Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.11.2007., 23:43   #1
NetKiLLeR
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
agp ili pci

Jel se vise isplati kupit novi agp ili pci graficku?
NetKiLLeR je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 00:35   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
VLB. Ili cak ISA. I to 8 bitna. Pa da...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2007., 00:48   #3
RS2000
ThinkPad Hunter
Moj komp

RS2000's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
VLB. Ili cak ISA. I to 8 bitna. Pa da...
....ma ISA rulz, šalu na stranu, pci-e ako se uzima novo, obavezno...
Staro 18.11.2007., 00:50   #4
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor NetKiLLeR Pregled postova
Jel se vise isplati kupit novi agp ili pci graficku?
OVISI jer ako imaš stariju knfu a ne da ti se sve mijenjat onda AGP. Ako misliš na noviju konfu onda PCI-E (valjda jer je PCI grafa stara puuuno). U pogledu cijena AGP braća su skuplja od istih modela na PCI-E!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2007., 14:39   #5
NetKiLLeR
Registered User
Moj komp

agp ili pci

Ako kupim istu grafu jednu sa AGP drugu sa PCI,koja ce radit brze i bolje.

Cuo sam od frenda da PCI radi duplo sporije i da ako ima 256 na PCI da je ista kao 128 u AGP.Jel to istina,ja mu bas ne vjerujem?
Staro 19.11.2007., 15:34   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Upravo tako.

Citiraj:
Cuo sam od frenda da PCI radi duplo sporije
Ako ne i cetveroduplo, cak...

Citiraj:
i da ako ima 256 na PCI da je ista kao 128 u AGP.
Upravo tako.

Citiraj:
Jel to istina,ja mu bas ne vjerujem?
Mozda da posavjetujete psihologa u vezi toga. Jamacno nesto nije u redu u vasoj vezi s takvim nepovjerenjem. Puno srece i sto manje internet veze!

Programer
Staro 19.11.2007., 16:30   #7
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:

Cuo sam od frenda da PCI radi duplo sporije i da ako ima 256 na PCI da je ista kao 128 u AGP.Jel to istina,ja mu bas ne vjerujem?
tebi treba AGP grafa, a ako se novo kupuje(dakle cijela platforma; ploča, CPU itd.) onda obavezno PCIE
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2007., 14:49   #8
NetKiLLeR
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Mozda da posavjetujete psihologa u vezi toga. Jamacno nesto nije u redu u vasoj vezi s takvim nepovjerenjem. Puno srece i sto manje internet veze!
To mi i nije bas prijatelj,vise kolega ili tako nesto upozno sam ga na jednom drugom forumu.

Onda cu sigurno uzet agp polovni (Iako jos uvjek nerazumijem zasto je bolje uzet pci ako kupujem novo)

Pc moze imat dvije graficke?Jel moze onda imat dvije u pci utorima?
Staro 20.11.2007., 15:30   #9
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Prvo da ne mijesamo kruske i jabuke.

PCI graficke su bile mainstream tamo do pojave pentiuma II, kad se pojavio AGP. Otad pa do danas su na PCI sucelju razne egzoticnije kartice (matrox) no to je zanemraivo.

AGP je vladao od pentiuma II, a zadnje maticne za AGP su bile mislim socket 939, dakle za proslu generaciju Athlona64. Danas je AGP marginaliziran.

PCI-E (PCI Express) se uvodi s intelovim chipsetima i915 navise, i danas je mainstream i cini se da ce imati jos duuugu buducnost. S pojavom PCI-E, ponovno su se u igru (nakon Voodoo kartica na PCI sabirnici jedno 8-9g ranije) vratile mogucnosti da spojis dvije identicne kartice i tako dobijes bolje performanse (SLi, Crossfire). Mozes i utaknuti 2-3 PCIE grafickih i dobiti tako izlaz na 4 ili vise monitora.

