Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.12.2007., 12:45   #1
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
gmail, thunderbird, imap

gmail adresu koristim već neko duže vrijeme, skoro pa otpočekta gmail servisa. koristio sam prvo webmail pristup, ali nekako sam lagano prešao na thunderbird - webmail je bio prespor u logiranju. iako su to sad popravili, nemam se namjeru vratiti na webmail. jedino mi je smetalo što ne mogu pristupiti / skinuti spamfolder preko pop pristupa

ne znam ni sam kako sam naletio na to, ali nekidan sam dodao imap pristup u thunderbirdu i igrao se opcijama. i vidi vraga

ovisno o vašim opcijama u gmailu, tj. filterima i labelima, možda će vaš inbox izgledati drugačije
ja sam preuredio labele i ostavio samo friends i history i filtere podesio u thunderbirdu da mi mailove newsletter trpa u trash folder u [Gmail] i spam stavlja u spam folder također u
[Gmail]
zato jer: ako obrišete mail iz trash foldera u thunderbirdu, njemu će se maknuti samo label, a mail i dalje ostati u all mail
ovo je važno jer je mene izludilo
uglavnom, ovako imam punu kontrolu nad mailovima

imap uključite pod:
settings:
Forwarding and POP/IMAP:

1. Status: IMAP is enabled

za razliku od pop pristupa, koji povuče sve mailove, ako idete ispočetka primati mailove (to morate uključiti u opcijama, tamo kod datuma)
imap ne prima sve mailove, već samo headere, i kad kliknete na mail, tek onda skida cijeli mail. sad mi thunderbird umjesto 600 mb iznosi ravnih 70. naravno, ako želite imati sve mailove na hardu ona trebate klikati svaki mail posebno ili koristiti pop pristup
ja sam zadovoljan s imap jer mislim da mi gmail neće shebati sve mailove na serveru
da, s imapom je olakšano korištenje maila, sve je nekako sinkronizirano. istovremeno prčkate u gmailu u firefoxu, i thunderbirdu, pa iphone ako ga imate, ili na smybianu.
npr, na mobu brzo pročitati, ali sve ostavite u inboxu (unread) i kasnije samo povučete mailove u thunderbirdu

nadam se da sam ovim postom pomogao ili barem zainteresirao ekipu za gmail i imap (u thunderbridu)

-------

više informacija na:

imap @ gmail help center
http://mail.google.com/support/bin/topic.py?topic=12806

Configuring Your ClientGetting StartedLearn MoreTroubleshooting
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2007., 12:29   #2
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006