|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() U trazenju idealnog laptopa do nekih 7000 kn dosao sam do zakljucka da epitet ''best buy'' treba pripasti nesto skupljem (vjerujem da se za nj isplati otic u minus) aceru 5920G. Nudi stvarno sve, od grafulje, diska, procesora, rpm mu je 5400 (za razliku od 'bivseg' lapa 5520G s 4200 rpm) Jedino bih vistu zamijenio xp-om i produzio garanciju. Dakle cijenovni prag je 8000 kn i tu sam pronasao; AS5920G-602G16Mn (7700 kn) i 5920G-302G16 (7800 kn). Treba mi za faks, glazbu, filmove, surfanje, te od igara (ne prezahtjevne)- football manager xx i fifa xx. Trazim sto bolji procesor i graficku sto ovi imaju, hdd mi je dovoljan i 160 gb (ne bih htio da zbog prejakog diska trpi na brzini i kvaliteti rada), ekran 15,4'' i kao sto sam rekao po mogucnosti s free-dosom ili linuxom jer mi se ne isplati placat vistu koju ionako odmah mijenjam. Evo sad cu navesti neka obiljezja obaju laptopa a vas molim ako imate prijedloge ili kakva iskustva s istima da mi javite (jer mi je malo sumnjivo niska cijena za komponente koje se nude- postoje li kakva losa iskustva s istim modelima?).. Acer Aspire AS5920G-602G16MN Procesor: Intel Core 2 Duo T7500 2.2Ghz RAM: 2 x 1024 MB DDR2 667 MHz HDD: 160 GB S ATA HDD(5400okr/min) Grafika: nVidia GeForce 8600M GT sa 256 MB DDR Autonomija: 3,5 sata OS: Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Jamstvo: 12 mjeseci Cijena: 7700 kn Acer Aspire 5920G-302G16(ispravak) Procesor: Intel Core 2 Duo T7300 2.0Ghz RAM: 2 x 1024 MB DDR2 667 MHz HDD: 160 GB S ATA HDD(5400okr/min) Grafika: nVidia GeForce 8600M GT sa 512 MB DDR Autonomija: 3,5 sata OS: Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium Jamstvo: 12 mjeseci Cijena: 7800 kn P.S. Sto se vise isplati; nesto bolji procesor(602G16MN) ili graficka(302G16) Zadnje izmijenjeno od: svmw. 28.12.2007. u 15:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
ajmo profici |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
acer Procesor: AMD Turion 64 X2 TL-60 2.0GHz, Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800, CrystalBrite Grafički sustav: nVIDIA GeForce 8600M GS 512MB, Radna memorija: 2x 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB) Tvrdi disk: 250GB SATA, Optički uređaj: DVD RW DL , Dimenzije: 358 x 269 x 33.8 mm, Masa uređaja: 3.0 kg Jamstvo: 12 mjeseci, Baterija: 2.5h, Operativni sistem: Windows Vista Home Premium , Modem: da, Mreža: da (Gb LAN) Bežična mreža: da (802.11a/b/g), Audio ulazi/izlazi: da, Wi-Fi: da, VGA izlaz: da, TV izlaz: da, Čitač kartica: da (5-u-1) Kamera 0.3MP 7200kn. malo slabija grafa od ove 512 ali bolja od ove 256, ali je i 800kn jeftiniji i slabija baterija |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
btw mislim da je jaca GT s 256MB od GS s 512 MB, ili grijesim?! ima li tko kakva iskustva s nekim od modela Acer Aspire AS5920G |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
a joj imas pravo, hvala sto si me ispravio. ako misliš uzet lap na maximalno 2 godine uzmi acer jer će toliko izdržati, a ako misliš na dulje razdoblje uzmi nešto drugo ili uzmi ako je moguće garanciju na više godina, 3 ili 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
a sad da me pitas...nebi nikad kupio acera skupljeg od 6k kn...just not worth it I da mi je znati kakva to baterija drzi 3,5h sa 8600Gt...kupit cu ih odma 3 komada... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ej hvala sto si to primjetio, jos me zanima jel model Acer Aspire AS5920G-602G16MN ima grafu od 8600GT ili GS (posvuda ga pronalazim s GS, al na ovom siteu je opisan s 8600GT- jel to zabuna ili je moguce da za iste, cak i manje pare dobijem bolju graficku!?! ![]() Trillian sto kazes na 302G16 (160GB HDD i 5400 rpm) umjesto 302G25 (250 GB HDD i 4200 rpm). Vec sam naveo da mi netreba 250 GB, 160 je taman. Zadnje izmijenjeno od: svmw. 26.12.2007. u 02:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
