Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.11.2007., 17:18   #1
maximmus
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Tv kartica šteka kod snimanja

Na divx capture sve radi ok, na vcd isto, kod svcd počne štekat slika nakon nekog vremena,
a kod mpeg2 na velikoj rezoluciji šteka odma.

Kartica je Leadtek tv2000xp analogna
PCU je P4 1.8
Da piknem jači procesor, bi radilo to sve bez beda?

Thanks!
maximmus je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2007., 21:24   #2
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Interesantno je da ti divx capture radi bez problema. U načelu, divx nije namijenjen za live enkodiranje i mpeg bi se trebao bolje u tome snalaziti. Jedino ako se ne radi o nekakvom mizernom bitrate-u i/ili rezoluciji.

Inače, vcd je mpeg-1, svcd je mpeg-2, ali smanjene rezolucije i obično bitrate-a, a mpeg-2 je, well, mpeg-2.

Jači procesor bi sigurno poboljšao stvari, a ovisno koliko jači, možda i potpuno sredio probleme. Ne znam kaj uopće stane na tvoju ploču, al ispod 2.8 ne bih išao. Snimao sam dosta upravo sa ovakvom leadtekicom i bartonom 2500. Nije štekalo, al je bilo izgubljenih frame-ova na "full PAL" rezoluciji. Tek klokom do 3200 je i to riješeno. Ne znam, mislim da su se pentači čak i bolje nosili s ovakovim radnjama od athlona.

Dodatno, probaj osigurati dedicated particiju za capture, ako već ne cijeli disk ili kakve druge svinjarije. Isključi i sve što bi moglo trošit procesorsko vrijeme ili roštat po disku za vrijeme capturing-a.

Ako imaš volje i dovoljno diskovnog prostora (desetak gigi po satu snimljenog materijala), snimaj u kakav lossles codec. Huffyuv ili picvideo mjpeg recimo. Iz njih onda prebaciš u što ti već paše.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno