Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2007., 17:43   #1
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Sony Ericsson T650 review

Do sada sam uvijek imao SE mobitele i pravi sam njihov fan, od T200, preko K700, K750, W810 i sada T650.

Na početku samo da napomenem da mobitel puno ljepše izgleda u živo nego na slikama, a što se više družim s njime sve mi je ljepši i ljepši.

Prvo malo o pakiranju. Ono je stvarno dizajnerski i funkcionalno odlično izvedeno, jedna veća kutija u kojoj se nalaze tri manje. U jednoj su CD sa driverima i softwareom, te uputstva na više jezika. U drugom su punjač slušalice, stalak i malena torbica, a u trećoj samo mobilni uređaj. Sve je lijepo i sigurno zapakirano, sa puno stila. Toliko o samoj ambalaži, idemo vidjeti što sve ima unutra.

Sa mobitelom se dobiva micro M2 kartica od 256MB koja se već nalazi u uređaju, nikakav adapter nije priložen. Dobiju se slušalice HPM-70 (ja mislim da je taj model), USB kabel, punjač, mala torbica (koja mu je malo pretijesna) i na kraju, odlični stalak.

Što se same izrade kućišta mobitela tiče ona je na jako visokoj razini iako je moglo biti malo bolje. Naime, mali držač, koji se nalazi na vrhu, koji drži zadnji poklopac, nije baš savršen, ali mu dajem ocjenu 8/10 (što se tiče pitanja izrade kućišta, tu sam jako osjetljiv i kritičan). S obzirom na taj, ako se uopće može nazvati, propust, škripanje, tuckanje, pucketanje je potpuna nepoznanica. Meni je također bitno da mobitel ne skuplja packe od prstiju, a na ovom je modelu to jako dobro riješeno odabirom materijala. Display je također presvučen ja mislim nekim mineralnim slojem protiv grebanja i niti na njemu se ne vide jako packe i otisci prstiju. Puno se polemika vodi oko tipki na svim novijim modelima Sony Ericssona, pa tako niti ovaj model nije iznimka. Osobno, meni tipke pašu. Malo manje jesu, ali dosta ugodne za pisanje SMS i tipkanje, razmak između tipki je odličan i nemoguće je stisnuti dvije odjenom tako da oni sa većim prstima sigurno neće imati problema. Display me jako ugodno iznenadio. Iako se čini dosta veći dok je ugašen, jer ima dosta crnoga ruba, pogotovo lijevo i desno, boje, kontrast i rezolucija su za svaku pohvalu. Također, mobitel je opremljen i senzorom osvjetljenja koji je puno bolje izveden nego na W810, nema naglih promjena kontrasta kao što je to slučaj na W810.

Software je standardni kao kod svih SE, brz, ugodan i jednostavan za rad. Nekih velikih značajnih promjena u odnosu na prošle verzije nisam uočio. Malo ljepši font i malo ušminkani izborrnici, ugalvom vrlo lijepo i elegantno.

USB kabel koji dolazi u paketu je dosta kratak što nekima može biti problem (cca. 70-ak cm). O punjaču se nema što govoriti, osim da na sebi ima utor za USB kabel, tj. dok se mobitel puni vi u taj punjač ubodete USB kabel i volia, kopirate i brišete sa/na karticu/memoriju mobitela. Slušalice su OK. Ne mogu ih previše komentirati jer za slušanje glazbe imam iRiver T10 koji se ne može usporediti niti s jednim zvukom na mobitelu, pa tako niti SE Walkman serijom.

Stalak koji dolazi uz mobitel je odličan, ima težinu da se mobitel ne prevrne i donja strana je obložena gumom tako da nema klizanja po stolu. Sa strane je utro u koje se može staviti onaj konektor koji ide u mobitel, bilo od punjača, bilo od USB kabela, a možete staviti i punjač da stalno stoji, a onda po potrebi u njega ubodete USB, biti će jasnije na slikama. Me ni taj stalak služi samo kao stalak, nisam na njega prikopčavao nikakav kabel. Nema brige za prevrtanje ili ispadanje mobitela iz njega ni kada je vibra uključena.

Zadnje izmijenjeno od: Dr. Beast. 01.12.2007. u 12:55.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2007., 17:46   #2
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
odličan je to mob samo ima jednu ogromnu manu, SAR 2.0, možda to nekim niš ne znači ali zbok ovog bi trebal biti zabranjen u SAD i Kanadi, njihov zakon max tolerira ak se ne varam 1.6
jonyb je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.11.2007., 17:53   #3
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Ovisi na kojoj je frekvenciji mreža, u Americi je SAR ja mislim 1.45W/kg za taj model. Ako mislite da samo mobiteli zrače probajte se malo pozabaviti EM zračenjem elektro instalacija po kućama, ili trafo stanica, to su velika i opasna zračenja. Samo uzmite koliko kabela imate ispod stola, od kompjutera. Zaboravio sam spomenuti i armaturu koju svaka građevina ima, na to nitko nikada ne pomisli.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2007., 14:24   #4
BOGDO
klanfa
Moj komp

BOGDO's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Dr. Beast Pregled postova
Ovisi na kojoj je frekvenciji mreža, u Americi je SAR ja mislim 1.45W/kg za taj model. Ako mislite da samo mobiteli zrače probajte se malo pozabaviti EM zračenjem elektro instalacija po kućama, ili trafo stanica, to su velika i opasna zračenja. Samo uzmite koliko kabela imate ispod stola, od kompjutera. Zaboravio sam spomenuti i armaturu koju svaka građevina ima, na to nitko nikada ne pomisli.
Istina je sve živo zrači ali armaturu bogme nebuš držal na glavi (par cm od mozga).Mob je odličan al to zračenje je malo ipak pre rizično(sve prek 2W/kg je opasno po zdravlje a ovaj mob se bliži toj granici.
pozz

Intel i7 2,66GHz SLBEJ
GigaByte EX58-UD3R F6
3x2Gb Corsair TR3X6G1600C9G
WD6400AAKS
XFX 275 GTX XXX Edition
Corsair TX650W
CM 690
Samsung T220

BOGDO je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas