|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Leadtek winfast tv card i Intel DG33BU problem - nema Audio in-a?
Dečki trebam pomoć ![]() Kako govori i sam naslov, imam Intelovu mbo DG33BU i kupio sam leadtekovu winfast tv200xp PCI tv karticu. Nije mi ni na kraj pameti bilo da ta glupa intelova ploča nema onaj klasični audio in (4 pina) već ima jedan s devet pinova u dva reda. Da li ja mogu na jedan dio tog priključka na mbo prištekati taj audio inaudio in? evo i slika ovo je taj konektor na mbo (pretpostavljam da je to audio front panel konektor): ![]() a ovo je ono što ja trebam spojiti na mbo: ![]() Pretpostavljam da bez tog kabla neću dobiti zvuk na tv kartici ![]() Doduše, imam PCI zvučnu u rezervi koja imataj konektor ali nemam više slobodnih PCI slotova, a ne kupuje mi se nova komponenta, ukoliko je moguće naći jeftinije rješenje s adapterom ili kabelom. TIA
![]() |
#2 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Trebaš na pinove Port1L i Port1R dovesti crvenu i bijelu žicu a na Ground pin dovedi crnu. E sad kako... Da ja to sebi radim odcvikao bi bijelu žicu sa konektora iz TV kartice. Konektor bi nabio tako da mi crvena legne na Port1L a crna na Ground. Višak konektora će viriti lijevo od Ground pina i neće smetati. Našao bi negdje na dnu ormara nekakav jumper, ili audio pin, na njega pričvrstio bijelu žicu i to bi natakao na Port1R. Ili još lakše, presjekao bi konektor iz TV kartice po onom 3 praznom konektoru tako da bi od jednog 4 pinskog konektora dobio jedan 2 pinski i jedan 1 pinski.. Funkcionalnost ispred estetike... ![]()
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 31.12.2007. u 14:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|