|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Router + Access point & 4 racunala..
Molim pomoc, Imam LAN preko routera "Micronet", na njemu su spojena 2 kompa. Jedan win xp (kompa A) i drugi (komp B)win 7. U drugoj prostoriji imam access point isto microneta, i na njemu su 2 kompa takodjer. Problem je sta svi imaju pristup netu, i nesmetano surfanu, ali komp A i B ne vide nikog u mrezi, dok 2 kompa iza access pointa se medjusobno vide i vide komp A kojem imaju pristup. Komp A nema pristup nikome... Odnosno, ne da nema, vec ne moze pristupit. Kako da ih setiram da se medjusobno vide bez problema?! Hvala
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ako nisi probaj ih sve stavit u istu radnu grupu. Jel ti je ruter i ap spojen preko lana direktno il? probaj na xpu još otiću u networku set up home or office network tak nešto i vidi onda jeli će radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Jesu, na DHCP su, imaju normalne IP adrese..
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ako ti je sve uredno namješteno što se tiče mreže i workgroupa onda ne preostaje ništa drugo osim firewall-a i shareinga. Probaj na svim kompovima **privremeno** isključiti firewall i ako ti tada bude radilo onda si napravi "rules" na svakom kompu da propušta taj promet i uključi firewall. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bit će ona namjerna bedastoća Mrkosheet - a da XP ne vidi Vista/W7 a obrnuto vidi, ima o tome u onoj temi o W7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bah, SP3 po meni donosi više štete nego koristi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo ovako; Dakle sve je dobro setirano. Naime, firewallovi nisu problem, jer sam ih iskljucija i isto je. Na router su spojeni ploter i printer a na access point 1 printer, i uredno se vide. Nadalje, obrisao sam workgroup, i sad xp ima pristup svim sharanim folderima, ali ostali (win 7) ne vide niti jedan...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|