|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Kina - cijene mobitela
Krajem ovog mjeseca odlazim na tjedan dana u Kinu. Zanima me kakve su cijene mobova i isplati li se uopće kupovati tamo? Planiram si već neko vrijeme ubost neki smartphone, a tamo vjerujem da ima fine ponude, za razliku od Hrvatske. ![]() Imate kakvih preporuka? I jel itko nešto kupovao tamo, pa imao problema s "graničarima"? ![]() Hvala, pozdrav!
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 06.07.2010. u 17:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da sreca pa je u hrvatskoj tako mala ponuda smartphonova da ih ja iz glave mogu nabrojati 30... sto se tice kine ako ces kupovati neke kopije ili njihove telefone biti ce ti bagatela ako mislis kupiti neki brand neces puno jeftinije proci.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
A o kopijama je sve receno, na papiru "super", u praksi zesca pusiona. Vidio sam dual sim iPhone kod nekog od rodbine prije par mjeseci, osim sto fura 2 sim kartice, govno nad govnima. Cak i smrdi, kolko je los... To bi kupio samo narkomanu za rodjendan. ![]() Ali opet, kolko para tolko muzike, 30% cijene, 30% mogucnosti ![]()
![]() |
#5 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() ![]() Navodno sad ima nekih kopija koje nemaju malu rezoluciji, imaju wifi, baterija dulje traje a i općenito bi kao trebale bit bolje od starih, mislim da je to čak netko na forumu spomenuo ali ja to još nisam vidio ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
...i zaboravio si najvažnije... da se griju ko ludi i samo čekaš dan da ti raznese jajca |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
I nemreš legalno uvesti u Hrvatsku jer ne postoji GSM odobrenje od Europe, pa čak i nisu prošli sigurnosne testove. A kao drugo, to nisu smartphoneovi. ![]() EDIT : Da se nadovežem na Mad_Dukea. Točno,nisu te kineske kopije TOLIKO loše, i ima tu velike razlike u kvaliteti, čak se može naći neki relativno ok mob. Samo ponovno napominjem, mene najviše brine kuhanje jajčeka od zračenja, koje nije regulirano. ![]()
" Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it is plugged in ? " ![]() Zadnje izmijenjeno od: m4dm4n. 07.07.2010. u 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Laptop ti nitko ne gleda kada ideš negdje. Osim ako spadaš u onih 0.01% ljudi (puno sam rekao) koje eto netko našao zaje. Tako da za mobitel još manje. |
![]() |
![]() |
#9 |
Mucki provokator
Datum registracije: May 2008
|
Meni nije jasno kako ljudi mogu kupovati svakavke kopije mobitela... Pa rađe bi imao Nokiu 3310 koju dobijem djabe, a znam da mu nece nista bit ako ga bacim, ako padne, uvijek ce radit... A ne kupovat tamo neke kvazi kineske kopije za koje je pitanje samo kad vise nece moc obavljat osnovne funkcije pa i ono nesto para sto das za to padne u vodu, plus samo se nazivciras jer s takvim smećima dolaze samo problemi. -i to je najveća mana, puno veca od bacene love. Tako to biva kad se hoće za malo para puno muzike.
![]() |
#10 |
Guest
|
Nema razloga da određene kopije nisu kvalitetnije od ostalih "brand" low budget smeća koja se prodaju. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Ma nisam ni mislio kupovati kopije, nego samo nisam znao kakve su cijene (originalnih) uređaja u odnosu na nas... Pretpostavio sam da je jeftinije.. No očito nije tako ![]() Hvala svima na komentarima
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Moj drugar je bio u Kini i iskustva sa kupovinom elektronike su mu izmesana... U pogledu cenkanja malo podseca na Tursku, samo ovde se cenkas oko elektronike a tamo oko carapa i gaca i zlata. Svaki Iphone koji nije u zvanicnom Iphone servisu je kopija, ma koliko dobor izgledao... Za kineske kopije Iphona maximalno treba dati 20-30 eura... Ono u cemu je Kina dobra i veoma povoljna to su mobitel dodaci i delovi, to je maltene za dzabe...maske,ekrani... svega ima... Sa kompijuterima i sa plazmama treba takodje paziti, ali moze jako dobro da se nadje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Ja sam si uzela Iphone preko http://www.chinabuye.com/...jeftinije x puta i radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Nova tehnologija u većini država i na većini kontinenata drži cijenu. Dok ona nešto starija i ne baš. Tako recimo Blackberry uređaji u Kini koštaju više nego kod nas, a da o razlikama u oglasnicima ne pričam. Ono što se s jedne strane isplati tamo uzet su neki egzotični primjerci vezani za Japan i Kinu, koji su dobavljivi isključivo tamo, a koštaju kojih 200-300€, samo treba pripazit da imaju podršku za naše GSM mreže (30tak posto ih ima, treba pitat prije kupnje) Ono što je najisplativije, kao što je već netko gore naveo, su djelovi. Ne samo za mobitele, nego za sve. USB stickovi, diskovi, ekrani, maske itd. Također je isplativo pozabavit se njihovim lokalnim tržnicama, USB stickovi se prodaju u kutijama (ne pojedinačno) i takve spike. Starije mobitele (tipa SE P800, P900, Nokia 6670 itd) možeš nać također za siću.
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Tele 2 radi na 900 i 1800 Operateri u kini (China Mobile) rade na 900mhz, ali ako mislis kupovat mobitele onda ih ne kupujes kod operatera, nego na placu i u lokalnim trgovinama, gdje imas mobitele iz maltene cijelog svijeta. U malo bolje opremljenim trgovinama imas poredano cak po policama i napisano na kojim frekvencijama rade, ako ne pise na kojoj radi onda pitas prodavaca. Ako ti tipkovnica dolazi s pinyin slovima onda samo na istom mjestu zatrazi zamjensku tipkovnicu s engleskim slovima, u 90% slucajeva ju imaju, ako ne, nabavi s ebaya ili uzmi kod nas Po pitanju softvera uvijek imaj na umu da za vecinu komercijalnih mobitela postoji i engleski/njemacki soft, samo ga treba znat flashat i updateat
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ja sam bio za svog susjeda na njegovu molbu narucio kineski mob na 2 kartice s "5" MPX kamerom i TVom =) oko 500 kn je kostao,dobilo se uz njega 2 baterije,2 GB micro sd,citac kartica i za auto punjac,lol,i dan danas sused zadovoljan =) Inace ja preferiram originale,isprobao kopije,zgadile mi se,pogotovo kopije iphona,lol koji smjeh
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|