|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Auzentech - Creative bez štednje
Jedno iz mora slicnih imena na koje sam skroz i zaboravio da postoje. Spomenuti Auzentech po prvi put izvan Creative dvorista, dobio je priliku da si pikne X-Fi chipset u vlastitom aranzmanu sa Auzen X-Fi 7.1 Ono sto me posebno veseli - ipak se radi o MM karticama kao i kod Creative-a - pogled na realizaciju i kolicinu izlaza, bez Creative novijeg vremena škrtarenja, što izvedbom, što kolicinom. Cak i pocetni modeli bazirani na CMI-u, posramljuju straznom maskom vecinu modela na trzistu MM karti. ![]() ![]() Šteta što ih nema u Croejši. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ahm. nije da sam se došao svađati, ali slučajno mi je naslov topika zapeo za oko pa moram komentirati. IMHO to je uvreda za Auzentech. njihovi proizvodi su na nivou koji Creative neće stići još neko vrijeme, i za tržište na koje Creative nikad nije pucao - digitalna multimedija, DD live i DTS Connect i ostalo. ono što kažeš početni modeli na CMI čipovima - da, jest C-media ali proguglaj koji su to modeli čipa i zašto baš ti modeli... i koji još u svijetu to mogu, tj. koji su to mogli u to vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Samo sto ovdasnja ekipa ne zna za njih. ![]() C-media Oxygen rulz! ![]()
![]() |
![]() |
#4 | ||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Hm? Zasto bi rezultat vrijednog rada (X-Fi) jos par preostalih robova iz Emu-a iz Scotts Valley-a u kolaboraciji sa Creative-om bio uvreda za nekoga? Pa Auzentech je prva firma kojoj je Creative dozvolio da stavi na svoj proizvod X-Fi chipset. Ocigledno da su ljudi iz Auzentech-a dobro odvagnuli svoju odluku ako ga stavljaju na svoj proizvod i jos za to placaju. Citiraj:
Poznata mi je vecina C-Media chipova. Auzentech snaga lezi u kvalitetnim ljudima koji su posebno (barem do sada) u analognom dijelu obavljali dobar posao i stekli ugled. Ali oni nemogu financijskim ciklusima niti primirisati dinamiku koju odrzava Creative. Zato se koriste onima sto im je povoljnije i izvlace maksimalno sa svojim dizajnom. C-Media po potrebi moze dati dno ekonomije za vulgaris kartice pa do prilicno velikih ambicija proizvoda. Ali to nije bila poanta mog posta. Pozicionirao sam "pocetne" modele prema sadasnjem vrhu modela sa X-Fi-em. Vecina je ionako bazirana na C-Media chipovima. Uostalom njihovo "dno" je koliko vidim i osjetno skuplje od "dna" Creative ponude. To je i razumljivo jer im troskovi bas nisu isti. Pohvala je isla na kompletnu topologiju i ustroj kartica. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ovom situacijom Auzentech je dobio bolji marketing, dobio je EAX i put prema gejmerskom tržištu a to je praktički jedino čime se Creative isticao do sada - i jedino što je Auzentechu falilo. đabe ova zvučna imena, sve je to gejmersko dok je Auzentech furao svoj đir... kvalitetan zvuk na analogiji i digitalne perverzije. ako se dobro sjećam reviewa nema nekog napretka u kvaliteti zvuka naspram Meridiana sa C-Mediom unutra ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Nije špilersko tržiste mala stvar. Od njega se živi dobro. Ali opet, Creative uz gomilu modela koji su podizani reda radi oznakama (Audigy,2...) ipak je dostigao jednu razinu kvalitete zvuka i nije nepoznat kao izbor kad o tome razmislja kupac. Jedno je dotjeran dizajn sa C-om na Auzenu, ali od gomile avlijanera no-name kategorije, ipak ces uvjek radije uzeti egzaktnog Creative-a nego prosjecni vitamin C na ogoljenoj desperados kartici cija je oznaka duza nego sam naziv firme. Za X-Fi nemogu pricati jer nijednu nisam nesto poslusao. Nije me bas ni zanimalo. Koliko vecini uopce potrebniji X-Fi od prve Audigy... za dnevno komp slusanje? Sa svime je tako a stancati se mora nesto novo i novo... Citiraj:
Trenutno razmisljam samo kao promatrac koji slaze HTPC i ne vidim nista znacajnije od Explosion-a kao potrebno (od Auzena) za fleksibilno DTS-iranje. Gledam Lynx-a i karte koje su mi pri ruci, ali cini mi se da ce bas Auzen biti najmanja glavobolja a idealan kandidat za svrhu. U DE se jos moze glatko kupiti. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
o pa ne kažem da je gejmersko tržište mala stvar. naprotiv, najbolja zarada samo u toj klasi se ne gleda toliko na kvalitetu zvuka i neke druge karakteristike više nego na EAX. uspredio bih to sa autoindustrijom - najbolje se živi od kompaktne klase i manjih. gro prodanih. ali Auzentech radi luksuzne limuzine ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|