Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.01.2008., 15:49   #1
cRuNk
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Eizo FlexScan S2201W

Tocnije ovaj tu:
http://www.eizo.com/products/lcd/S2201W/index.asp

Zanima me da li ima boljih monitora u slicnom cjenovnom rangu? Citam tu po forumu i ne mogu naci nista konkretno jer ljudi ne uzimaju u obzir Eizo monitore zbog ocito prevelikih cijena u HR. Uzeo bi ga u njemackoj gdje je normalna cijena od 450€

Hvala unaprijed
cRuNk je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2008., 16:29   #2
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Po meni i u njemackoj je preskup to monitor za TN matricu. Za te novce vec mozes kupit lenovo L220x
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=6507&catid=59
Pitanje je za sto tebi treba monitor?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.01.2008., 18:39   #3
cRuNk
Registered User
Moj komp

Posto vecinom igram, gledam filmove i surfam malo mi se cini prevelika nativna rezolucija na tom monitoru.
Iako za hd filmove idealno, mislim da moj komp (e6300, 2gb ocz i 8800gts 320mb) nije u stanju vrtiti igre u tako velikoj rezoluciji.

Htjeo bi uzeti nesto kvalitetno, posvuda citam probleme s backlight bleedingom, slabim kutem gledanja pa cak i na nisko deklariranim proizvodima prevelika kasnjenja slike, ghosting i da ne nabrajam.

Primjer: Viewsonic vx2255wmb pobjednik na review-u koji sam danas citao da bi maloprije nasao drugi review koji isti taj monitor pljuje zbog backlight bleedinga
Staro 25.01.2008., 19:57   #4
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor cRuNk Pregled postova
Posto vecinom igram, gledam filmove i surfam malo mi se cini prevelika nativna rezolucija na tom monitoru.
Iako za hd filmove idealno, mislim da moj komp (e6300, 2gb ocz i 8800gts 320mb) nije u stanju vrtiti igre u tako velikoj rezoluciji.

Htjeo bi uzeti nesto kvalitetno, posvuda citam probleme s backlight bleedingom, slabim kutem gledanja pa cak i na nisko deklariranim proizvodima prevelika kasnjenja slike, ghosting i da ne nabrajam.

Primjer: Viewsonic vx2255wmb pobjednik na review-u koji sam danas citao da bi maloprije nasao drugi review koji isti taj monitor pljuje zbog backlight bleedinga
gledaj, na toj rezi AA i AF više nisu tak bitni (IMHO) pa ih lako spustiš na najmanje vrijednosti i GTS-ca radi ko beba na 1920.....osim toga, testovi novijih grafa pokazuju da je pad u performansama svega par fps-ova u odnosu na 1680x1050....u novim igrama....doduše ta od 320mb bi mogla patiti zbog malo meme...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2008., 20:37   #5
cRuNk
Registered User
Moj komp

Malo mi je cudno niska cijena tog monitora, u njemackoj je skuplji sto prvi put u zivotu vidim. Vjerujem da ce povecati cijenu dosta kada bude dostupan za 2 tjedna.

Zanemarimo sada cinjenicu da li ce mi komp biti dovoljan za vrititi igre na toj rezi...

S ovim monitorom ne bi trebao imati problema s ghostingom, bleedingom i slicnim glupostima?
Staro 27.01.2008., 01:18   #6
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
ovo je super monitor tak da neces imati problema sa nicim ...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2008., 09:05   #7
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
LOOL ja mislio da jedan eizo ne radi TN shitove o boze sto bi sa ovim svijetom...... makar mislim ne mora biti los monitor ali TN je TN dolazi sa svojim manama tj prednostima...
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2008., 09:56   #8
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
LOOL ja mislio da jedan eizo ne radi TN shitove o boze sto bi sa ovim svijetom...... makar mislim ne mora biti los monitor ali TN je TN dolazi sa svojim manama tj prednostima...
kolko ja vidim, trend je da se rade sve veći, lošiji i jeftiniji monitori....koma
gnomisa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno