|
![]() |
#1 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Tiho i extremno snazno napajanje-ne tagan!
Evo, ako netko zna nesto kao Enermax(koji mi je 1.)->ali tise i tih karakteristika, neka kaze.Plus-gdje se moze kupiti.S taganom smo vec zavrsili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Čekaj, ti zbog jednog (ili dva, nisam skužio iz Paskeovog posta) neispravna napajanja (i to je pod upitnikom) proglašavaš Tagan lošim? Ajde dobro, ako baš hoćeš Enermaxa... Snažniji Eneri nisu baš poznati po tišini, pogotovo 460W verzija EG465AX/VE(W). VE(G) bi trebao biti tiši, ali i to je upitno. Možeš ih kupiti u Formelu, Nitelu, Lostu i Info-Gami, a za točne cijene se možeš informirati na www.nabava.net . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Ne, ne.Koliko vas još ima Tagan?kakva su sikustva?Kažem da ne znam, jer nisam imao iskustva s Taganom.Radio sam s Enermaxom, Antecom, Chieftecom i dr.Već sma imao ideju, ali htio sam se raspitati za kakvu moguću alternativu-ako je dobra i jednako jaka-a opet super tiha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Sad cete vidit, vise se niko nece usudit kupit tog Tagana samo zato sto se to Pasketu dogodilo, a uopce nemora bit da je ono glavni krivac. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
|
Ma dobro.Nisam ja rekao da nužno mora biti loše.Tebi, Rivi, izgleda odlično radi.Ne mora biti da je napajanje loše...ali, s novim kompom, kad složeim ne želim ništa riskirati-nije stvar što se ja ususdim ili ne->mogu ja kupit da hoću-samo nikada nisma iz prve ruke radio s Taganom, a to ne znači da je loše.Još znam kada sam epoxicu kupio-ploča havljena na sve strane-rikla.Eto, sve je moguće...jeste li vršili kakva preciznija mjerenja na napajanju?Test izdržljivosti(kroz dulje vrijeme)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Imao sam i ja 8RDA+ koja je riknula (PS2 portovi), ali to ne znači da je ploča loša, dapače, odlična je jer druga, zamjenska, ploča je izdržala sve i svašta and then some... Shvati, sa današnjom elektronikom NEMA 100% sigurnosti. Ako hoćeš biti siguran, imaj GARANCIJU i OSIGURAJ kompjuter kod osiguravateljske kuće na sve rizike, ako baš hoćeš. Dovraga, zašto Tagan ima 3 godine garancije ako je loše napajanje? Što se tiče Paskeovog kompa, 99% sam siguran da će se danas javiti i reći kako i grafa radi, samo se poklala sa pločom... Ono, ima apsolutno ISTI problem kao i ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Nema 100% sigurnosti, znam.Samo želim što bolje.OK, znam da su tiha, što još?Koliko dugo imate to napajanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
kao što sam više puta rekao ako se traži tišina onda zalman 400W i bok u testovima se drži malčice iza enermaxa 460 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Sky - svaka čast ![]() Nažalost - odmah nakon kaj sam riješil problem s Radeonom, nabacil reboot. RADI. Stavil unutra Barton mobile i .... greška FF - jeltem mrtva pločka ![]() Probal sam s običnim Bartonom - ali ništa - ponovo FF. Stavil drugi RAM - FF. Nema pomoći, čekam reklamaciju : hitthewa Hebiga - uništavam HW svojom prisutnošču ![]() Prijatelji me više ne puste blizu svojim compovima zbog ne objašnjenih krepavanja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() Skoro me rasčetvorili - kak ja znam njihov IP ![]() Krepal sam od smijeha ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Svašta sam vidio i čuo, ali ovo takes the cake. Da matična izgori samo zato jer si promjenio proc... Nisi okrhnuo neki kondić, povukao po BIOS-u malo šarafcigerom ili nešto slično? Jel moguće da je mobilac stiltao BIOS MBO-a? Mislim, ni sam ne znam kako, ali... Ajde, drago mi je da ti bar napajanje i grafa rade kako spada, i meni su objašnjavali ovdje na forumu da nemam dosta jako napajanje za svoju konfu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() Vjerujem da se BIOS zblesiral iz nekog razloga ... Pokušal sam ga spasiti flashom - tipa disketa - ALT / F2. Nažalost ploča se nije mogla dignuti niti toliko :mad: Nema veze ... trenutno je na reklamaciji. Nažalost Ve-mil ima legendarno spor servis, li su mi do sada sve uredno zamijenili ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ni za jednu komponentu, čak ni najboljeg proizvođača, nemožeš garantirat 100% da neće riknut. Svašta se može dogodit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
U to sam se uvjerio.zasada otišla epoxica, ati radeon 7500. Ništa mojom krivnjom-nikakvo clockanje nije bilo-jednostavno-jednog dana...Iako imam sve osigurano, ipak valja sve provjeriti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
KOje god da uzmes a da je ANTEC AOPEN Cheiftec ENERMAX ZALMAN TAGAN FORTRON CHANELL WELL SILENT&COOL COOLTEK neces fulat jer su to sve jako kvalitetna i dobra napajanja. BTW. PASKE ajd mi odgovori na PM kaj sma ti poslal
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
zaboravio si enlight |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
3.39v 5.03v 12.34v To su naponi koje daje Tagan. Na tom napajanju je jedino sranje kaj se moraš malo pomučiti kako namjestiti kablovinje koje se pika u matičnu. Meni za sad dela ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Antec Truecontrol ima front-panel za nariktavanje brzine ventilatora, i mozes ga postavit da je prakticki necujno.. I nije da se puno ubrza pod opterecenjem.. Ak imas neki normalni protok zraka kroz kuciste trebo bi ostat na najmanjem stupnju, sto ti je nekih 1200-1300 rpm.. Inace, ProSilence radi odlicna napajanja, sa i bez ventilatora, cak i sa vodenim hladjenjem. Prilicno su skupa, ali zgledaju jebeno ![]()
![]() |
#23 |
|
thanks for feedback |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
A gledaj, pa je li to smisao ovog foruma? Samo ti uzmi Tagana i budi miran. Ako se nešto desi, dođi u Split s bejzbol palicom, pa me klepni.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|