Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2007., 12:08   #1
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Wireless sigurnost

Zanima me nude li skriveni ESSID ,WPA2 (AES) ključ i MAC filtriranje dovoljnu razinu zaštite protiv sitnih lopova koji se žele dokopati tuđih megabajta?
RisingPower je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 12:18   #2
snejk
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
WPA2 je sasvim dovoljno.
snejk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2007., 12:18   #3
CuKi
Premium
Moj komp

CuKi's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
jedinu zastitu ti moze dati dobar WPA kljuc (pod dobar mislim sto duzi i sa pono random znakova), skriveni ESSID i MAC filtriranje ja nebi nazvao sigurnosnom zastitom jer se vrlo lako zaobilaze, a kada ce ukljuce samo zadaju glavobolju kod podesivanja.
Da skratim pricu ukluci WPA (WPA2 ti netreba) i odaberi dobar kljuc (kombinacija velikih i malih slova, brojeva i interpunkcija), na MAC filter i skriven ESSID zaboravi.

CuKi je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 12:26   #4
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Ključ sam namjestio da ima najveću moguću dužinu i sastoji se od nasumičnih brojki i slova... Valjda neće to neki klinac razbiti za 10 minuta?
Staro 26.12.2007., 12:32   #5
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pa ako su sitni lopovi, većina izbjegava sve mreže koje imaju zaštitu. Nikome se ne isplati zezati s tim. Ako si u stanu na nekom od viših katova i okružen ostalim zgradama, onda se zaštiti, meni u kući bolja od 108 bitnog WEP keya ne treba. Stavio sam si JMBG kao key i to mi je sasvim dosta.
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 12:38   #6
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

OK, hvala na odgovorima.
Staro 26.12.2007., 12:42   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
....Stavio sam si JMBG kao key i to mi je sasvim dosta.
04129873xxxxx

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 12:45   #8
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

I sad još samo to moraš poslat mojim tukcima od susjeda koji ne znaju ni kaj je kompjuter a kamoli kaj je vajrles
Staro 26.12.2007., 14:22   #9
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
Ključ sam namjestio da ima najveću moguću dužinu i sastoji se od nasumičnih brojki i slova... Valjda neće to neki klinac razbiti za 10 minuta?
Neće klinac ali netko tko zna šta radi će ti za 10min sa tri programa razbit bilo koju zaštitu !

Jedan ti snima promet, drugi za par sekundi ti očita ključ a s trećim si promjeni MAC i tvoja mreža je njegova...

Zaštite nema osim učestalog mjenjanja ključa i ćešćeg provjeravanja prometa.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 15:36   #10
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
legici su dosli ugraditi max tv i skinuli taj ključ i neki torrent lik joj upao i do 12.12 napravio 82 gb prometa ...
btw start paket 1gb...
TomG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2007., 15:49   #11
snejk
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Neće klinac ali netko tko zna šta radi će ti za 10min sa tri programa razbit bilo koju zaštitu !

Jedan ti snima promet, drugi za par sekundi ti očita ključ a s trećim si promjeni MAC i tvoja mreža je njegova...

Zaštite nema osim učestalog mjenjanja ključa i ćešćeg provjeravanja prometa.
O čemu ti pričaš?

Da, WEP se probije u 10 minuta, čak i manje, ali reci mi molim te tko će probit WPA ili WPA2 u 10 minuta?
Staro 26.12.2007., 16:15   #12
stuc
Banned

stuc's Avatar

Citiraj:
Autor CuKi Pregled postova
jedinu zastitu ti moze dati dobar WPA kljuc (pod dobar mislim sto duzi i sa pono random znakova) odaberi dobar kljuc (kombinacija velikih i malih slova, brojeva i interpunkcija)

Ovo je prerasuda i to veelika....

Nema ama baš nikakve veze kakav ključ ima ako će mu netko snimat promet jer ključ redovito "putuje" između klijenta i AP-a. Pogotovo se brzo dođe do ključa ako skida nešto veće sa neta ili se online igra.

Kad vam netko odredi kanal na kojem vam je mreža te "kvalitetno" snimi promet, samo očitavanje WPA, WPA2 traje par minuta.

Ako primjerice ima više korisnika na istom kanalu opet vas lako odredi po MAC-u i snima samo vaš MAC.

Ponavljam.., nema zaštite osim provjere, provjere i opet provjere ostvarenog prometa i učestalog mjenjanja ključa.

Ako se i nakači netko tko zna šta radi te vidi da se redovito "brinete" o mreži - odustaće... naće nekog drugog nemarnijeg pacijenta.

edit:
Citiraj:
Autor snejk Pregled postova
ali reci mi molim te tko će probit WPA ili WPA2 u 10 minuta?
Isti program koji očita i WEP ključ, malo progoglaj.... malo brkaš snimanje prometa i očitavanje ključa. U slučaju WPA ili WPA2 sam treba duže snimat promet...

