|
![]() |
#1 | ||
Nub azz pwnzor!
Datum registracije: Sep 2007
|
Vista - Savjet za smanjivanje količine mjesta na hardu koju koristi 'System restore'
Korisnici Viste možda pronađu nešto korisno za sebe u ovom postu. Naime, poznato je da Vista koristi više mjesta na hardu od XP-a, osjetno više. Ono što je manje poznato je da Vista koristi System restore drugačije od XP-a. Dok se u XP-u moglo vizualnim načinom promjeniti postotak diska dostupan za system restore, u Visti je to malo drugačije, a po defaultu je namješteno na 15% diska, što je kod većih diskova prilično velik broj megabajta. U novi system restore je ok, jer Windowsi ne rade backup samo za postavke sistema, već i za datoteke i fileove, a to vam olakšava vraćanje slučajno obrisanih stvari. Loša strana toga je što stvarno uzima puno prostora, pa ako vam draže da vam ta do 24 GB (slučaj sa 160GB hardom) budu slobodna i ako ne koristite system restore jako puno, možete smanjiti postotak diska dodjeljen system restoreu na idući način: Prvo provjerite koliko je mjesta trenutačno dodjeljeno:
Idemo ponovno:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Meni zauzima 4GB imam 160GB HDD, al mi ne pali to kaj si rekel, tj navel. piše mi da je obavljeno al mi se ne vidi na particiji da sam dobil više mjesta imal sam 4GB a sad sam stavil 2GB i još uvijek mi je free space 11GB prije i nakon tog!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nub azz pwnzor!
|
To onda znači da iako je bilo dodjeljeno 4 gb, system restore nije toliko iskoristio. Možda ako si pokretao disk clean up ili nešto slično... U svakom slučaju, čim ti je napisao da je provedeno, ne može više koristiti više od 2 gb. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Why so serious
|
Jesam, koristil sam ga. Pa onda ok, al čemu to ak mi se ne vide slobodna ta 2GB, nema veze nisu mi ni tolko bitna nek nisam nikad koristil system restore pa sam ga htel maknut! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nub azz pwnzor!
|
Pa stvar je u tome da samo ako ti nije počišćen system restore može sauzimat mjesto, naravno i ako je uključen. Ako nema fileova, neće ti se ni vidjeti da si obrisao te nepostojeće fileove... ![]() A čemu to? Pa zato da ograničiš prostor koji je dostupan System restoreu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Why so serious
|
Citiraj:
Ak znaš još neki trik sličan tome javi. ![]() |
|
![]() |
![]() |