|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
![]() Zanima me da li je normalno da mi je temperatura CPU-a stalno oko 22 C? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jel ti sobna temperatura 10°C ? Ako ti je procesor Brisbane, ništa čudno. Ima tona postova (uglavnom mojih ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
sobna je 21 C,a proc. je winsdor |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ah, tu smo. Garant gledaš CPU senzor koji prikazuje temperaturu koju mjeri sonda sa matične ploče. A očito je da sonda baš i ne pokazuje stvarno stanje stvari jer ne može ti proc biti 1°C iznad sobne (tj. temperature okoline; a još gore jer sigurno nije u kučištu ako ti je ono zatvoreno, temperatura sobe već je veća zbog rada svih komponenti unutra) Ajde skini CoreTemp (ili noviji Everest ili Speedfan) pa vidi šta ti kaže za temperature jezgri, i njima vjeruj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ovo je pokazao everest,a montirao sam i fan card ispod 8600 GTS s pasivcem pa možda to ima uticaj Zadnje izmijenjeno od: joja. 05.11.2007. u 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
Nema terorija da ti 5600+ radi tako nisko, meni je sa stock coolerom na idleu bio oko 43°C a na full loadu oko 55-56°C Sad sa freezerom 64 pro ne ide preko 45°C u full loadu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Evo sada je na 28 C,a BIOS I everest pokazuju jednake vrijednosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Ja i dalje ne vidim nit jednu sliku sa temp. jezgri. Windsori ne bi smjeli imati neispravne senzore u procu, Brisbane-i imaju (al opet nisam siguran za ove novije, Blekije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Oprostite sto dizem staru temu...Ali i meni je tako isto temperatura,malo "laze" Senzor,em na maticnoj,em senzor na ploci,jel temperature izmedju jezgri su prevelike(na odstupanja mislim) Eto pa pogledajte: i CoreTemp i Everest isto pokazuju(kao sto se moze vidjet u SS-u)! Na procu je Sonic Tower i 120mm vent na 5V
Zadnje izmijenjeno od: mislav_os. 26.11.2007. u 02:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
freak
|
Itko?? ![]() Bitno mi je,bas da vidim kolko ovaj Sonic Tower bolje hladi od CNPS8000 Zalmana,pa zato...A,99% sam siguran da ove temp jezgri nisu tocne,jel ne moze jedna jezgra biti duplo toplija od druge ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
pa za tvoj "problem" uopce nije bitno sto lazu. imao si stari cooler, imas sada novi. pogledas razliku u stupnjevima i to je to. senzori su precizni jedino ocito nisu kalibrirani kako treba pa pokazuju nerealnu temperaturu. sto se tice razlika u temp jezgri tesko je reci dok ne znamo sta si radio prije toga. gomila programa ce opteretiti samo jednu jezgru i nju zagrijati dok ce druga ostati relativno hladna. a ako ne grijesim na slici se vidi visoko zauzece procesora |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
freak
|
Citiraj:
![]() A ovo dolje sto si vidio zeleno u trayu,ma ne,nije to task manager ![]() ![]() ![]() Nego,probat cu ga opteretit OCCT-om ili tako nesto,pa vidjet kolko ce se zagrijati jezgre ![]() Nego,nesto mi malo cudno sto sam skuzio,npr,pokrenuo sam u Winampu onu njegovu vizualizaciju,a posto je to onaj video,optereti proc za 40-45%,ali jezgre budu ovako opterecene: Znaci,druga jezgra(koja je duplo toplija od prve,na onom gore SS-u sto sam bio dao,bude i za duplo opterecena od prve ![]() Sad sam se stvarno zbunio... ![]() ???
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|