Šta trebam napisat sticky i pokazat ti na praktičnom primjeru kako krasti wireless te zaradit BAN da bi ti povjerovao ? I ovako sam previše rekao...
Staro 26.12.2007., 16:50   #13
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Isti program koji očita i WEP ključ, malo progoglaj.... malo brkaš snimanje prometa i očitavanje ključa. U slučaju WPA ili WPA2 sam treba duže snimat promet...

Šta trebam napisat sticky i pokazat ti na praktičnom primjeru kako krasti wireless te zaradit BAN da bi ti povjerovao ? I ovako sam previše rekao...
Mogu ti ja pomoć za sticky !
Dosta si reka, ko vjeruje balgo njemu, a ko nije taj nikad neće!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 17:34   #14
klint.istvud
Premium

klint.istvud's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:

Nema ama baš nikakve veze kakav ključ ima ako će mu netko snimat promet jer ključ redovito "putuje" između klijenta i AP-a. Pogotovo se brzo dođe do ključa ako skida nešto veće sa neta ili se online igra.

Kad vam netko odredi kanal na kojem vam je mreža te "kvalitetno" snimi promet, samo očitavanje WPA, WPA2 traje par minuta.

Ako primjerice ima više korisnika na istom kanalu opet vas lako odredi po MAC-u i snima samo vaš MAC.

Ponavljam.., nema zaštite osim provjere, provjere i opet provjere ostvarenog prometa i učestalog mjenjanja ključa.

Ako se i nakači netko tko zna šta radi te vidi da se redovito "brinete" o mreži - odustaće... naće nekog drugog nemarnijeg pacijenta.

edit:

Naveo si dosta krivih stvari, neda mi se sada prolaziti kroz sve.
Uglavnom, ovo sto ti pricas nije tocno...

WPA/WPA2-AES u kombinaciji sa dovoljno dugim kljucem koji se sastoji od random znakova ces jako tesko probiti.
Naime da bi probio zastitu koja se temelji na dijeljenom kljucu, potrebno je uhvatiti "razmjenu" tog kljuca i onda bruteforce metodom (pogadjanjem) mozes naci taj kljuc. Za bruteforce metodu ti treba dobar rijecnik koji se sastoji od mogucih kljuceva koji ce se ispitivati.
Sada bi ti trebalo vec biti jasno da ako koristis dovoljno dug kljuc sa random znakovima trebat ce ti jako jako racunalo i jako jako jako puno vremena da bi uopce stvorio rijecnik od svih mogucih slucajnih znakova i svih mogucih duljina i da bi konacno na kraju "prosao" kroz taj rijecnik i pogodio kljuc.

A ovakav nacin sigurno ne traje 10ak minuta
klint.istvud je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 18:11   #15
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Citiraj:
Autor klint.istvud Pregled postova
WPA/WPA2-AES u kombinaciji sa dovoljno dugim kljucem koji se sastoji od random znakova ces jako tesko probiti.
Naime da bi probio zastitu koja se temelji na dijeljenom kljucu, potrebno je uhvatiti "razmjenu" tog kljuca i onda bruteforce metodom (pogadjanjem) mozes naci taj kljuc.

Imam WPA2-AES i ključ maksimalne duljine. Nadam se da je ovaj gore zaista u krivu jer ne bih volio da mi netko to probije kao od šale...
Staro 26.12.2007., 18:21   #16
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Provjeri si jel ti se brzina što smanjila. Znam dok sam eksperimentirao sa zaštitama naletio na jednu koja mi je usporavala protok podataka, al sad stvarno ne znam koja je to. Znat će netko od pametnijih sigurno
Staro 26.12.2007., 18:23   #17
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Provjeri si jel ti se brzina što smanjila. Znam dok sam eksperimentirao sa zaštitama naletio na jednu koja mi je usporavala protok podataka, al sad stvarno ne znam koja je to. Znat će netko od pametnijih sigurno
Brzina i ping su isti kao kada se spajam direktno na router preko kabla.
Staro 26.12.2007., 18:28   #18
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Onda si bez brige, uživaj
Staro 26.12.2007., 19:28   #19
snejk
Premium
Moj komp

Citiraj:

edit:

Ti se šališ. WPA i WPA2 koriste jedan ključ na početku komunikacije, a dalje koriste dinamičke ključeve koji se mijenjaju za vrijeme korištenja. I ako uhvatiš koji ključ, sa njime ne možeš ništa. Dok WEP koristi statički ključ, i tu ti daje mogućnost sniffanja istog.
Staro 27.12.2007., 08:55   #20
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
stuc

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2007., 07:57   #21
stuc
Banned

stuc's Avatar

Uopće se ne šalim...

Evo riskiraću 7 dana hlađenja ili koliko već treba da bi neki tukci počeli razmišljati kako je sve moguće.

Evo malo o WPA, znači NE WEP

Breaking WPA

In order to be carry out the WPA dictionary attack using aircrack-ng we either have to:

1. Wait for a WPA client to associate to the network (This could take a while)
2.Force a WPA client off the network, forcing it to reassociate.

