|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Matshita UJDA745 DVD/CDRW
Poštovani forumaši, imam jedan problem sa čitanjem DVD (bilo koji) i CDRW. Što se dešava: Pošto sam iznova instalirao OSXP SP2 na novi Hdd u mome IBM ThinkPadu T40, naime, prepoznaje mi samo CD a ostale formate mi ne prepoznaje. Bio sam na IBM - ovoj web strani za update drive, i instalitao skoro sve osim : CD-RW DLA application update for Windows 2000, XP - ThinkPad General na kojem mi instalacija prekine jer nemože naći valjanu verziju softwera za upgrade. Pokušao sam i sa PC-Doctor 5 for Windows, sve prolazi osim CD RW, DVD, DVD DL, DVD RW, DVD ROM, u biti ne prepoznaje DVD medij i CD RW medij, u Device Maneger stoji taj uređaj pod oznakom: DVD/CD-ROM -MATSHITA UJDA745 DVD/CDRW kada kliknem na Properties i pod DVD Region stoji Current Region: Region 2 Pokušao sam mjenjati taj Region ali mi ne dozvoljava, bez obzira što piše da mogu 4 puta mjenjati regiju. Pokušao sam i sa DVD Region + CSS Free ali bez uspjeha. Napomena: Nemam original cd za taj uređaj tj. gore već naveden. Da li netko zna kako da riješim ovaj problem?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Reklamacijom - osi lap na servis jer je očigledno prža ispustila dušu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Prepostavljao sam da je ispustila dušu, ali to mi je bila zadnja misao, garancija hmmmm ..... istekla davnoooo. ![]() Zanima me da li mi netko može preporučiti koji model da uzmem (kupim) i po kojim cijenama, i ako je moguće gdije (mogućnost web shopa) ![]()
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
ispustila dušu. Ne preostaje mi drugo nego da kupim novu, samo je pitanje koju? U tome bi vas zamolio da mi pomognete.
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Na gornjim linkovima ti je dan opis, tražiš IBM / Lenovo Ultrabay Slim Drive (9.5 mm). Naravno da bi najbolje bilo pronaći DVD-RW, a ako ne onda Combo CD-RW/DVD-ROM. eBay primjer. Druga opcija je da nabaviš second hand od netkog kome je IBM / Lenovo laptop nepopravljivo gecrk. Treća opcija je nabavka external USB pržilice. U ovoj opciji može biti blema sa podrškom za boot sistema sa cd / dvd - a (možda radi, možda ne, treba isprobati). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|