|
![]() |
#1 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Coolermaster 4 in 3 HDD modul pitanje
Ima li tko navedeni modul koji omogućuje da se umjesto 3x5.25" stave 4 hdd-a. Namjeravam kupiti navedeni i staviti ga u CM690. Zanima me jel to kvalitetno barem upola kao kućište i mogu li se u taj modul ubaciti gumeni nosači diska koje imam od kućišta ili to ide čisto šarafljenjem. Može li se vent promijeniti i smetaju li prednje maske od kućišta za postavljanje. Na njima su filteri za prašinu pa ih ne bi micao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The mighty pirate
|
Nemam nikakve pritužbe na frameove od CM690 nego bi stavio još 2 diska unutra pa da ne budu baš dolje s onima pa da ne moram petljat puno s kablovima i sve to ponovo slagat, ovo mi se čini lakšim. Još mi onda i ubijaju protok zraka i nepotrebno sve zagrijavaju. Ovako ih stavim zasebno i ubacim 2 stara traktora ( maxtora ) unutra. Zanima me samo kak je to riješeno unutra sa učvršćivanjem diskova da mi se baš traktori ne koprcaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Diskovi ti se sarafe u taj modul, i prilicno su zbijeni ako modul popunis sa 4 komada. Modul vec na sebi ima gumene podloske koji koliko-toliko izoliraju vibracije od kucista. Ventilator se vrlo lako moze skinuti (tool-less) i zamijeniti tisim. Prednje maskice ne smetaju. ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
Neznam ali nekako meni ovi diskovi izgledaju opako zbijeni u tome, zapravo još su više zbijeni nego da si ih naslažeš na CM690 standardne nosače i zato IMHO u CM690 ima smisla to stavljati samo ako imaš preko 5 HDDa pa ti baš treba radi ugradnje - ali tvoja lova i tvoja stvar... Inače iako ako postoje neke prednosti u tome da se ima u 5.25 HDDe kod CM690 to nije tolko strašno bitno jer već imaš dobar ventilator i dobro rješeno to hlađenje dole ako ti treba i sve da su i 5 komada unutra siguran sam da se nebi grijali bitno više nego ovako u frameu... Inače IMHO ako ti je baš do boljeg hlađenja u CM 690 - onda kupit 4 matalne ramice iz Telebita za montažu 3.5 u 5.25 i onda začepit donji usis i rupu iza ploče (i gornje iznad proca ako nemaš ventilatore tamo) i nafrknuti jako isisavanje (bar tipa full okretaji onog stock venta na ispuhu) i što manje usisnih ventova tako da što više zraka ulazi kroz gornji 5.25 dio - i nema šanse da nebude hladno... @Hamm Mislim da bi išlo bez problema...
![]() |
#8 |
The mighty pirate
|
Ma ne mislim stavljat svih 4 unutra, jedan skroz gore i jedan skroz dolje, još moram jedan dan uzet vremena da vidim hoće li me zezat bootanje jer imam 2 SATA diska i sad ću stavit 2 ATA diska. Boot disk mi je jedan od SATA Samsunga, a koliko je Jmicron bugovit, ne bi me čudilo da izgubim cijeli dan na tome. Čak razmišljam i da ne stavljam ta dva diska u modul nego da preselim postojeće pa dolje ostavim više mjesta da zrak lakše prolazi prema grafičkoj. Modul ionako ima svoj vent i onda mi točno topli zrak baca prema 2 ispušna na vrhu. Trenutno su mi temperature diskova 20-23 C u idleu pa na to nemam nikakvih zamjerki. Uzet ću ga, pa ak već neću držati diskove unutra, onda bar dodatni vent sprijeda dobro dođe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Dali bi taj modu isao u neko drugo ne CM kuciste?
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
pošto mi se ne da stavljati diskove u gume, gače i spužve dali bi ovo ikaj utišalo diskove?..možda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The mighty pirate
|
Uzeo sam ga danas i jedva sam ga namontirao u kućište. Ovako, cijeli taj modul se sastoji od 4 dijela. Glavni dio ( nosač za diskove ), lijeva bočna stranica, desna bočna stranica i vent. Bez tih bočnih stranica ga nisam imao kamo ni za što ušarafit, a kad bi stavio te bočne stranice gore, onda ulazi unutra sve do nosača za optiku, tj. ono što ih drži u zraku. Uspio sam na kraju to ugurat unutra, ali su se te bočne stranice dosta spigale i ogulile na tim mjestima gdje se dodiruju s nosačima. O stavljanju onih plastika koje su potrebne za stackera nema govora jer nema dovoljno mjesta. U uputama još piše da s tim bočnim stranicama ide u Stackera i još par kućišta, a bez toga ide u ostala kućišta. Ja stvarno nemam ideje kako bi to išlo u druga kućišta jer ima oko 5 cm rupe sa svake strane kad se te stranice maknu. Najbolje se vidi ovdje kako je to riješeno: http://www.coolermaster.com/products...detail&id=2542 Ovako to izgleda sad kod mene, jako mi je sumnjivo takvo učvršćivanje, ali nema drugog načina. Poslao sam i mail u CoolerMaster s opisom problema pa ću vidjeti što će mi reći na to. http://img86.imageshack.us/img86/6795/dsc00423nk7.jpg Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.01.2008. u 17:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Ja i dalje tvrdim da stock frameovi od CM690 rješavaju idle od diska 100% a za seek ionako samo omatanje igra... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|