Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.11.2007., 00:48   #1
bili-rw
Superbad
Moj komp

bili-rw's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Preporuka plazme

mislim kupiti plazmu i imao sam u vidu nesto tipa ovog:
Panasonic TH-42PY70P
http://www.ronis.hr/default.asp?sifr...C%20TH-42PY70P
pa ako netko ima nekakav drugi prijedlog do 15000 (ne iznad ) i da dijagonale budu 42 ili 50 (mozda je bolje 42, zbog udaljenosti tv od kauca, nekih 4,5m)

ne mogu da se odlucim, jer gledao sam nesto po trgovinama i ostao jos vise zbunjen. mislim ono nije mi jasno kako kad dodem u trgovinu. plazma ili lcd od 8000kn ima pun qurac bolju sliku od neke od 15000kn (na istom su kanalu, pa se bas uoci razlika). tako da bi bio zahvalan na pomoci
bili-rw je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2007., 08:11   #2
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
kao prvo, po mom mišljenju 4,5 metara je idealna daljina za 50". meni je čak nešto sitno ispod 4m i nije mi preblizu, dapače.

što se tiče preporuke, pogledaj si još samsung i lg modele. (govorim o 50") za 13000 imaš odičan samsung
http://www.europatrade.hr/content/hr...p.aspx?GID=103

preporučam PS50C96

evo ti malo reviewsa
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=527504 koji objašnjavaju zašto je bolji od skupljeg Q modela.

daklem taj ti telkač preporučam iz prve ruke, možeš ga pogledati u KONIKOMU (city centar, jankomir) sad vidim da si iz splita

svakako pogledaj novi LG model, mislim da je sada nedavno izašla nova serija
mislim da je još nešto jeftiniji a možda nije lošiji, dapače mislim da ima 100HZ.

panasonic je odličan TV također, skuplji je od ova dva možda nešto i bolji, nisam provjerio koliko je 50" model skuplji ali sve iznad 1500kn maks. 2000kn je previše toliko bolji nije.

u svakom slučaju prozuji malo po netu, obiđi dućane i odluči. ako te zanima iole kvalitetna slika LCD-ove nemoj niti gledati, ja sam samo potratio vrijeme

nemoj se zavoditi slikom koju vidiš u trgovini, traži ako možeš da ti spoje neki HD signal čisto da vidiš kako se telka ponaša u najboljem svijetlu, SD signal preko splittera i na tolikom broju televizora nije referentan. NET ti je možda najbolji vodič, link na onaj forum koji sam ti dao ti može ponuditi možda i najbolje smjernice, kritika korisnika iz prve ruke najkorisnija je.

i da naravno da je SD signal na televozoru 1080p rezolucije i velijke dijagonale daleko lošiji nego na nekom 720p rezolucije i manje dijagonale.
isto kao što će ti SD signal bolje, daleko bolje izgledati na svim modelima od 42" od ova tri koje sam ti gore naveo, ali to je već pitanje afiniteta. odnosno pristanka na kompromis relativne kvalitete SD signala i veće dijagonale.
cijela priča se mijenja, naravno, kada je HD materijal u pitanju.

Zadnje izmijenjeno od: glista. 19.11.2007. u 08:26.
glista je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno