|
![]() |
#1 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Pomoc!!!
evo imam jedan problem, neznam dali je softwer ili hardver kriv, ugl... Upalim komp (iz siga) i krenem igrat PES 2008, odigram tekmu od 10 minuta i jos malo radi i onda se ugasi!!! Na Americas amy 2.6.0 igranje traje 15-20 minuta i onda se ugasi !!Fora je u tome da kad upalim komp i u Everestu provjerim temp. procesora je otprilike 39 C, grafe oko 41, a maticne oko 45 sli kada otvorim kuciste ne gasi se, igram po 3 sata i nikaj se ne desi!! Ako bi mi itko pomogao cijenio bi to! |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A ocito kao sta vidis malo su ti temp. vece...Jesi pokusao malo te coolere propuhat od prasine je li cooleri dobro leze na procu grafi?PS.zamjeni i pastu i na proc i na grafi ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Samo polako. Prije ikakvih većih zahvata u vidu skidanja coolera i zamjeni paste prvo treba vidjeti kolika je ta temperatura dok se igraš. ![]() Skini si RivaTuner ili neki program ako je došao sa tvojom matičnom te uključi monitoring temperatura te nek sprema zapis u log. Zatvori kućište i kreni se igrat, ako restarta odeš u log i vidit ćeš koje su temperature bile u pitanju. |
![]() |
![]() |
#4 |
Brat od Đon Vejna
|
Uvjeren sam da sa procem i grafom sve valja, ali na chipsetu imam pasivnog zalmana (onaj kockasti plavi) na kojeg je nasarafljen stari aktivni kaj je bio na chipsetu, mozda je on problem, kad se ugasi dirnem ga i jako je....jako vruc dok su grafa i cooler mlaki.... to mi nejde u glavu, u bug-u je taj zalman proglasen best buy a ja ga imam jos natuniranog tak da.... http://www.max-save.org/images/379771IMG_0232.JPG http://www.max-save.org/images/642034IMG_0233.JPG a u vezi temp. koristim Everest Ultimate Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.12.2007. u 20:28. |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Ako ti je toliko vruć chipset (a koliko vidim cooler od grafe i još cooler na zalmanu hlade chipset) onda je očito da se zbog nečega pregrijava. Zalman sigurno dobro stoji jer je vruć..., ono, logika.. nebi bio vruć da ne stoji dobro. E sad možebiti da pasta ispod pravi probleme, možda je ima više nego što bi trebalo pa negdje pravi kratki spoj, dali je komp oc-an ? Koja voltaža je u biosu za chipset no opet kraj tolikih ventilatora on nikako nebi smio biti topliji od Mlakog... rastavi, očisti zalmana, stavi novu pastu pa vidi dali se i dalje jako grije. |
![]() |
![]() |
#6 |
Brat od Đon Vejna
|
E sad možebiti da pasta ispod pravi probleme, možda je ima više nego što bi trebalo pa negdje pravi kratki spoj, dali je komp oc-an ? Koja voltaža je u biosu za chipset no opet kraj tolikih ventilatora on nikako nebi smio biti topliji od Mlakog... rastavi, očisti zalmana, stavi novu pastu pa vidi dali se i dalje jako grije.[/quote] Paste nije ni bilo na pocetku,a sad je jedva ima (nabrio sam je malo sa stock coolera od grafe) sigurno je nema previse, u voltazu se ne kuzim i nijedna komponenta nije OC-ana.... mozda zalman ne hladi dobro jer sam morao strgat pol onih siljaka na njemu zbog zalmana na grafi trenutno je temp. proca 33, grafe 40, i maticne 41, s tim da je kuciste otvoreno |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Ma vidim da ti fali 1/3 šiljaka na zalmanu ali opet... ti imaš aktivni ventilator koji propuhuje 2/3 tih šiljaka i to nebi smjelo biti tako vruće. Pošto je sam zalman vruć znači da dobro sjedi na chipsetu. Eventualno ako ti vent od grafe poništava smjer zraka tom malom ventilatoru, probaj ga postavit sa druge strane zalmana za chipset. |
![]() |
![]() |
#8 |
Brat od Đon Vejna
|
Eventualno ako ti vent od grafe poništava smjer zraka tom malom ventilatoru, probaj ga postavit sa druge strane zalmana za chipset.[/quote] budem to probo....da ga postavim s desne strane tako da puse prema grafi? |
![]() |
![]() |
#9 |
Brat od Đon Vejna
|
evo gad se opet ugasio...igro sam americas army na netu, imo otvoren explorer i everest je radio i odjednom se ugasio!!! dali to ima veze sa procem koji je ugradjen na maticnu bili tako nesto, mozda i zbog nekog kratkog spoja??? |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Probaj, ništa ne košta. Malo mi je to sumljivo da je taj zalman toliko vruć, pa on bi trebao zbog coolera grafe koji maltene direktno puše u njega ( kroz prorez lepeze zalmana na grafi ) biti mlak, bez ikakvog ventilatora ! Moje osobno mišljenje je da taj zalman na chipsetu nešto dira odozdola što nebi trebao ili pasta pravi negdje spoj. Vidim da stoji nekako malo nakoso, dali taj pasivac ispod ima onaj obrub od kakve gume ili silikona u obliku kocke pa da ga moraš točno nacentrirati na sam chipset kako bi sam bio u centru pasivca ? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
@stuc nema ovaj zalman onoga gumenog/spuzvenog obruba ![]() @Papčić provaj zamjenit paste na grafi,proc i NB-u takoder bi ti preporucio da napravis malo veci propuh u kucistu i nemoj stavljati puno paste ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|