|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Reset OC-anih BIOS postavki?
imam Gigabyte DS4 maticnu, Intel CoreDuo2 proc na 1.86GHz (E6300), Kingmax 2x1GB 667MHz RAM-a i cooler Freezer 7 Pro. clockao sam komp na sljedeci nacin: FSB = 400 MHz (posto je multiplier 7, CPU je clockan sa 1.86GHz na 2.8 GHz) PCI-E = 100MHz (bilo na Auto, stavio na 100MHz za svaki slucaj) Memory multiplier = 2 (mema clockana sa 667MHz na 800MHz) VCore = 1.275V (default je 1.325V, smanjio sam voltazu da se manje grije) ostale postavke memorije (latencija i slicno) nisam dirao. komp mi radi bez problema, ne grije se previse, mem test prolazi ok, ne rusi prilikom rada ili igranja. jedino kaj me muci je sljedece: svako toliko postavke za OCanje u BIOSu resetiraju se na default (samo postavke koje sam clockao - M.I.T. sekcija u BIOSu). ona baterija na ploci je sigurno u redu posto pamti sve ostale BIOS promjene bez problema. znam da se postavke za OCanje znaju vratiti na default ako se komp srusi ili nesto desi, ali meni sve radi normalno. ima li tko slicnih problema ili ideju kako da rjesim problem? unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Probaj namjestit u biosu napon CPUa na 1.35-1.36V pa vidi jel ti onda vraca BIOS stare postavke. I obavezno iskljuci C1E i EIST funkcije u BIOSu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|