|
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
VLB. Ili cak ISA. I to 8 bitna. Pa da...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
agp ili pci
Ako kupim istu grafu jednu sa AGP drugu sa PCI,koja ce radit brze i bolje. Cuo sam od frenda da PCI radi duplo sporije i da ako ima 256 na PCI da je ista kao 128 u AGP.Jel to istina,ja mu bas ne vjerujem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
E Pluribus UNIX
|
Upravo tako. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
tebi treba AGP grafa, a ako se novo kupuje(dakle cijela platforma; ploča, CPU itd.) onda obavezno PCIE |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Onda cu sigurno uzet agp polovni (Iako jos uvjek nerazumijem zasto je bolje uzet pci ako kupujem novo) Pc moze imat dvije graficke?Jel moze onda imat dvije u pci utorima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Prvo da ne mijesamo kruske i jabuke. PCI graficke su bile mainstream tamo do pojave pentiuma II, kad se pojavio AGP. Otad pa do danas su na PCI sucelju razne egzoticnije kartice (matrox) no to je zanemraivo. AGP je vladao od pentiuma II, a zadnje maticne za AGP su bile mislim socket 939, dakle za proslu generaciju Athlona64. Danas je AGP marginaliziran. PCI-E (PCI Express) se uvodi s intelovim chipsetima i915 navise, i danas je mainstream i cini se da ce imati jos duuugu buducnost. S pojavom PCI-E, ponovno su se u igru (nakon Voodoo kartica na PCI sabirnici jedno 8-9g ranije) vratile mogucnosti da spojis dvije identicne kartice i tako dobijes bolje performanse (SLi, Crossfire). Mozes i utaknuti 2-3 PCIE grafickih i dobiti tako izlaz na 4 ili vise monitora. Dvije iste kartice, jedna na AGP, druga na PCI-E, imaju jednake performanse. Doduse, GPU je uvijek projektiran samo za jednu od te dvije sabrinice pa za onu drugu treba dodati medjusklop. No gubici su gotovo neprimjetni. Sto se PCI sabirnice tice - ona je dosta sporija, no ionako ti je svejedno kad se za PCI rade (bolje receno radile su se) vrlo slabe u 3D i profi graficke (matrox radi PCI graficke upravo zato da ih mozes vise ustekat u komp i dobit izlaz na vise ekrana). P.S. Ne mjeri se brzina graficke kolicinom RAM-a. Cak ni onda kad je graficki procesor isti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Ako sam dobro skuzio ako utaknem dvije u komp onda ce grafika bit puno bolja ili cu samo dobit jos jedan (Meni beskoristan)ulaz za monitor? I jos nesto ne razumijem,kako spojit dva monitora kad sam ja probo spojit dva misa u komp i rade kao jedan,cemu onda dva monitora kad ce se na oba vidit ista slika(ili ne, imam tv spojen oce dva monitora radit kao tv i monitor?).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako utaknes dvije identicne PCI-E u komp (a ti to ne mozes jer nemas PCI-E utora na maticnoj) i osposobis SLi (za Nvidiu) ili Crossfire (za ATI, odnosno AMD), imat ces bolje performanse u igrama (nece stekati igre). No nisu dovoljne samo jake graficke - trebas imati i dovoljno RAM-a i dovoljno jak procesor da moze hraniti te graficke podacima. Kako god okrenuo - totalno neisplativo. Sto se visemonitorskog rada tice - sve novije graficke imaju po dva monitorska izlaza i Tv izlaz (da komp moze bacat sliku na TV). Druga kartica ce ti trebati ako zelis imati 3-4 monitora. Dva monitora su inace jako zgodna stvar i nikako ne mozes povuci paralelu s dva misa. Prvo, dva manja monitora kostaju manje nego jedan velicine usporedive s ta dva. Dalje, mozes na jednom ekranu imati otvoren jedan program prek cijelog ekrana i radit, a na drugom ili neki drugi ili neke pomocne alatke ili nesto... Evo kako to izgleda kod mene: na malom ekranu Winamp i Miranda, na velikom Firefox (makar sam, da sam se htio qrciti, mogao staviti neki emulator grafickog kalkulatora lijevo, a softver za dinamicko istrazivanje geometrije na veliki ekran... ![]() Mozes i podesiti da ti se na oba ekrana pokazuje ista slika, ima i to svoju primjenu... Isto tako se da podesiti da imas vise monitora prikljucenih na jednu AGP i pokoju PCI karticu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
E Pluribus UNIX
|
"Covjek" je nepismen, nejasan i postavio je retardiran post koji je odavno trebao biti zatvoren, jer nije dao *niti jednu* smjernicu koja bi vodila ka potencijalnom odgovoru. To sto netko ima kronicnog viska vremena koje potracuje na ovakve pisuci im eseje koje nisu zasluzili, well...
![]() |
![]() |
#14 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
ovo nisu istine..Spojio sam dva miša na komp i radila kao jedan..Pa kaj si mislio da će se dva pointera stvoriti ili?haha..ccc Pci-e grafa naravno.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|