Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.12.2007., 10:28   #1
Com1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
External mic problem Dell D531

Bok svima,

Imam problem i ne znam kako da ga rješim, najme kupio sam mikrofon i uštekao sam ga u jack na laptopu al ne radi. Kad ga spojim u odgovarajući jack iskoči mi pop up koji me pita da li sam uštekao "microphone" ili "line in" .
Ja naravno izaberem "microphone" al ništa se ne čuje iz njega. Da napomenem u volume control recording panelu nije mutiran, izabran je "external" i pojačan do kraja. Čudno je to što u "playback" panelu nema mikrofona nego samo u recording panelu ma da sam mu označio da je mikrofon uštekan.
U "sound and audio devices" ima opcija " test hardware" koji sam napravio i mikrofon uredno radi čak se i čuje iz zvučnika al čim završi testiranje više ne radi. Nakon toga sam preko skype-a nazvao svoj drugi komp u sobi da isprobam da li mic radi i sve je OK. Znači problem je u tome da nemam direktan prolaz sa mikrofona na zvučnike....
Što ja u biti želim, radim žurku-party-igranku kod sebe na badnjak i ekipa je došla na karaoke ideju što znači da je bitno da se u " real time"-u čuje iz zvučnika al kako stvari stoje niš od toga.

BTW: Mikrofon sam testirao na drugom kompu i radi.

Malo sam googlao i naletio na ovu stranicu, napravio sam kako piše al ništ od toga: http://www.dellcommunity.com/support...ssage.id=29912

Očito dellovi laptopi imaju problem s externim mikrofonima tj. da su to namjerno napravili da izbjegnu mikrofoniju koja se javlja kad imaš ugrađen mikrofon.

Laptop:

Dell Latitude D531

http://www.dell.com/content/products...n&s=biz&cs=555

Hvala svima,

Igor

Zadnje izmijenjeno od: Com1. 23.12.2007. u 12:32.
Com1 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno