Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.11.2007., 17:59   #1
bcovic7
Premium

bcovic7's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
(riješeno) Compaq problem

Intelova je ploča, pentium 4 (1,5ghz), 384 mb SDram, desktop kućište (vodoravno), e sad, do prije neki dan sve je radilo po PS-u. Prvi simptom mi je nestajanje slike, promjenim grafičku, problem riješen-slika je došla. Drugi dan winamp iz čista mira stane, stane i miš, komp. zmrznut. restartam ga, opet nema slike, pustim ga sat vremena, poslije sve Ok. Nekon nekog vremena opet stane. i tako svako malo.
Glavno pitanje, da li smeta desktop (vodoravnom) kompu šta radi u okomitom položaju.,meni se sve čini da je disk u pitanju.

Šta vi mislite?
Staro 20.11.2007., 18:45   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Obzirom da je makinja do nedavno radila ok treba malo počistit po njoj. Prvo spremi važne dokumente na cd/dvd ili neki vanjski komp / hard. Prije ovog obavezno isključi napajanje iz mreže. Sad otvori i očisti kontakte na karticama i pci utorima. Na karticama onaj "češalj" sa kontaktima sa obe strane prođi lagano sa srednje tvrdom gumicom. Gledaj to obavit polako, taman da se skine patina / oksid. Za pci utore ako nemaš onaj neagresivni cleaner možeš lagano proči alkoholom a onda par puta ubodi i izvadi karticu. Slična procedura za kabel od harda. Sada pokreni one programe za testiranje harda (svaki proizvođač ima neki svoj alat). Ako ovi programčići kažu da je hard ok, onda ti vjerojatno sljedi format i čisti instal os - a.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.11.2007., 18:52   #3
bcovic7
Premium

bcovic7's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Obzirom da je makinja do nedavno radila ok treba malo počistit po njoj. Prvo spremi važne dokumente na cd/dvd ili neki vanjski komp / hard. Prije ovog obavezno isključi napajanje iz mreže. Sad otvori i očisti kontakte na karticama i pci utorima. Na karticama onaj "češalj" sa kontaktima sa obe strane prođi lagano sa srednje tvrdom gumicom. Gledaj to obavit polako, taman da se skine patina / oksid. Za pci utore ako nemaš onaj neagresivni cleaner možeš lagano proči alkoholom a onda par puta ubodi i izvadi karticu. Slična procedura za kabel od harda. Sada pokreni one programe za testiranje harda (svaki proizvođač ima neki svoj alat). Ako ovi programčići kažu da je hard ok, onda ti vjerojatno sljedi format i čisti instal os - a.
gumicom za brisanje misliš? Dobro, mogu to probat. Misliš li da može biti problem u krivom položaju kompa. Naime meni on stoji u radnom stolu okomito.
Staro 20.11.2007., 21:09   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Da mislio sam na gumicu, ona srednje tvrda. Ako znaš one plavo/crvene pa crvena strana. Ne upirat jako, samo da "pobriše" patinu / oksid.
Šta se tiće položaja, za hard nebi trebalo biti bitno, većina ih radi ok ako stoje vodoravno ili okomito.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2007., 06:05   #5
bcovic7
Premium

bcovic7's Avatar

Ok, pobrisao sam spojeve, sad radi. Do kada? Vidjet ćemo...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno