|
![]() |
#1 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Phenom ispod 1k kuna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
blah, jebesh X3 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
stvarno, dobro nas je trznuo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
zar nije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
U BUGu sam čitao je je raditi 4 neovisne jezgre jako komlicirano, te da ima dosta defektnih procesora, kojima jedna jezgran nevalja... Kao, toliko ih je puno, da su ih jednostavno izbacili na tržište od x3 imenom...
![]() |
![]() |
#7 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne nego su samo zakljucili da nema svrhe da oni tu sad rade takve revolucionarne stvari i gube lovu na pokusajima kad je amd dovoljno lud da se s time zajebava u ionako teska vremena za njih. a intel ko intel zna da ako na kraju ista bude i valjalo lako od AMDa otkupi prava na patente i gotova rjesenja ![]() no nije to nesto posebno cudno, i amd a i intel redovno trziste pune x1 modelima koji su zapravo x2 s jednom neispravnom jezgrom. mozda ta druga cak i nije neispravna ali jednostavno ne moze raditi ni priblizno na clocku na kojemu radi ona "normalna" pa ju je jednostavnije ugasiti nego imati potencijalno nestabilan proc cim mu netko digne frekvu 100mhz iznad defaultne inace x3 phenom je ok proc, pogotovo za nekoga tko vec nema jak x2. recimo nekome s 6000+ ili jacim se sigurno ne isplati (to vrijedi i za slabije koji se OCom drze na tim brzinama) osim ako bas ne radi sve s aplikacijama koje puse trecu jezgru a takvih bas i nema puno. ali ako imas 4-5 K+ ne-BE i mislis da ti treba jace x3 je dobar izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Jedini problem je kompatibilnost s plocama. Recimo ja imam 3600 x2 i da ga sad hocu mijenjat mogu uzet jedino neki jaci x2 jer mi ploca ne podrzava nist novije. Mislim da chipset cak podrzava, ali gigabyte nije izdao novi bios.
![]() |
#10 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
Edit: bah, izgleda da ipak ne podržava, dodali su samo jače X2 procesore ovim bios-om od 25.04 http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2313 malo čudno, regulacija napajanja ne bi trebala biti problem kad ploča podržava FX-62 Zadnje izmijenjeno od: segregator. 04.05.2008. u 18:47. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
regulacija napona ne bi uopce trebala biti problem s x3 phenomima, sto mrzim kad se idiotski problem ovako banalnim recenicama uskoro napuse. jos ce malo njubare okolo pricati kako niti na jednu plocu ne mozes ubosti bilo kojeg phenoma jer ce pregoriti, opreznije malo ![]() nego, popis podrzanih procesora ocito ne slijedi update jer mogao si primjetiti da nema niti jednog proca kojeg je F6 bios (25.04) donio a lijepo pise u njegovom opisu da donosi podrsku za nove procove. dakle, moguce je da ce i ici na njega phenomi ali da popis nije updatiran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Propali Amigaš
|
A što sam ja napisao? Citiraj:
Doduše, ploča je ipak 2 godine stara, sigurno fali kakav detalj bitan za Phenome |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
6400+je dodan sa F6C koji je izasao prosle godine a ne s ovim iz 4. mjeseca. nema niti jednog procesora dodanog s tim biosom na popisu i zato pretpostavljam da isti nije updatiran. za detalje bi trebao kontaktirati GB, iz mog iskustva potrebno im je "samo" tri tjedna da odgovore ![]() a sto se tice regulacije problem je bas u tome sto si to napisao...bespotrebno naglaseno i samo sam napomenio da tako ljudi dobijaju dojam da neke ploce imaju problem s x3 phenomima. a nemaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Nisam uopce razmisljao o naponskoj regulaciji, jednostavno sam mislio da je chipset prestar za nove procesore. Ali onda sam vidio (barem milsim da jesam) neke ploce sa 590SLI chipsetom koje sluzbeno podrzavaju Phenome. A nis, poslat cu im mail, makar nevjerujem da cu u skoro vrijeme mijenjat ovaj svoj 3600. Meni je dovoljan za sad. ![]()
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium