|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
kako ukljuciti adsl bez local area connection
Svaki put kad ukljucujem adsl moram prvo ukljuciti local area connection pa tek onda se spajam na adsl preko miniporta, znaci pojavi se ona mala ikonica sa dva kompa u taskbaru. http://i128.photobucket.com/albums/p...sni10/adsl.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne kontam. Da li ti želiš da budeš na netu čim upališ komp ili se hoćeš spajati na net desnim klikom na ikonu na desktopu pa 'Connect' (kao nekad sa modemom)? Ako hoćeš prvu opciju, moraš svoj adsl modem prebaciti u router mode. Ako hoćeš drugu opciju, trebaš pokrenuti 'Add new connection' wizard.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Pa naravno da ti mrežna kartica mora biti uključena, kako bi se drugačije spojio na modem? (osim ako ne ideš preko USB-a). Zašto imam osjećaj da tebi zapravo što imaš 2 ikonice u donjem desnom kutu. ![]()
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
ne kuzim kako mislis da moras ukljuciti Local area connection... pa ako ga ne iskljucujes (disableas?), stalno ti je ukljucen... ako ti smetaju 2 ikonice, odi na propertise od Local area connection, i tam dolje makni da ti ima kvacicu... ako ti smeta da se moras rucno spajati svaki put, stavi shortcut na adsl konekciju u Startup folder... objasni detaljnije kaj ti tocno smeta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo ja ću pojasnit s obzirom da bi i ja htio se ručno spajat na net kako, pretpostavljam, želi i Boka. Naime...svaki put kada upalim komp, on mi se svaki put automatski spaja na net. Ako ne želim na net tada uvijek isključujem LAN (Disable). Ja bi htio da da to sve radim kako treba odnosno da ne moram isključivat LAN, već imat kao kod Dial-Up-a ikonicu za konektiranje. E sada...neka mi neko objasni kako da maknem to automatsko konektiranje, a postavim da se manualno konektiram po želji. Možda je korisno za napomenut da do sada nisam imao iskustva sa instalacijama DSL-a tako da sam samo ubacio T-Comov CD i krenuo surfat. (D-Link 584T) Isto tako bi htio pojasniti zašto to želim (ak nije bed ![]() Stoga se odlučih da vam postavim pitanje koje sam gore na početku posta naveo! Zadnje izmijenjeno od: prljavi Heri. 08.01.2008. u 01:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
|
Imas tu opisano kako napraviti konekciju u flashu je http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...l_uredjaji.asp i u prodi onaj wizard u konfiguratoru i postavi "Bridge mode" |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
A ovo što je ostvaren promet pojma nemam. Ovo nije WLAN uređaj pa ti se nitko nije mogao nakačiti na njega i surfati. Osim ako imaš još neki komp u kući koji je spojen na D-Link. ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Premium
|
Gasim samo komp, router ostaje. Evo za današnji datum koliko mi traje konekcija (plavo), a samo sam se konektiro da pogledam vaše odgovore. ![]() Ja kužim da je on cjelo vrijeme spojen iako mi je komp ugašen. Zašto onda nije svih 8 dana konekcija 24 sata već ima prekida i po nekoliko sati do slijedećeg spajanja. Kao što vidiš jedna konekcija je trajala samo 44 min.
Zadnje izmijenjeno od: prljavi Heri. 08.01.2008. u 14:47. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@heri Tebi je modem u router mode-u i ti si praktični non stop online. Da bi to izbjegao, trebaš modem iz router modea staviti u bridge mode. Tada ćeš se spajati po vlastitoj želji desnim klikom na 'Connect' ikonu na desktopu. Trebaš ući u postavke modema i tamo prebaciti u bridge mode. Ako ne znaš kako, najbolje bi ti bilo da resetiraš postavke uređaja i onda samo napraviš vezu pomoću 'Add New Connection' wizarda. Pri tome moraš izabrati opciju 'Broadband Connection that required username and password' (ili nešto u tom stilu).
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nemora router prebacivati u Bridge mode rada, dovoljno je umjesto Allways connect ili Nailed conection (razni nazivi kod raznih routera) prebaciti i podesiti Connection on demand sa samoisključenjem na cca 30 min. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Hvala ljudi!! Stavio sam na Bridge mode i sad se spajam kad hoću. Kada sam bio u tom Wizardu u jednom koraku mi kažu da unesem podatke o bridge-u koje mi je dao T-Com. Ja sam ostavio kako je bilo po defaultu. Jel to OK il moram neki qurac mijenjat VPI 0 VCI 33 Connection type: 1483 Bridged IP LLC (2. mogućnost:1483 Bridged IP VC-Mux) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|