|
![]() |
#1 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Prelazak sa X1 na X2, opaske i pitanja
Dakle nakon nemoguće misije nabavke polovnog s939 X2 procesora kupio sam novog u Linksu, A64 Toledo s939 3800+ X2. To je zadnje davanje snage dobroj staroj AGP platformi.... Jednostavno sam izvadio 3000+ Venicea i uboo ovo novog prvo na defaultnim postavkama BIOSa ,a onda i OC postavke. Zapažanja: 1. X2 radi bez problema na nForce 3 Ultra chipsetu 2. Moj Toledo je dobar potencijal za oc. Na defaultnih 1.3V Vcore radi na 260x10. Veniceu je za 290x9 trebalo 1.475V (po mojoj ploči). Vjerujem da ću ga probati podignuti još. 3. Windowsi XP SP2 su prepoznali novi CPU, nešto doinstalirali i to je bilo to. 4. Hladim ga istim hladnjakom kao i Venicea Freezer 64 Pro Pitanja: 1. Da li se što dobije instaliranjem drivera i utilitija sa AMDove stranice Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
AMD Dual-Core Optimizer - pričaju svi da se dobije svašta, tak da stavi ![]() A driver ti treba jedino ako ćeš koristiti automatsko mijenjanje brzine procesora u zavisnosti od opterećenja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sam imao jedan problem u warcraftu3 sve dok nisam stavio ovaj AMD dual core optimizer... sto se tice drugih aplikacija nisam imao problema... nista te ne kosta da stavis taj optimizer, a ionako nije nikakva "aktivna" aplikacija u taskbaru il tak nekaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
aka Mali Mirko
|
Procesor je izvrstan. Evo pri istoj defaultnoj voltaži od 1.3 V sada vozi na 2800MHz. Instalirao sam Dual Core Optimizer ali nemam još nekih dojmova o njemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
optimizer ti nece nista ubzati vec npr. mozda se dogodi da on sprijeci neki error/bug/ili nesto trece, no to onda neces ni skuzit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Čak mi se čini da sam na CoD4 dobio 7-8 fps više. Obzirom da sam imao cca 25fps prije novog CPUa to mi dosta znači. Ono što me posebno razveselilo je ubrzanje u kodiranju videa od cca 30% Konačne postavke 270x10 na 1.275V (po mojoj ploči). Definitivno vrlo dobar proc, To je maximum za moju AGP/nForce 3 platformu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
aka Mali Mirko
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Evo i ja razmišljam o prelasku sa x1 na x2 proca. Trenutni je sckt 939 3000+ sa Winchester jezgrom (da onaj sada starac), pa sam isto u Linksu vidio gore navedenog x2 3800+ i u ADM-u x2 4200+ . E sada, razlika je cca 100 kn. Dali uzeti 3800+ prodat starog i + onih 100kn kupit bolji cooler (svaki prijedlog dobrodosal) ili dati 100kn vise za 4200+. Inace kratak sam s parama pa ono. Svaka kuna vrijedi zlata. Nista ne OC-am tako da je sve vanilla lol. Savjeti molim. MB je Gigabyte K8NF-9 (treba samo update biosa). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
amd dualcore optimiser ti praktički "optimizira" ove starije igrice što nisu napravljene da rade na novim procevima npr kod frenda stari serious sam 1 je jako trzao, nakon sto sam stavio amd dual core optimizer vise nije (4600 x2) warcraft3 je bio duplo brzi (prebrza je igra bila, ko da se na 1000fpseva vrti) itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
uzmi x2 3800+ jer 200mhz se neosjeti. a za tih 100kn dodaj jos 60kn i kupi freezera. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|