p.s. -nakon mjesec dana sam konacno suzio izbor na ova dva acera (jos cekam da mi kazete koji je bolji od njih) i neki od dellovih modela (vjerojatno 1520) -nadam se da nisam pogrijesio kada sam (pred dellom i acerom) eliminirao lenovo, hp i toshibu u tom cijenovnom rangu (8000 kn) ![]() Zadnje izmijenjeno od: svmw. 26.12.2007. u 02:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
imaš pravo, dell 1520 je svakako što se tiče grafike najbolji zato jer je inspirion namjenjen za igranje dok su ovi drugi više manje poslovni laptopi. http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5540028 neznam da li sam već spomenuo ali sada je u vemilu ovaj dell za 7400. dodaš još gigu rama ako ti treba i mislim da je ovo stvarno super cijena. neznam dali ti se isplati dati za acer 8000kn samo radi 40gb hdd-a i malo bolje grafičke, a mislim da je tipkovnica i cijelo kučište podosta bolje na delu, a i instalacija xp je smijurija mislim da ti do 8000kn samo još tošiba može ponuditi slične komponente, ona A210 serija |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ja sam bio otvorio temu o dell-u. I planiram ga uzet sad ovaj tjedan u vemilu. Mislim da za 7399kn je odlican lap i dobis najbolje za to. Procesor je stvarno jak,na netu je u top25 procesora mislim da je na 22 mjestu. A graficka takodjer medu top 30 grafulja. Hard od 120gb mi je dovoljan. Odlican je lap i na njemu mogu igrat bez problema igre tako da cu ga ja uzet 99%. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
iako sam naso kod m-computersa na crnomercu acer59020 ali zvjercugu. Slican ovom dellu. Samo sto ima jaci procesor Intel® Core™ 2 Duo 7500 (2.2GHz/4MB) koji je 12 procesor po jacini na notebookchecku i ima 2 gige rama,160gigi harda sa 5400rpm i jos dobijes vistu iako bi im ja rekao da mi stave xp,a graficka je ista 8600M gt 256mb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
p.s.-jesi li uopce procitao prvu poruku ove teme? ![]() Zadnje izmijenjeno od: svmw. 26.12.2007. u 13:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
- wxga+ ekran i 120GB HDD-a - wxga ekran i 160GB HDD-a (ostalo je sve isto) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ja bih skrenuo paznju na jedno jako veliku stvar kod svih laptopa opcenito, a to je BATERIJA, naime ukoliko se kupuje lap da bude stalno na struji, onda ok, ali ako se kupuje lap za prijenos sa tocke a na tocku b pa na tocku c, dakle ide se po terenu onda treba paziti na bateriju, ja imam acera, i moram priznat da sam jako nezadovoljan baterijom, naime baterija realno drzi oko 60-90minuta, sta je po meni jako malo, tj potrebno mi je dosta vise, niti uz optimizaciju uz programe baterija nije nista bolja, novu jacu bateriju nemogu kupiti, to je po meni veliki nedostatak acerima, dok ja osobno smatram da je dell u podrucju baterija top klasa, ukoliko pogledate u kodeksov cjenik vidjet cete mogucnost jace baterije dakle 65w ili 85w sta bi trebala biti jako velika razlika, isto tako ovo sta pise da baterija drzi 3.5h to je samo trik, tako da ozbiljno treba razmisliti o toj komponenti koja cini laptop |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
svmw odi si na youtube i upisi acer 5920 pa pogledaj kaj ***acki vrti COD4 i brijem NFS novi. Ja cu ga uzet vrlo vjerovatno u hgspotu ali neznam koji,dva su modela oba kostaju7999kn. Sve je isto samo kaj jedan ima 8600gt sa 256mb a drugi sa 512mb?!?! Pretpostavljam da je ovaj sa 512mb bolji ne??? Uglavnom kolkosam citao po netu rewievsa o tom laptopu vec sam ga doktorirao. Obavezno gledaj da je hard 5200rpm a ne 420rpm pa makar imao manje gigi,a druga stvar je kaj se dosta zagrijava,pojedini djelovi cak do 49celizija sto je kriticno ali opet s druge strane je dobio odlicne ocijene i kazu svi da ima predobre preformanse. