Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2007., 14:10   #1
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Sa kazete na racunalo

Kao sto se iz naslova moze zakljuciti,treba mi netko tko se kuzi u to da mi kaze kako bi mogao prebaciti neke pjesme sa onih klasicnih kazeta na racunalo!
Imam stvarno nekih "bisera" koje stvarno nemogu pronaci bas nigdje na net.u,a i nekima nemogu naci uopce ime niti izvodjaca,pa je tu jos jedan problem!
Bilo bi dobro kad bi tako nesto mogao izvesti sam,znaci bez nekih dodatnih uredjaja,ali ako nebude nikako islo bez njih..morat cemo sa njima

Znaci molio bih da mi se opise sa cime trebam raditi,sa kojim softwerom i slicno.

Ispricavam se ako ova tema nije na mjestu,nekako mi se ovaj podforum ucinio najprikladnijim za ovu tematiku,ali ako sam fulao,molio bi moderatore da ga premjeste u za to predvidjeno mjesto
Apacer ft Bozja je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2007., 14:19   #2
Gagi
Premium
Moj komp

Gagi's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ja bi to sto lakse i jednostavnije, pusti na liniju na svira, a kabel iz linije na audio izlas a u komp u zvucnu na ulaz, skini sa neta neki recorder i to bi bilo to, snimaj u mp3 formatu idt...
Gagi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2007., 14:20   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Najjednostavnije - pustiš kazetu na kaziću, liniji ili nekom drugom uređaju koji ima line out konekciju. Kupiš ovo , crveni i bijeli konektor uštekaš u liniju, zeleni u line in na zvučnoj kartici na računalu. I sad ti treba još samo neki softver, može ti poslužiti i onaj iz windowsa, sound recorder ili kako već...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2007., 17:30   #4
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Od softvera si nabavi Cool Edit ili skini nekakvu trail verziju.
S ovim programom sam prebacivao masu kazeta.
Slušalice također nisu na odmet (što kvalitetnije to bolje).
Pokreni Cool Edit, pustiš kazetu neka svira i odeš na kavu.
Sve što trebaš za snimanje je dva klika:
http://i10.tinypic.com/6jwbxcl.jpg
Nakon toga ide sređivanje pjesme po pjesmu (ako hoćeš da to zvuči kako Bog zapovjeda). Klikni 3. klik na prethodnoj slici.
Dobiješ ovo:
http://i19.tinypic.com/8an06kj.jpg
Označi prvu ili već koju hoćeš pjesmu, desni klik i copy to now.
E sad (da u detalje ne pišem još 3 strane a opet neću ništa reći jel ovo sve ovisi od snimke do snimke) igraj se sa normalizacijom, hiss i noise reductionima (noise reduction ti ide po principu da označiš dio gdje se čuje samo šum (na početku ili kraju pjesme je najbolje) dvoklik na noise reduction, klika na "Get profile from selection", klik na OK), klik/pop eliminatorima i filter ekvilajzerima i voala.
Prije svake promjene imaš preview za poslušati kako će to zvučati.
Po kazeti mi je trebalo 3-4 sata posla ali rezultat bude impresivan.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno