Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.11.2008., 23:19   #1
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Koji AP kupiti ???

ola!

dakle treba mi neki AP pomoću kojeg bi se spajao na gradsku wireless mrežu i nakon toga moga se na njega bežićno spajti gdje god da se nalazim u stanu i naravno da mi se PS3 može na njega spojiti bežićno te preko njega na net.

ova bi to trebalo izgledati:

gradski wireless-----wlan-----moj AP-----wlan-----laptop ili PS3

dakle trebao bih AP da se bežićno spojim na gradski wireless te da mi on bežićno šalje signal po cijelom stanu tako da se pomoću laptopa i PS3 mogu na net.

thx!!!
dxdandy je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 18:18   #2
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Prvo sto mi pada na pamet je da ce ti trebat AP i Wireless Router (2 uređaja) međusobno povezani UTP kabelom...

gradski wireless-------wlan-------AP______utp_______ WLAN Router-------wlan-------laptop/PC/PS3
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2008., 12:45   #3
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Treba ti obavezno AP koji moze raditi u klijent modu. Ostalo onako kako je srky opisao, mada nisam nikad probao takvu kombinaciju.
Kombinacija AP u klijent modu zakacen na Mikrotik kantu koja odasilje dalje radi bez ikakvih problema.
Staro 16.11.2008., 14:54   #4
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
a dali možda postoji neki AP sa kojim bi se dakle spajao na gradski wireless bežično jer sam udaljen od antene tog wirelessa nekih 300 m i ima LOS te da se ja na taj moj AP mogu spajati spajati bežićno gdje god da se nalazim u stanu.Pokušavam izbjeći svaku vrstu dodatnog kabla iliti žice u stanu.
Ako postoji takav AP hajd mi molim vas preporučite koji jer se ja ne kužim baš u to previše.Ako ne postoji ajd mi barem recite koji AP i router da kupim pa da ih spojim sa utp kabelom pa da mi onda taj ruter baca signal od AP po stanu.
Kako god samo mi pomozite i recite koju firmu da uzmem i koji model.Možda je najbolje link od artikla pa ga po tom vašem linku i naručim.
Ako vam nije teško to bi trebalo biti nešto iz Hg-spota ili Vemila jer to jedino i imam u gradu.
Puno vam hvala na pomoći!

thx!
dxdandy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke