|
![]() |
#1 |
I like tea.
Datum registracije: May 2007
|
shareanje
imam 2 kompa, koji su dosad normalno radili preko dsl-584t routera, jučer sam promijenio ploču na jednom od 2 kompjutera, reinstall sustava digo drivere i sve fino, ali računala međusobno ne nađu shareane foldere. kad odem na advanced->lan->clients, vide se oba računala. oba kompa imaju KIS7, probao sam KIS ugasit na oba da vidim da nije u tome problem - nije. dakle, postavke u routeru nisam dirao, postavke za mrežu na kompjuteru sa promjenjenom pločom isto nisu ništa prčkane, uvijek je sve radilo po defaultu maltene i nije bilo potrebno nešto posebno podešavat. oba kompjutera su podešena na dynamic IP ako netko može pomoći da to sredim bio bih zahvalan, nadam se da sam dovoljno dobro opisao problem e i da, ping prolazi normalno hvala Zadnje izmijenjeno od: pootzko. 05.01.2008. u 19:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
mozda je problem u Permissions, moras dopustiti drugom racunalu da moze gledati tvoje sheranje datoteke i obrnutu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I like tea.
|
probao sam ponovo staviti drivere za mrežne kartice, na istoj su workgroup-i, na jednom je kompu shareana cijela particija, na drugom jedan folder samo. u my network places ne vidim niti shareane foldere niti računala. tj na laptopu vidim njegov folder i ikonicu za njegovo računalo, ali od desktop računala ne, i obrnuto na desktop računalu. kad u my network places kliknem - view workgroup computers, kaže mi: workgroup not accessible, you might not have the permissions to use network O.o |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa ako ping prolazi onda je do softa, odnosno firewalla, dozvlola za sheranje itd. KIS7 je znao zezati i prije, no provjeri windows firewall da nije d o njega. Jel ti prolazi remote desktop? Možeš upisati u exloprer bar \\imeračunala pa enter, prolazi li to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I like tea.
|
\\imeračunala radi firewall od win je na oba kompa ugašen, a probao sam i oba KIS-a ugasit pa onda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
I like tea.
|
da, mogu normalno radit, zanimljivo je recimo da je u my network places zbrka, 'odshareao' sam foldere sa svog kompa a my network places (sa tog istog računala) ih i dalje vidi normalno... svašta ![]() gdje mogu počistit keš od my network places? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
nigdje, koliko znam - sam se osvježi valjda... |
![]() |
![]() |
|
|