|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) Unknown hardware problem
Dobio sam komp od shogija na popravak. Ugl komp ne radi... Slijed dogadjaja: - komp se poceo rusiti, nakon cega se nije dao upaliti - orginalni error mesage koji se pojavljivao neznam... - odnesen je na servis, gdje su kao ustvrdili da treba mijenjat maticnu plocu, e ali u ducanu nemaju starije maticne, vec bi trebalo kupiti skoro cijeli novi komp - sumlja na navlakushu, nakon cega je komp uzet iz ducana (ducan je neki no name na 10 m^2) Sad je komp kod mene, upalio sam ga, ventilatori se pocnu vrtiti, disk se vrti (kolko cujem), ali na ekranu je mrtvilo, jedina poruka koja se vidi na ekraju je od monitora i glasi: No video input Konfiguracija je sljedeca: Intel Pentium 4 540J, 3200 MHz MBO Foxconn 915 Series, Intel Grantsdale i915P 1 GB (PC3200 DDR SDRAM) Maxtor 200 GB, 7200 RPM, SATA WinFast PX6200 TC (256 MB), nVIDIA GeForce 6200 TurboCache Monitor Sony SDM-S73 [17" LCD] NEC DVD_RW ND-3520A Sad trebaju mi savjeti o kojoj hardwareskoj komponenti bi se moglo raditi da ne radi: 1. maticna ploca - sumljam jer sve ostalo radi 2. procesor 3. graficka kartica - najveci sumljivac 4. napajanje - doduse osjetim neki cudan miris iz napajanja, ali briem da je to "miris" prasine i cigareta 5. nesto trece? Nazalost nisam jucer stigo isprobati komponente iz svog kompa, to cu danas napraviti, al bar da smanjim izbor sumljivaca. Napomena: mozda bitna stvar za napomenuti je da kuler koji je prethodno bio na kmopu je uvijek bio pun prasine, te je zujao ko motori jumbo jeta. Enivej thnx na sugestijama <) ![]()
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Grafa, prvo i osnovno. Ili eventualno grafički utor, ali vjerojatno grafa. Provjeri jel dobro leži u utoru, očisti kontakte gumicom za brisanje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Vadio sam grafu van, ali opet nista, jedino kaj nisam probao je cistiti s gumicom ![]() Danas kad dojdem doma, cu staviti drugu grafu pa cu vidjet.
![]() |
#4 |
Premium
|
danas konacno uhvatio vremena pozabaviti se ovim kompom i situacija je sljedeca: nisam mogao zamjeniti graficke, jer moja je agp, a ova PCi-expres. No izvadio sam grafulju, obriso gumicom, stavio natrag, izvadio jedan keks memorije i upalio komp proradio je kolko tolko, ali nie ni dosao do onog dijela s biosom, vec se zasteko odma na pocetku... Ponovo sam ugasio, promjenio slot di je memorija, upalio ovaj put je dosao do dijela kada ocitava disk, al ga nie prepoznao, tad sam restartal, doso u bios, stavio sve na default (load fail safe), u biosu mi vidi disk, koji je, restarto ga, doso je opet do boot dijela, al greska je bila: fail to boot from CD, pleas insert bla bla bla... ugasio ga, isteko hard, provjerio konektore, probao upaliti, nist mrtav. Oso po drugi sata kabel, spoji hard s njim, spojio drugo napajanje harda, spoji drugi konektor za graficku s monitorom, opet nist, dead dead Kaj sad? neam vise ideja, sem da je fakat maticna kaput, ili je na tom putu? ![]() BTW ima ko preporuku za neki good servis u zg??
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne treba ti drugi servis, dobro su ti rekli i u prvome. sto se tice onog no video imput negdje je bio problem u kontaktu jer doticna poruka s monitora nestaje i kada se kabel spoji u neispravnu graficku (rijec je samo o dva kratkospojena pina, nista drugo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
znaci maticna je na samrti??? Zapravo servis mi ne treba, ak je maticna u pitanju, kupim ja drugu i sam poslozim, al sam mislil na testiranje, posto ne mogu otkriti u cem je problem, jer mi nema smisla kupovat maticnu, ako nie u njoj problem... Al nevezano uz ovo, trebal bi preporuku na neki servis ![]()
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo napisacu ovdje ako moze, da ne otvaram novu temu. Dakle juce mi crko komp. Upalim ga, sve radi jedino nema slike na monitoru. Posto mi je stari ajmo reci maher za te stvari, zakljuci on da je maticna crkla. Nista, kupim danas novu i procesor sa ramima. Prikopcam sve, ali opet isto ko i sa starom. Mislim, mozda je graficka, izvadim i stavim drugu, opet isto. Mozda je onda monitor, iskopcam, prikopcam rezervni monitor, opet isto. Do sad sam sve kombinacije isprobao, nece da se upali monitor. Ne pisti nista, maticna je nova, graficka radi, monitor radi, sve OK ali nece upaliti... Mozda ima neke veze s napajanjem ali ne znam, dal bi mogao uopce upaliti ako je napajanje otislo... Edit, sad sam pronasao neki stariji tread sa gotovo istim problemom, pise da je bio problem u napajanju, ajd vidicu sutra onda dal je to... EDIT BY MOD: Ne uskači u tuđu temu nego otvori novu. Ovako će nastati nered pa se neće znati tko kome odgovara. Drugi puta brišem poruku bez upozorenja. Hvala na razumijevanju. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.11.2007. u 16:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
MOzda ti je i proc riknuo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma napajanje lako moguce, sestrin tako riku bacio neki dana. sve je smrdilo na plocu (ostale komponente sam testirao u drugim kantama i radile su, ostala je jos samo ona.....barem sam tako mislio). ubacim drugu plocu, prilicno bolju, skuplju i jel, vise malo vuce struje. napajanje se pocme dimiti. ne previse, stignem sve iskljuciti. stavim drugo, vidim da mi je ploca koju sam stavio kao zamjenu bacila riku ![]() vratim sve staro s tim novim napajanjem i naravno, sve radi. jos da nisam neki dan prodao svoje staro bilo bi super, spusio bi svoje i gotovo. ovako sad moram covjeku platiti tu maticnu koja je bila na "produzenoj posudbi" jer nisam imao drugu s kojom bi testirao. btw, jos jedan uteg na onu vagu - saljite rodbinu u servise, proci cete jeftinije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo zadnje sto sam napravio: Istekao sam sve, flopy, dvd rom, hard, probao upaliti, nista, opet na ekranu crnilo, dok se ventilator proca vrti. Upiknuo novi keks rama, koji 110% radi, opet ista stvar. Promjenio napajanje, opet isto probao sam maknuti uopce memoriju, poceo je pistati, vratio memoriju, ali opet isto stvar, nista. sutra cu upiknut neku novu plocu, pa cu vidjet oce li biti promjena...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Thnx na savjetu ![]() BTW ima ko neku preporuku za maticnu, prije neg kaj odem kupit ![]()
![]() |
#13 |
Premium
|
Evo rjeseno, stavio novu maticnu i sve radi!!! thnx svima na savjetima i pomoci ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|