Dvije iste kartice, jedna na AGP, druga na PCI-E, imaju jednake performanse. Doduse, GPU je uvijek projektiran samo za jednu od te dvije sabrinice pa za onu drugu treba dodati medjusklop. No gubici su gotovo neprimjetni. Sto se PCI sabirnice tice - ona je dosta sporija, no ionako ti je svejedno kad se za PCI rade (bolje receno radile su se) vrlo slabe u 3D i profi graficke (matrox radi PCI graficke upravo zato da ih mozes vise ustekat u komp i dobit izlaz na vise ekrana).

P.S. Ne mjeri se brzina graficke kolicinom RAM-a. Cak ni onda kad je graficki procesor isti.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2007., 15:45   #10
NetKiLLeR
Registered User
Moj komp

Ako sam dobro skuzio ako utaknem dvije u komp onda ce grafika bit puno bolja ili cu samo dobit jos jedan (Meni beskoristan)ulaz za monitor?

I jos nesto ne razumijem,kako spojit dva monitora kad sam ja probo spojit dva misa u komp i rade kao jedan,cemu onda dva monitora kad ce se na oba vidit ista slika(ili ne, imam tv spojen oce dva monitora radit kao tv i monitor?).

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.11.2007., 18:28   #11
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ako utaknes dvije identicne PCI-E u komp (a ti to ne mozes jer nemas PCI-E utora na maticnoj) i osposobis SLi (za Nvidiu) ili Crossfire (za ATI, odnosno AMD), imat ces bolje performanse u igrama (nece stekati igre). No nisu dovoljne samo jake graficke - trebas imati i dovoljno RAM-a i dovoljno jak procesor da moze hraniti te graficke podacima. Kako god okrenuo - totalno neisplativo.

Sto se visemonitorskog rada tice - sve novije graficke imaju po dva monitorska izlaza i Tv izlaz (da komp moze bacat sliku na TV). Druga kartica ce ti trebati ako zelis imati 3-4 monitora. Dva monitora su inace jako zgodna stvar i nikako ne mozes povuci paralelu s dva misa. Prvo, dva manja monitora kostaju manje nego jedan velicine usporedive s ta dva. Dalje, mozes na jednom ekranu imati otvoren jedan program prek cijelog ekrana i radit, a na drugom ili neki drugi ili neke pomocne alatke ili nesto... Evo kako to izgleda kod mene: na malom ekranu Winamp i Miranda, na velikom Firefox (makar sam, da sam se htio qrciti, mogao staviti neki emulator grafickog kalkulatora lijevo, a softver za dinamicko istrazivanje geometrije na veliki ekran... ). http://shrani.si/f/3U/Oz/2vE4LbqN/dsc00637.jpg

Mozes i podesiti da ti se na oba ekrana pokazuje ista slika, ima i to svoju primjenu... Isto tako se da podesiti da imas vise monitora prikljucenih na jednu AGP i pokoju PCI karticu...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2007., 18:55   #12
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
bubba znam da si ti pro&all ali samo zato sto je netko pocetnik ne daje ti pravo da covjeka sprdas. ili mu objasni ili radje ne pisi nista.

nhf

matesonik care
Dule je online   Reply With Quote
Staro 20.11.2007., 23:06   #13
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
bubba znam da si ti pro&all ali samo zato sto je netko pocetnik ne daje ti pravo da covjeka sprdas. ili mu objasni ili radje ne pisi nista.
"Covjek" je nepismen, nejasan i postavio je retardiran post koji je odavno trebao biti zatvoren, jer nije dao *niti jednu* smjernicu koja bi vodila ka potencijalnom odgovoru. To sto netko ima kronicnog viska vremena koje potracuje na ovakve pisuci im eseje koje nisu zasluzili, well...

Programer
Staro 22.11.2007., 22:43   #14
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
ovo nisu istine..Spojio sam dva miša na komp i radila kao jedan..Pa kaj si mislio da će se dva pointera stvoriti ili?haha..ccc
Pci-e grafa naravno..
blozer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno