Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.12.2007., 23:06   #1
Ivano
Premium
Moj komp

Ivano's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Exclamation Vista prouzruokuje pištanje??? Moguće?

Instalirao sam 32bit Vistu prije 3 dana. Od onda mi hardware pišti. I to kad radi veliki broj operacija. Npr. kad pokreće glazbu, kopira, ili obrađuje. Upočetku sam mislio da sam si zmrdo hard disk, jer sam na xp-u u zadnje vrijeme dosta manual restartirao Windowse. No kada sam gurnuo glavu pod stol, barem po mojim ušima...čini mi se da problem stvara procesor. Jer se jasno čuje takvo pištanje. Instalirao sam drivere matične ploče i update-a Windowse, i nije mi našao nove drivere vezane za chipset.
Ovaj problem mi se nije pojavljivao na XP-u.
Legalnost samog OS-a je "upitna" ali nije bilo nikakvih komplikacija. I još nešto...kao pravi njubar, reinstalirao sam na foramtirani C Vistu prethodno, 2 puta, ali ni to nije proradilo.
Možete li mi pomoć? Malo me strah da nije neki poveći problem u pitanju.

Hvala vam.
Ivano je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2007., 18:28   #2
ClownKiller
Registered User
Moj komp

ClownKiller's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
po mom iskustvu nikakav OS bilo xp, vista ili nes drugo ti ne moze izazivati hardverske probleme tipa koji ti navodis a ako ti se cuje pistanje odnosno cviljenje vjerojatno ti procesor malo vise radi pa se i ventilator vise vrti a ako je malo stariji ponekad i cvili, otvori kuciste, upali komp i nadji izvor pistanja pa javi, vrlo vjerojatno hladnjak od procesora.....uzmes drugi hladnjak malo bolji....zalman recimo pa ce biti ok
ClownKiller je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.12.2007., 19:53   #3
Ivano
Premium
Moj komp

Ivano's Avatar

Gledao sam, i otvorio. Stvar je u pištanju procesora. Hladnjak radi kao i prije. Mislim...istom brzinom. Ma fakat čundo. A i to mi se pojavljuje samo nekada, ne uvijek. Još ću javit stanje.

BTW Hvala!
Staro 04.12.2007., 22:12   #4
ClownKiller
Registered User
Moj komp

ClownKiller's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
bas procesor? ovo prvi put cujem u svom zivotu........
ClownKiller je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2007., 22:16   #5
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
jel nije možda neka zavojnica oko CPU-a?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2007., 09:27   #6
nathan
IT Consultant
Moj komp

nathan's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
jesi s kojim programom malo bacio oko na temperature komponenti? opterecenost i slicno, mozda cvili vent na hladnjaku od cpu-a. Vista ima svojih musica ali mislim da ipak nije bas tolko losa da CPU cvili nakon njene instalacije
Staro 05.12.2007., 18:09   #7
Ivano
Premium
Moj komp

Ivano's Avatar

Citiraj:
Autor Bugger Pregled postova
jel nije možda neka zavojnica oko CPU-a?
Da, kao da mi na to vuče....zvuk je kao normalno zujanje, ali ovo je više kao "preskakanje elektrona", kao da iskri, iako je sve ok...ne čini mi se da vent brže zuji, onda bi zujao kao da ide brže, ali ovo je baš preskakanje.

Program....ma imam jako puno posla, ali budem i to istražio iako mislim da je sa temp. sve u redu. I bude baš snimio zvuk, samo evo čim snađem vremena u ova 2,3 dana. Podsjećam da zvuk nije stalan, već povremeno....evo baš sam sada testirao, upravo mi prži dvd....a zvuk je svakih 3,4 sec, i nije konstantan nego kao da "iskri" ajmo tako reć. Ali ja sam instalirao, barem mi tako javlja instalacijski dvd mrežne, sve drivere.
Staro 06.12.2007., 22:37   #8
Ivano
Premium
Moj komp

Ivano's Avatar

Otkrio sam problem!! Pištanje dolazi iz grafičke....e sada, iako mi je Microsoft instalirao najnoviji driver, da li da ja instaliran najnoviji driver sa službene, Leadtekove stranice, što je nešto stariji-Nvidia ima noviji za 2 mjeseca a to je Microsoft preko update-a instalirao, ili da instaliram DX9c? E sada nije mi baš jasno....instaliranmje DX9 ako imam DX10, šta nebi trebao DX10 ujedno sadržavat DX9?

Hvala
Staro 13.12.2007., 16:01   #9
Ivano
Premium
Moj komp

Ivano's Avatar

Evo ljudi, znam da je sad već triple post, ali imam pitanje: Da li mogu instalirati neke potprograme da mi Vista iskorištava maximum moje directx 9 kartice? Možda se zato čuju neki čudni zvukovi, ponekad. Neoptimizirano....??? Uglavnom našao sam nešto pa me zanima da li će mi to pomoć.

Gledao sam 3dmarkove i u 3dmark06 pali su za 50 bodova, a i CoD4 mi radi lošije (kao moram ugasit neke detalje) nego na XP-u.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno