Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2007., 17:06   #1
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
mrezni server?

neznam gdje da postavim pitanje,kako radimo wlan u selu,imamo na umu skrpat neki server koji bi trebao vrtit ut3,cod2,nfs pro street,americas army...sad me zanima,da li za server treba neka postena grafa ili je ipak vazniji procesor i kolicina memorije?ovak neformalno sam mislio uzet nekog amd-a x2,rama kolko stane,te neku stabilnu plocu,eventualno ubost nekog opterona ili fx-a preko ebaya za sicu para...hvala
komer je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2007., 17:42   #2
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
procesor i ram, grafa moze biti tnt2, dedicated serveri nemaju niti potrebu ni koristi od jace.
x2 ce tu svakako biti od koristi no vise od toga....ne trebas pretjerivati, serveri za vecinu tih naslova nisu prezahtjevni osim ako ne ocekujes 64 clana koji ce neprestano igrati istovremeno
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2007., 18:17   #3
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

ut3,cod2 i css bi trebali bit primarni serveri.....mreza ce imat cca 50 korisnika...a 20% od toga da ce igrat stalno...
Staro 10.12.2007., 22:36   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

aha, prvih tjedan dana
nije da sam pesimistican ali izuzev cakovca koji je grad-fenomen mreza s 50 clanova od kojih 10 istovremeno igra nesto je SF u HR od kada se DSL masovno prosirio. a tu mislim na manje gradove, u selima je jos gore
Staro 11.12.2007., 06:23   #5
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

a ova mlađa ekipa je luda pa samo da im je igrat,a blize se blagdani,pa se preopterecenje ocekuje(nema nastave)
Staro 12.12.2007., 08:25   #6
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Što više rama, cpu sa bar 2 jezgre, veliki upload i diskovi u raid 1+0
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2007., 23:36   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

sta ce mu diskovi u raidu (i to pogotovo 0+1) za to? vecina servera koji je nabrojao dizu mapu za oko 5-10 sekundi a izmedju toga zahtjevi prema diskovima su im minimalni. eventualni raid 1 ali to je bacanje diskova, s obzirom da vecina "normalnih" nisu predvidjeni za 24/7 rad krepavati ce na redovnoj bazi od 6-12 mjeseci a tako je puno bolje imati jedan backup koji ces zamjeniti po potrebi nego dva koja se vrte istovremeno i koji ce opet imati gotovo jednak rok trajanja.
povremeni down-time od maks jednog dana s obzirom da se radi o neprofitnoj udruzi ne znaci im bas nista. s druge strane ako naglasis ono neprofitnoj sklapanje konfe s 0+1 i kasnije odrzavanje moze prestavljati prilican problem, pogotovo u startu.
idealno rjesenje bi bila kompletna serverska oprema ali osim par udruga koje imaju dobre izvore u obliku donacija opreme od ministarstava, lokalne vlasti i slicno takve stvari si rijetki mogu priustiti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno