|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Problem s BIOS-om
imam asus p5b-e i bios v1601. Skinu sam s asusove stranice v1701 i htio ga instalirati s asus update programom. i desilo se sljedece: brisanje biosa-100%-ok snimanje-100%-ok provijera-4%-error Resetirao sam komp u nadi da ce se pokrenuti asus bios recovery, ali nista od njega... Komp je mrtav, postoji li nacin da vratim opet bios...bilo koju verziju...???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Odnesi to u Links. Oni to rade. Ako se ne vaeam 150kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ja ne znam jesam li ja slijep, glup, blesav ili je pol cetri, ali ja EEPROM na ovoj ploci *ne vidim*! http://images.anandtech.com/reviews/...s-c2/p5beL.jpg
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
nista nije upalilo, disketna neradi, eeproma nema, asus bios recovery se ne pojavljuje... No u linku na jednom od predhodnih postova pise da bi disketnu (kao zadnja opcija, valjda) trebalo spojiti na ISA multi-IO card i onda flash-ati bios... Ima li tko iskustva s ovakvom metodom? ako se nevaram na novim plocama uopce nema isa utora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
kolko vidim na naljepnici...org bios... ...686 AMIBIOS UV 2003 CA02 3627... dali je to onaj stariji cip koji se brise pomocu UV-zraka (eprom) ...posto se neda izvaditi dali ga je moguce opet osposobiti... ...da ne nosim plocu u links, a na kraju nista od nje pa daj jos moram platiti i radne sat...??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
sto fali updateu biosa iz windowsa ? nevermind, ako ti maticna nema dual bios, onda treba izvadit bios (chip) i odnit ga u servisera (pod uvjetom da se chip moze izvadit, ima dosta maticnih na kojima je bios zalemljen...), neznam tko je za asus, meni je za msi spasio stvar msan, za 50 kn i donio sam novi bios. postoji jos shema da u maticnu stavis bios iz indenticne matice, ali malo je komplicicranije, ima upustava na googleu... Druga je shema koja bi trebla upali je da spojis neku pci graficku karticu i ponovo flashas bios (sve maticne imaju tzv bios repair utility , dio biosa koji se nemoze izbrisat i koji je predvidjen za ovakve slucajeve) doduse, trebalo bi upalit i da ubacis da disketu bios i na disketu upises par linija koda da automatski naprave flash(bez pci graficke), ali to u mome slucaju nije upalilo... enivej, nemoj odma odustat od maticne, vjerojatno se uz malo truda to da sredit.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Prvo mislim da se je ovo sa floppyem odnosilo na autoflash disketu kao pokušaj recoverya iako IIRC to rijetko kad prolazi sa novijim biosima, tj prolazi ako je npr krivi bios za neku ipak donekle sličnu ploču pa ono samo ne inicijalizira PCI i ostzalo kako treba... Inače IMHO dobro staro napucavanje iz DOSa je 100x pouzdanije od raznih žongliranja iz windowsa ili autoupdatea sa stistaknjem F" ili sl...
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
disketa je problem, ne dos.
![]() |
#15 |
Premium
|
Isprobao sam oko 6 disketa(disketna jedinica je stara par mjesci) i org i jos dvije verzije biosa. I bios s org imenom i s preimenovanim u AMIBOOT.ROM i nista.Probao sam i s ctrl+home prisilti bios na flesiranje. Odnio sam plocu u links, reprogramiranje je 146kn s tim da cu ja morat platit malo vise jer mi je BIOS zalemljen na plocu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|