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Imam acera 5920G tri mjeseca, kanta radi odlično. Radim na njemu multimediju, obradu video matrijala, ponekad igre. Sve nove igre rade na medium (uključujući cod4, Crysis, Wic) naravno u directX 9 u nativnoj rezoluciji (1280x800). U igrama se dosta grije lijeva strana cca 50 C, u normalnom radu skroz je mlak, uključen mi je uglavnom po 3-4 dana neprekidno,što zbog obrade matrijala što zbog torrenta i radi besprijekorno. Baterija u normalnom radu izdrži od 2 do 2, 40 sata, u igricama cod4 cca 50 min. Ovo mi je drugi Acer prvi sam prodao prije 3 mj. (5021 1,6 Turion X700 80hdd 512mb) radio je isto savršeno znao je biti uključen po 7 dana bez gašenja, baterija mu je nakon 3,5 godine trajala cca 1h, kao nova 3h. Kvaliteta 5920 osjetno je poboljšana u odnosu na seriju 5020 od kvalitete tipkovnice , zvuka do čvrstoče kučišta. Minus po meni je jedino DVD RW koji više nije slot-in, i Vista , od koje sam skoro odustao zbog nekompatibilnosti sa programima koje upotrebljavam, ali nakon tri reinstalacije Viste i skidanja sa neta novijih verzija programa i ona sad radi odlično, čak sam se sada i priviknuo na nju unatoč nekim njenim minusima. Imam još Gericom Blockbuster II i pretpotopnu Toshibu, ovo mi se čini najbolji lap koji sam do sada imao. Kod kupovine razmišljao sam i o Toshibi serije 200, ali je na netu u svim testovima i recenzijama Acer bio bolji. U omjer cijene i dobivenog mislim da je Acer glavni favorit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
bisanu, aj pogledaj ovo na yu-bi-tou Video recensione Dell Inspiron 1520 bianco!! -jel tebi uzima toliko vremena na paljenje i jeli to normalno?!?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
-kao sto vidis ova dva s hdd-om od 250 gb(sadrze u imenu G25) imaju i 4200 rpm(koji zbog velikog hdd-a trpi), te sam njih odma u startu eliminirao. -ova druga dva su sa 160 gb hdd-a(sto je meni sasvim dovoljno-i previse) ali zato imaju 5400 rpm. dok jedan ima bolju graficku (512mb ddr- 302G16) drugi ima bolji procesor (2,2 Ghz- 602G16MN). al sve to se vidi iz moje prve poruke, samo si trebao malo iznad pogledati, a ja sad cekam da netko od strucnjaka mi se javi i savjetuje u sto je bolje ulupati pare (grafu il procesor)- pretpostavljam da je ulaganje u bolju grafu isplativije, ali uvijek kod tako ''jakih'' masina postoji neka zamka, tako da sve odgađam kupovinu nebih li primio koji negativan komentar na ovaj lap, jer kad primam sve pozitivne to bas i ne ulijeva sigurnost btw- ovaj dell (inspiron 1520)me također malo buni- namece se kao trilema, al za koji dan idem u osijek pa cu se savjetovat s rodakom, koji je pravi ekspert za laptope, i ne samo laptope vec inace racunala (covjek ih je izmislio, stavlja vodena hlađenja (mozda moze srediti neko i za laptop, hehe- kad kazes da se jako zagrijava) i slicne nama jos nepojmljive stvari- ja sam u praksi amater (to bi bio prvi lap)pa subjektivno zborim) Dakle za sad Dell Inspiron 1520, Acer Aspire 5920G-302G16 i -602G16MN, a za koji dan cu bit pametniji (samo se plasim da mi ne preporuci neki za 4-5 tisuca, a onda ga uzme i dotjera na razinu ovih) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
vidim da ovaj ima biosA00 i ima vistu, a ja imam bios A03(noviji)i imam xp i treba mu cca 30 sec da se pokrene. neznma koja je uopće svrha onog videa, smiješno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
[QUOTE=svmw;906929]da pogledao sam. ta imas 4 modela: -302G16(160GB HDD, 5400 rpm, 2Ghz proc., 512MB DDR), 302G25(250GB HDD, 4200 rpm), 602G16MN(160GB HDD, 5400 rpm, 2,2 Ghz proc., 256MB DDR), 602G25MN(250GB HDD, 4200 rpm) -kao sto vidis ova dva s hdd-om od 250 gb(sadrze u imenu G25) imaju i 4200 rpm(koji zbog velikog hdd-a trpi), te sam njih odma u startu eliminirao. -ova druga dva su sa 160 gb hdd-a(sto je meni sasvim dovoljno-i previse) ali zato imaju 5400 rpm. dok jedan ima bolju graficku (512mb ddr- 302G16) drugi ima bolji procesor (2,2 Ghz- 602G16MN). al sve to se vidi iz moje prve poruke, samo si trebao malo iznad pogledati, a ja sad cekam da netko od strucnjaka mi se javi i savjetuje u sto je bolje ulupati pare (grafu il procesor)- pretpostavljam da je ulaganje u bolju grafu isplativije, ali uvijek kod tako ''jakih'' masina postoji neka zamka, tako da sve odgađam kupovinu nebih li primio koji negativan komentar na ovaj lap, jer kad primam sve pozitivne to bas i ne ulijeva sigurnost Ovako, vidi na specifikacijama kolika je propusnost memorijske sabirnice kod grafulje, jer ako nije veca