|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Cooler za x2 4200 AM2
Molim za pomoć pri odabiru, ova dva su mi dostupna: 1. Cooler Master Hyper TX 2. Freezer 64 pro. Koji od ova dva bi bolje odrađivao svoju namjenu po Vašem mišljenju(iskustvima) ili možda neki drugi u cjenovnom rangu do 200kn? Hvala na odgovorima! ![]()
![]() |
#2 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
moj glas za freezera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mislim da je Vuco uspoređivao ta dva i da je TX bio nešto efikasniji...
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Yep, bolji je Hyper za kojih 1-2°C po mojim mjerenjima doma. Hyper je svakako tiši kada su oba na 12V (full rpm). Način kopčanja je isti, kao box cooler. Jedino freezer pro možeš okretati na sve 4 strane ako se dobro sjećam. IMHO, oba su dobra i koji god zemeš, bit će dobro, no kada bi gledao one sitne nijanse koje 90% ljudi ne gled - HyperTX bi odabrao (i jesam kao što možeš vidjeti). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Hyper tx moja preporuka.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
znaci ako uzmes bilo koji od ta 2 nemoras skidat plocu van i to da ga postavis. samo skines box preko one poluge sta se digne i postavi se novi ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Ne bih znao, no imaš 4 strane na koje bi mogao Freezera okrenuti, tako da mislim da nećeš imati problema. Kod mene primjerice, gdje su isto 4 sricka, prvi teško izlazi zbog Hypera (točnije zbog njegovog venta) jer sam na stranu stickova okrenuo sam hladnjak. Iako se stick može izvaditi bez skidanja hladnjaka, mora se malo ići na silu i paziti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Hejter
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Mislim da sam negdje vidio da TX2 ima više pera na ventiltoru pa bolje hladi (i glasniji je, no vjerojatno nezamjetno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Hejter
|
Citiraj:
To sam vidio na netu da je 2 glasniji , i kao da mu je vent sa sarafima spojen na kuler , dok na prvom sa nekim gumicama je ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Ja sam mislio da se TX prestao proizvoditi, čim je dvojka došla ![]() A koliko čitam, oprečna su mišljenja o tome koji je bolji - TX ili TX2. Jedni vele da je TX, drugi da je TX2 ![]() Ne znam jedino šta pričaju za regulaciju okretaja - vele da se TX2 ne može regulirati ? Pih, jesu ga usrali... Mada sam ja mišljenja da je to sve tu - isti vrag. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a bas gledam....samo, jesam ja lud ili je to cudo bilo dosta jeftinije dok se jos dalo nabaviti u hgspotu recimo? sjecam se da sam ga planirao ljetos kupiti pa im je nestalo sa cijenika, ali rekao bi da je bio nekih 130-140kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Hejter
|
Istina , u hgspotu je bio 136 ili 146kn ... mozda ih bude opet ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Da, u HGspotu je bio po 146kn (drugi puta, ako se dobro sjećam - dva puta je bila takva ponuda) i tad sam ja svojeg upikirao. Isto sam birao između Freezera64Pro i njega, a prije sam imao Freezera64 (non pro). Presudili su novci pošto sam imao 150kn ravno ![]() I nisam fulao, jer mi je kasnije 9800Pro posudio svojeg Freezera da usporedim stvari i Hyper je ispao bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
sumljam da ce im se vise pojavljivati, dugo ga nema na cijeniku. ali sam nasao lokalnu trgovinu koja ga moze naruciti i ispadne nekih 160kn. to je opet jeftinije od feniksa a i nemam postarine. meni dobro. jos da nisam bankrot.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|