|
![]() |
#1 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
mrezni server?
neznam gdje da postavim pitanje,kako radimo wlan u selu,imamo na umu skrpat neki server koji bi trebao vrtit ut3,cod2,nfs pro street,americas army...sad me zanima,da li za server treba neka postena grafa ili je ipak vazniji procesor i kolicina memorije?ovak neformalno sam mislio uzet nekog amd-a x2,rama kolko stane,te neku stabilnu plocu,eventualno ubost nekog opterona ili fx-a preko ebaya za sicu para...hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
procesor i ram, grafa moze biti tnt2, dedicated serveri nemaju niti potrebu ni koristi od jace. x2 ce tu svakako biti od koristi no vise od toga....ne trebas pretjerivati, serveri za vecinu tih naslova nisu prezahtjevni osim ako ne ocekujes 64 clana koji ce neprestano igrati istovremeno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
aha, prvih tjedan dana ![]() nije da sam pesimistican ali izuzev cakovca koji je grad-fenomen mreza s 50 clanova od kojih 10 istovremeno igra nesto je SF u HR od kada se DSL masovno prosirio. a tu mislim na manje gradove, u selima je jos gore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Što više rama, cpu sa bar 2 jezgre, veliki upload i diskovi u raid 1+0
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
sta ce mu diskovi u raidu (i to pogotovo 0+1) za to? vecina servera koji je nabrojao dizu mapu za oko 5-10 sekundi a izmedju toga zahtjevi prema diskovima su im minimalni. eventualni raid 1 ali to je bacanje diskova, s obzirom da vecina "normalnih" nisu predvidjeni za 24/7 rad krepavati ce na redovnoj bazi od 6-12 mjeseci a tako je puno bolje imati jedan backup koji ces zamjeniti po potrebi nego dva koja se vrte istovremeno i koji ce opet imati gotovo jednak rok trajanja. povremeni down-time od maks jednog dana s obzirom da se radi o neprofitnoj udruzi ne znaci im bas nista. s druge strane ako naglasis ono neprofitnoj sklapanje konfe s 0+1 i kasnije odrzavanje moze prestavljati prilican problem, pogotovo u startu. idealno rjesenje bi bila kompletna serverska oprema ali osim par udruga koje imaju dobre izvore u obliku donacija opreme od ministarstava, lokalne vlasti i slicno takve stvari si rijetki mogu priustiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|