moraš svaki put kad želiš promijeniti brzinu vrtnje venta otvarati kućište. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Što se tiče venta na mjestu 5,25" jedinica ako se to nekomu sviđa zaista nemam ništa protiv , ali ako je kućište na stolu onda će taj vent biti u visini glave te bi buka mogla biti velika a i cirkulacija neće biti naročito dobra jer će postojati samo u gornjem dijelu kućišta. Zato se usisni vent uvijek montira u prednji doljnji dio kućišta zato što je ispravljač nazad gore i on izbacuje zrak, a i stražnji ventovi su uvijek u gornjoj zoni i izbacuju zrak. Prednji vent gotovo uvijek usisava zrak ili ispod prednje strane samog kompa ili ima otvore u samom doljnjem dijeku prednje maske. Također treba obratiti pažnju da je otprilike zbroj protoka usisnih ventova jednak protoku ispušnih uključujući i vent napajanja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
|
kako se potenciometar spaja na vent koji inače ima samo 3 pin konektor? da li se precvikaju žice pa spoji na njih ili kako? s čim izrezati plastike ove, danas sam se zajebava sa nekakvom pilicom, nožima... uspio sam napravit nekakvu nepravilni kvadrat, ali ima još fore da se to sve fino uokruži... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Hej, kolega! Potenciometar se spaja isto kao običan vent, dakle jedan kraj u matičnu/molex, a drugi kraj u žicu od venta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Kod potenciometra stvarno nemreš fulat! Ak fulaš javi da i se smijemo ![]()
Intel P4 1.8 Mhz ASUS P4S533-E SiS 645DX 2 x 256MB DDR333 Samsung HERCULES ATI Radeon 9800SE AIW 128 MB HDD Seagate Barracuda 60 & 80 GB NEC DVD RW+/-ND-2500 PSU Aopen 300W Monitor EIZO 19" Flexscan Microsoft IntelliMouse Optical CoolerMaster Aerogate II CoolerMaster Cool Drive 3 CoolerMaster 2 x 80mm vent LED Blue Papst 120mm vent SkyStar 2 Case InWin X710 Black |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
nego, Ante, nisi mi rekao da li prodaješ ventove, odosno koliko krznenih zahtijevaš? vjerujem da ću uzet ovaj cooler od tebe, ali kad se vratim od kuće, a to je negdje utorak srijeda. ok? a možda bi se dogovorili i za vent(ove)... s tim da neđem neki potenciometar na njih... di ih ima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
je li mislis napravit nesto ovakvo:
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Imam ti ja jedan enermax od 120mm i još neki od 120 mm i 2 po 80 mm što sam dobi sa kućištem i sve ti dam za 180 kuna. enermax ti ima regulator vrtnje. Pazi dobiš 2x 120 mm i 2x 80 mm z a180 kn. Pa to nema nigdje ![]()
Intel P4 1.8 Mhz ASUS P4S533-E SiS 645DX 2 x 256MB DDR333 Samsung HERCULES ATI Radeon 9800SE AIW 128 MB HDD Seagate Barracuda 60 & 80 GB NEC DVD RW+/-ND-2500 PSU Aopen 300W Monitor EIZO 19" Flexscan Microsoft IntelliMouse Optical CoolerMaster Aerogate II CoolerMaster Cool Drive 3 CoolerMaster 2 x 80mm vent LED Blue Papst 120mm vent SkyStar 2 Case InWin X710 Black |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
hmhm...zzz svima...
|
evo ja ću jupit ![]()
![]() |
#18 |
Premium
|
Hehe, dođeš u zg ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
hmhm...zzz svima...
|
u 7 mj, dolazin oće me ćekati ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Premium
|
Hehe, tko zna možda i oće ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
- LUX - trebali bi mi samo 80mm, nemam gdje stavit 120mm. Koliko para za ova dva 8cm-ska? di si u Zagrebu? i jel znaš kako brzo se vrte? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
hmhm...zzz svima...
|
Gabre2 neću se igrati ideš prejko reda:mad: :mad: ![]() ![]()
![]() |
#25 |
hmhm...zzz svima...
|
veky je si li dobija šta na temperaturi kada si to napravija ![]()
![]() |
#26 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
tocno je onako ko gabrina slika ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
hmhm...zzz svima...
|
aj dobro poz ![]()
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
stvarno ne znam na kolko se vrte. ćim sam dobio case odmah sam ih zamjenio sa coolermasterovim sa plavim diodama. Ja sam ti blizu Zaprešića ali sam svaki dan u gradu. Ak si za možemo se dogovorit
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|