Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2008., 22:35   #1
feedmatekill
Premium
Moj komp

feedmatekill's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Pomoć oko konfiguracije

rasprava s kolegom me ponukala na razmišljanje o takozvanom high-endu.

zanima me kako izgleda trenutna gamerska high-end konfa za razumne novce, do 7-8 tisuca kn bez monitora.
glupo je odlaziti u krajnosti sa nekim bijesnim SLI ili crossfire rjesenjima ako daju samo par fps-ova. to je po meni svojevrsni overkill.
moje mišljenje je da je jedna 8000GT dovoljna jer je smo danas jednostavno prisiljeni mjenjati grafe svakih maximalno godinu dana.

-pitanje je dd3 isplativosti s obzirom na performanse (po meni neisplativo ali trazim nekog tko to zna for a fact), ballistics ili neakav kingmax
-SLI, crossfire ili ne? ako ne 3870 ili 8800GT(S)?
-quad ili ipak E6750, ja imam x2 6000+ na 3.6GHz i NEMAM zamjerke, isplativost hebenog quada u igrama?

bilo bih JAKO zahvalan kada bi netko slozio pouzdanu i dovoljno sposobnu gamersku mashinu za danasnje igre u punom raskošu za picajzle.
ja sam sa svojim kompov vrlo zadovoljan i nisam naisao na štucanje ni u jednoj igri do sada. (promašaj godine ne računam, njega nisam ni probao, niti hoću)

po bugu, vidiju i jos nekim izvorima s neta promasaji godine su vista, ddr3 i directX 10.....a to nam se prezentira kao High-end, iskreno me zanima mišljenje Vas - najrelevantije publike po ovim pitanjima. i da, trebam onu konfu s početka threada za preporuku već spomenutom kolegi

cheers

Zadnje izmijenjeno od: feedmatekill. 07.01.2008. u 23:02.
feedmatekill je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2008., 23:02   #2
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor feedmatekill Pregled postova
zanima me kako izgleda trenutna gamerska high-end konfa za razumne novce, do 7-8 tisuca kn bez monitora. glupo je odlaziti u krajnosti sa nekim bijesnim SLI ili crossfire rjesenjima ako daju samo par fps-ova. to je po meni svojevrsni overkill.

-pitanje je dd3 isplativosti s obzirom na performanse (po meni neisplativo ali trazim nekog iskusnijeg), ballistics ili neakav kingmax
-SLI, crossfire ili ne? ako ne 3870 ili 8800GT?
-quad ili ipak E6750

bilo bih JAKO zahvalan kada bi netko slozio pouzdanu i dovoljno sposobnu gamersku mashinu za danasnje igre u punom raskošu.
potrebno je poprilično iskustvo i konstanto praćenje trendova i testova kako bi se slozila konfa bez overkillovai uskih grla. tako da molim za pomoć.

hvala
Ovo je sve iz jedne firme jer mi se nije dalo slagat iz više, ali vjerujem da možeš proć i jeftinije...
Sad će me Razer napast, sigurno sam nešto za***o
Kućište odaberi sam po izgledu koje ti se sviđa, ja sam ovo imao i bio zadovoljan njime, pitanje je jedino dužine grafičke, hoće li stat...

Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.01.2008., 23:16   #3
Kapica
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
jedan brzi edit ove ponude iz ve-mila..
maticna, p35c ds3r? pogotovo ako ti netreba firewire...
disk dobar al 16mb cache!!
mozda malo jace napajanje...
inace ok...
Kapica je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2008., 23:18   #4
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
da, zato sam i napisao da vjerovatno može proći i jeftinije...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2008., 23:24   #5
razor i2c
Premium
Moj komp

razor i2c's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
intel quad 6600-1643 kn-adm(iako je i 6750 dovoljan za igranje),Gigabyte P35C-DS3R-734 kn-adm ili BIT, s. 775, IP35, iP35X-891 kn-hgspot(ploče su bez sli-a,mislim da su ti ove dovoljne ako trebaš nešto bolje pogledaj skuplje modele),,,,,,,,VGA PCI-E CLUB 3D, GeForce 8800 GT, 512 MB, tv-out, Dual DVI-1612 kn-hgspot(možeš uzeti i overclockane verzije ali je to po meni bacanje novca),,,,,,,,,dvd PIONEER DVR-212-225 kn-hgspot,,,,,,,,,,,,,HDD SAMSUNG SpinPoint T166 400GB 7200rpm 16MB cache SerialATA300-668 kn-adm (ako ti treba veći možeš uzeti od 500 gb),,,,,,,,,2 GB, CRUCIAL Ballistix, DDR2 667 MHz, KIT 2x1 GB-460 kn-links(ovo su rami za clockanje,ali ako ne clockaš dovoljan ti je kingmax 667,2 ili 4 gige ovisno o potrebi),,,,,,,,,,Napajanje CORSAIR 450W-515 kn-adm,,,,,,,,,,cooler za proc. Thermaltake CL-P0323, Sonic Tower rev.2,AlCu, pas.hladnjak bez ventilatora,sck AM2/775/939/754, 0 dB i uz njega neki hladnjak-270 kn i 50 kn ventilator-vemil(ako clockaš),,,,,,,,kućište po želji.ova bi te konfa bez kućišta sa quadom i abitom te 2 gige ballastica došla oko 6400 kn.
razor i2c je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2008., 23:26   #6
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005

Servirati toplo uz kućište, periferiju i optički uređaj po želji.

Nije da ovakvih tema nema...

McG, može neki zgodni curetak?

Zadnje izmijenjeno od: McG. 07.01.2008. u 23:53.
generic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno