|
![]() |
#1 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Problem kod paljenja MSI MS-6308E, Athlon XP 1700+ i 256Mb DDR
Ovako. Kod sebe imam MSI MS-6380E matičnu ploču, AMD Athlon XP 1700+, 256MB DDR memorije. Sve sam pospajao i pokrenem ja komp, svi se ventovi zavrte i nakon 2 sekunde sve stane. Probao sam i s drugom memorije ista priča. BIOS je Award. I kod paljenja se čuje jedan beep. Prema uputstvima piše da 1 beep označava normalno pokretanje sistema. Ali u mom slučaju nije tako. Prijatelj mi kaže da je problem u procesoru. Može li procesor biti problem? Svi pinovi su namjestu. Molim pomoć! Zadnje izmijenjeno od: killerbee. 23.12.2007. u 18:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Prije mi se cini da te ploca zafrkava provaj to sve povaditi pa pospajat vani i pokusat upalit ili provaj te komponente na drugoj ploci da utvrdis je li ploca ili nesto drugo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Gdje stane? Kod detekcije IDE uređaja ili...? Iskopčaj sve IDE/SATA uređaje pa probaj opet.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
weliki pwner...
Datum registracije: Nov 2007
|
ja znam o cemu je rijec jer mi je kilerrbre dve objasnil...komp se upali pipne (a to znaci da je sve u redu) i ugasi se , tak je on meni objasnil...pozz i hvala vam ako rijesite problem jer je to moj komp samo mi frend radi uslugu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
zvuči kao da se proc pregrijava...možda ti cooler nije dobro sjeo ili ako je stari komp makni prašinu sa coolera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
i moli se Bogu da nije zgorio taj AMD proc |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ako kazes da nije napajanje, onda je maticna, ja sam imo problema sa asusovom maticnom plocom, upalim radi par sekundi i ugasi se, sumnjo sam u graficku i slucajno naletim na slicnu maticnu koja mi pase, i ono - problem u njoj (maticnoj)! Sad radi pc oko vise od 4god i ako je kod drugog vlasnika! Jest da su me jedno vrijeme i konektori zezali na napajnu, al mi je taj problem osto kad sam i promjenio napajnje!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|