od 256 mb, onda ti ostalih 256 takoreci nema neku korist, pa je stoga bolje uzeti lap s boljim procesorom...Inace, drugih zamki nema, ja imam Acer vec dvije godine i namjeravam uskoro kupiti novi, iskljucivo jedan od njihovih modela, jer nitko nema bolji omjer cijene i kvalitete na trzistu, a sam ekran im spada u vrh...Vidim na drugim postovima nevezano uz ovu temu, da je neki podcjenjuju, ali proslo je vrijeme prodaje iskljucivo na racun imena, kao npr. HP...Acer je 3. marka svijeta po prodaji, od 7-8 proizvodjaca unazad par godina, svojom kvalitetom i nadasve CIJENOM, probio se u sam vrh, a sad su to poceli raditi i drugi ( HP, Dell ), jer su vidjeli da trziste vise ne gleda samo ime, uostalom Acer je od slicnih firmi glavni sponzor velikih nogometnih utakmica, a i to nesto govori, dakle, ako vam specifikacije i cijena pasu, bez nekog straha krenite u kupnju...Pozz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
baterija baterija baterija, svi ovdje spominju graficke, diskove, procesore, ali nitko nespominje bateriju, koja je najvazniji dio svakog laptopa, ja osobno kao korisnik acera nisam vidio da sam acer nudi baterija jaceg kapaciteta, ili neke dodatne pa da se produzi vijek trajanja tj autonomije. To sam zamijetio jedino kod delovih laptopa, stoga prvo misliti na bateriju pa sve ostalo ja upravo idem traziti neki lap sa jacom baterijom (kada kazem jacom to znaci 4h autonomije) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
SVMW - totalno si me spizdia sa svojim specifikacijama u postovima...Kao veliki ljubitelj Acera, pomamio sam se za cijenom od nesto vise od 7 tisuca kuna za model 5920 koja po tebi posjeduje 8600GT, sto mi je na prvi momenat bilo nevjerojatno...I naravno, izija govno, to nema veze s mozgom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
nisi ti ništa izija. odi na chipoteku |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Jesam, izija sam, to je njihova greska, fake, nema ga nigdje u nas s tom cijenom, bilo bi prerealisticno...Evo, zovi chipoteku, pa se sam uvjeri...Svejedno, hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
http://www.nabava.net/acer-aspire-59...o__16468_p.php imaš pravo, evo ovo sam našao |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
alo ljudi, odite na m-computersa i tamo su vam cijene 7700 i 7800(ovisno o modelu) za lapove s grafickom 8600gt- uostalom stavio sam vam linkove u prvoj poruci ove teme (samo pritisni na naziv lapa) -izgleda da je bio los link, sad sam ga ispravio |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Tako je, to je to...Iz ovoga je vidljivo da ipak nije best-buy, iako je trenutno, po pokazateljima medju prvima u Europi po prodaji u tom cjenovnom rangu...Malo me buni ova prva firma, to je 1000-2000 kuna manje od konkurencije, ili je greska ili je caka u iskljucivo gotovinskom placanju, sto meni apsolutno ne odgovara...Nakon svega ovoga, odlucio sam se na promjenu dresa i nakon visegodisnje vjernosti Aceru odlucio sam nakon dosta vaganja kupiti apsolutni best-buy na nasem trzistu, Toshibu 210-16f, koja ide kao luda u Vemilu...Iako uz malo dodatka ni Dell 1520 nije los, ali ovo je sasvim dovoljno...Pozz...EDIT - Ovo je bio odgovor Bisanu, a tebi Svmw hvala, ali te firme nema u Splitu, a ja volim vidit i ima li mrtvih piksela i sl., ono sto kupujem zelim sam odabrati, bez rizika...Uostalom, 2600 HD je neznatno losija od 8600GT, tako da ne gubim puno na performansama, a Atijeve kartice su ionako marka za Nvidijine sto se laptopa tice, tu se prvi macici u vodu bacaju, a Ati je starosjedioc i iskusni macak za to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() odi na stranicu m-computersa ako ne vjerujes. ako ti ni to nije dosta imas ovaj link Acer Aspire 5920G, LX.AKQ0X.016 - Nabava.net na kojemu su ti ponude drugih dvaju prodajnih mjesta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Malo se volim zafrkavati u porukama, nisam ozbiljno mislio o tom hranidbenom lancu...Ajd, svaka cast na trudu, nazvat cu ih da vidim uvjete prodaje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|