|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
6800 ULTRA problem
pozz... ovak, uzeo sam od frenda 6800 ultra cool fx, znaci ona sa vodenim blokom... skinuo blok pazljivo, poljepio ježeve, stavio zalman pastu i zalman VF700Cu Led, sve lijepo pažljivo namontirao, stavio u komp i palim i radi, monitor se pali, a kad ono pun artefakata ali radi, dode u win i ono, trazi drivere, ima slike ali je puna artefakata, a komplet kartica je skroz hladna... nije bila korištena god dana, a frend kaže da ju je potpuno ispravnu izvadio iz kompa i tako je stajala do danas... 99,9% bi trebalo bit istina da je bila ispravna... ja ju nisam ničime oštetio niti slično, a niti se išta sumnjivo vidi na njoj... sve je uredno spojeno, pci-x napajanje 6 pina, zalman na plocu upiknut, sve uredno pospojeno i stavljeno kak treba... e sad, u čemu bi mogao biti problem? jest da je to ultra sa tvorniči vodenim blokom što znači da ima dignute taktove itd ali hladna je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Jesi je probao prije skidanja bloka i stavljanja zalmana?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Postoji ![]() Na jako sličan način je otišla jedna 6800GT kod mene. Ugasim komp, izvadim karticu, polijepim zalmanove jezeve, vratim cooler na nju, vratim karticu u komp, upalim ga. Kaod ono imam šta vidjeti. Ogrooooooomna kurčina me opalila po sred čela. Nenormalna količina artefakata. 99.9% sam siguran da sam s***ao neki od memorijskih modula prilikom montiranja jezeva tako sto sam ga prejako stisnuo.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
jos jedan dokaz da jezeve treba izbjegavati. ja jos imam punu ladicu tih zalmanovih od svih coolera koji su mi prosli kroz ruke, nikad mi nije palo na pamet da ih iskoristim. zalmani obicno toliko pusu po samoj grafickoj da jos nisam dozivio da su memorijski chipovi bez obzira na OC cak i topli na dodir nakon dugog rada (provjeravao sam takve stvari odmah nakon montaze) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Nije to dokaz da oni uništavaju kartice, nego da smo mi pregrubi. Ja sam na svoju sadašnju 7900GS stavio ježeve, doduše montirane supe ljepilom, i sve radi kako treba.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
istina sta kazete za jezeve, ali pazljivo sam ih stavljao, ne prejako tiskao a i nije mi prvi put da sam to radio... a ipak nisam htio bez njih kad je to ultra i tvornicka cool fx verzija koja dolazi sa vodenim blokom i ima dosta vise taktove od ovih zracnih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
oni, mi....koja je razlika i zar ti je zaista bitno kada grafa krepa? nego ja nisam rekao dokaz da unistavaju nego da ih ne treba koristiti. osim ovakvih stvari nemoj zaboraviti da ih velika vecina ipak monitra sa onom tvornickom zvakom a znas kako to super djeluje na performanse i iskoristivost jezeva ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|