|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Jel zna netko koji sve mogu biti uzroci navedenim greškama prilikom čitanja podataka? Tj jel to isključivo greška na disku ili to može biti uzrokovano napajanjem ili kontrolerom na matičnoj. Naime imam disk, seagate 250GB, 16MB cachea koji ima oko 13 000 000 seek error count. Disk je star 3 mjesecai upravo su mi se pobrkale particije. Inače nije bilo nikakvih naznaka da bi moglo doći do toga, radio je bezprijekorno. Jednom se samo smrzlo sve prilikom surfanja. Tj miš je radil, capslock tipka na tipkovnici isto, al niš drugo, tak da sam ga moral resetirati. Nakon reseta je sve bilo izgubljeno... Inače BIOS ga uredno prepoznaje i trenutno pokušavam spasiti sve što se moze s njega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
UPDATE: Probal sam s spinrite-om. Komp se smrzne prije samog pocetka testa. Zapne pri odabiru diska za test (selecting drive for use...). Dok na drugom kompu (s identicnom maticnom) test uredno radi. Sad neznam, jel meni napajanje otislo ili s-ata kontroler na maticnoj? Inace probal sam na svom kompu ponovo instalirati win, 5-6 sati je ok i onda se ponovo particije izgube... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ako na drugom stroju radi normalno onda je prvi sumljivac napajanje, diskovi su poprilicno na njega osjetljivi. mislim da sata kontroler mozes otpisati, koliko sam ja imao iskustva oni su prilicno binarni (ili rade ili ne rade ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|