Either of these two method allows us to capture the WPA handshake, which is what we require to perform a dictionary attack.

The downside to using this Windows version of aircrack-ng is that there are not any freely available tools to perform this attack. So we have to either use a Linux tools (e.g. aireplay or void11) or wait for an association to occur.
Which ever way we gather the WPA handshake we still use the same tool; airodump.
Once we think we have captured the WPA handshake, we simply run the capture file through aircrack for confirmation:

pa kaže nadalje...

If have confirmed we have the WPA handshake (as above) we can attempt the dictionary attack:

As you can see above aircrack found the WPA PSK of "passphrase"

Toliko za sada o jednom ključu u početku i dinamičkim kasnije... ovo je još staro, ima toga još na kamare...
Staro 28.12.2007., 11:55   #22
klint.istvud
Premium

klint.istvud's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Uopće se ne šalim...

Evo riskiraću 7 dana hlađenja ili koliko već treba da bi neki tukci počeli razmišljati kako je sve moguće.

Evo malo o WPA, znači NE WEP

Breaking WPA

In order to be carry out the WPA dictionary attack using aircrack-ng we either have to:

1. Wait for a WPA client to associate to the network (This could take a while)
2.Force a WPA client off the network, forcing it to reassociate.

Either of these two method allows us to capture the WPA handshake, which is what we require to perform a dictionary attack.

The downside to using this Windows version of aircrack-ng is that there are not any freely available tools to perform this attack. So we have to either use a Linux tools (e.g. aireplay or void11) or wait for an association to occur.
Which ever way we gather the WPA handshake we still use the same tool; airodump.
Once we think we have captured the WPA handshake, we simply run the capture file through aircrack for confirmation:

pa kaže nadalje...

If have confirmed we have the WPA handshake (as above) we can attempt the dictionary attack:

As you can see above aircrack found the WPA PSK of "passphrase"

Toliko za sada o jednom ključu u početku i dinamičkim kasnije... ovo je još staro, ima toga još na kamare...

Nitko nije osporio da je moguce probiti WPA PSK zastitu, pogotovo u ovom slucaju di je kljuc jednostavna (unaprijed poznata) rijeci kao "passphrase".

ALI AKO KORISTIS DUGU RIJEC SA GOMILOM RANDOM ZNAKOVA NEMA SANSE DA CES U NEKOM REALNOM VREMENU SA KUCNIM RACUNALOM PROBITI ISTU.

Da li ti uopce znas sto je to "dictionary attack" i kako to funkcionira?
klint.istvud je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2007., 23:39   #23
franky
Premium
Moj komp

franky's Avatar

moze preporuka usb mrezne kartice sa što jacim mogucim signalom??? tj. da hvata što bolje.... i da podrzava AirPcap, WinPcap i OmniPeek professional i linux...
Staro 29.12.2007., 00:19   #24
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
kao sto su kolege navele, WPA2 sa random znakovima kao sto su #%&?! bez nekog smisla je nemoguce probiti, bar u nekom razumnom roku :P.
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2007., 12:16   #25
snejk
Premium
Moj komp

Upravo tako, nitko nije reko da je NEMOGUĆE, ali ti meni ovdje radiš copy/paste sa nekih stranih linkova. Ajde ti meni reci jesi li u praksi ikada to napravio? Ne bi rekao.

Dakle, WPA i WPA2 se daju probit, ali kada imaš ključ od random 63 znaka, i ako nemaš upravo TAJ ključ u svom dictonaryu možeš sanjat o hvatanju ključa! Malo previše vjeruješ u raznorazne "hackerske" stranice. Probaj doći do nekog zaključka sam.
Staro 29.12.2007., 14:13   #26
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ovo je LOL
Ja mislio da frajer ima neke dume, a kad ono dikšineri atak
Toga na naočarima ima koliko hoćeš.

On topic.

Hide ssid, wpa2/wpa i mac filtering će odbiti svakog lopova.
vidljiv ssid, wpa2/wpa i mac ista stvar
vidljic ssid wpa2/wpa ista stvar
Hide ssid wep i mac će odbit sitne lopove
vidljic ssid i wep će također odbit sitne lopove
vidljiv ssid i mac ista stvar
vidljiv ssid i nikakva zaštita će jedina biti za sitne lopove, za ovo ostalo gore treba imati neke dume...

Sa time da si napraviš kvalitetan ključ, velika i mala slova, brojevi i ostali znakovi, takvi dikšineriji ne postoje i wpa crack neće proć za nekoga tko zabrijava da nije "sitan" lopov.
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2007., 14:19   #27
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor franky Pregled postova
moze preporuka usb mrezne kartice sa što jacim mogucim signalom??? tj. da hvata što bolje.... i da podrzava AirPcap, WinPcap i OmniPeek professional i linux...
Zašto, da bi mogao svima nama krast wireless?! Ne bude išlo dečec
Mihael je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno