Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.12.2007., 01:46   #1
Jerry Drake
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Leadtek winfast tv card i Intel DG33BU problem - nema Audio in-a?

Dečki trebam pomoć

Kako govori i sam naslov, imam Intelovu mbo DG33BU i kupio sam leadtekovu winfast tv200xp PCI tv karticu. Nije mi ni na kraj pameti bilo da ta glupa intelova ploča nema onaj klasični audio in (4 pina) već ima jedan s devet pinova u dva reda. Da li ja mogu na jedan dio tog priključka na mbo prištekati taj audio inaudio in?

evo i slika
ovo je taj konektor na mbo (pretpostavljam da je to audio front panel konektor):

a ovo je ono što ja trebam spojiti na mbo:

Pretpostavljam da bez tog kabla neću dobiti zvuk na tv kartici , pa me zanima da li to uz pomoć nekog adaptera mogu spojiti ovdje? Ili to mogu nekako drukčije riješiti bez kupovine nove zvučne, matične ili tunera?

Doduše, imam PCI zvučnu u rezervi koja imataj konektor ali nemam više slobodnih PCI slotova, a ne kupuje mi se nova komponenta, ukoliko je moguće naći jeftinije rješenje s adapterom ili kabelom.

TIA
Staro 31.12.2007., 14:19   #2
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Trebaš na pinove Port1L i Port1R dovesti crvenu i bijelu žicu a na Ground pin dovedi crnu.
E sad kako...
Da ja to sebi radim odcvikao bi bijelu žicu sa konektora iz TV kartice. Konektor bi nabio tako da mi crvena legne na Port1L a crna na Ground. Višak konektora će viriti lijevo od Ground pina i neće smetati. Našao bi negdje na dnu ormara nekakav jumper, ili audio pin, na njega pričvrstio bijelu žicu i to bi natakao na Port1R.
Ili još lakše, presjekao bi konektor iz TV kartice po onom 3 praznom konektoru tako da bi od jednog 4 pinskog konektora dobio jedan 2 pinski i jedan 1 pinski..
Funkcionalnost ispred estetike...

Zadnje izmijenjeno od: newalss. 31.12.2007. u 14:32.
newalss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno