Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.09.2002., 22:11   #1
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Windows 2000

Ovak, jednom (prije oko 2 tjedna) sam imao "cudan" slucaj s Windowsima 2000. Naime, uredno sam formatirao hard, instalirao win2k ,stavio sve programe, sve sredio, ma milina!
I onda sam skinuo neta trail verziju Ghosta 7.0, i nakon sto sam je instalirao, sljedeci put kad sam dosao u windowse...NISAM SE MOGAO LOGIRAT!
Uvijek me dočekivala ovakva poruka:
"Your current security settings do not allow you to logon interactevly"
Jedino sam mogo uci preko Administrator passworda, ali nisam mogo "iskljucit zabranu pristupa" mom originalnom accountu.
Problem sam na kraju rjesio time sto sam formatirao hard, ali ovog puta nisam stavio Ghost, niti planiram.
OK, englight me, people!
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2002., 23:45   #2
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

HAHAHAHHAHAHAHHAHAA... ova je dobra...

Ovako, to sto si stavio trail verziju Ghosta 7 i nije neki bed. Bed je ako si ga isao "registrirati", da se tako izrazim. Nego, sto si ti radio s tim Ghostom?

Zasto se nisi mogao ulogirati u Win2000? Kao prvo, imao si NTFS particiju (sto ce to ljudima doma na privatnom kompu, nikada necu shvatiti), a ona raspoznaje korisnike po grupama. Grupa s potpunim ovlastima ja Administratorska grupa, dok sve ostale grupe korisnika imaju ista prava. Ocito si sebi napravio dodatnog usera (tako i treba) i vjerovatno mu nisi mjenjao kojoj grupu korisnika pripada, pa je tako ostao na User grupi. Dakle, vratimo se na tvoj problem, zasto se nisi mogao ulogirati na Win200. Ako se User grupi onemoguchi pravo pristupa na razini particije, tada se ti korisnici niti nemogu ulogirati. Kako se to dogodilo? Ili si se igrao s tim postavkama, ili si nesto previse dozvolio Ghostu 7.0 ili je sam Ghost 7.0 napravio tu promjenu (ovo zadnje mi je nekako tesko za povjerovati, ali nikada se nezna).

Uglavnom, nisi trebao formatirati particiju da bi rijesio problem, vec si samo trebao uci kao Administrator i promijeniti prava na razini particije.

Nego, nesto sam se sjetio, ti si instalirao Ghost 7.0 kao obican korisnik? Kako ti je to samo uspijelo, naime, da bi instalirao neki takav ozbiljan software, trebas imati administratorska prava. Ajde, odgovori mi, jer me to stvarno zanima. I jos me zanima kako si pokusavao "iskljucit zabranu pristupa", sto si tocno radio?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2002., 13:35   #3
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

ok, dude...prvo, malo se spusti na zemlju, postajes umisljen...
A drugo, to se desilo tocno NAKON sto se instalirao ghost (koji se btw, MOGAO instalirati i s mog accounta jer je account bio na Administrator razini).
I nisam imao NTFS particiju...don't put words in my mouth.
Staro 09.09.2002., 13:47   #4
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

I da, account sam probao vratiti mjenjanjem sifre, tipa user (administator, guest,etc.), stavljanjem svih mogucih security postava na minimum i nije radilo...
Ali to je bilo davno, sad sve fino radi.
Staro 09.09.2002., 14:09   #5
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by sNNooPY
ok, dude...prvo, malo se spusti na zemlju, postajes umisljen...
A drugo, to se desilo tocno NAKON sto se instalirao ghost (koji se btw, MOGAO instalirati i s mog accounta jer je account bio na Administrator razini).
I nisam imao NTFS particiju...don't put words in my mouth.
Uh, al se djete razestilo. Nego, te informacije si mogao dati i ranije, nisam vidovit i ne citam misli.
Kako da ti to kazem, bas je jutros nazvao jedan tip iz firme i pitao gdje mu je nestao Start gumb??? To ti je primjer onoga tvoga gore. Desilo se to i to, zasto se to desilo? A onda nakon toga e jesi umisljen, budalo jedna, kak si glup, bilo je tak i tak, kak neznas???
Mozda ne bi bilo lose da malo razmislis, zelis li da ti se pomogne, ili samo vrebas budalu koja ce krenuti krivim putem pa da ju popljujes?
Ringenibels?
Ja stavljao rijeci u tvoja usta? Ne bih ja tebi nista stavljao u ta tvoja usta.
Samo sam nagadjao, a ti se ODMAH razestio i poceo paljbu. Kuldaundud.
Staro 09.09.2002., 14:30   #6
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
I da, account sam probao vratiti mjenjanjem sifre, tipa user (administator, guest,etc.), stavljanjem svih mogucih security postava na minimum i nije radilo...
Ali to je bilo davno, sad sve fino radi.
i da, i za to ima rijesenje. Udjes kao lokalni Administrator, napravis novog usera (sNNooPY1), das mu prava koja hoces (administrator, power user, user, guest, lalala...) i fino iskopiras sve fajlove (koji te zanimaju) iz c:\Documents and Settings\sNNooPY u c:\Document and Settings\sNNooPY1 i stvar bi morala hodati (nije sigurno, ali je vrlo vjerovatno).

Inace, to sto promijenis password na accountu ne mijenja nista na stvari, jer ne kaze ti da je krivi password, vec da nemas prava pristupa. Security postavke na FAT16/32 particiji? Si ziher?
Staro 09.09.2002., 17:30   #7
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Citiraj:
Mozda ne bi bilo lose da malo razmislis, zelis li da ti se pomogne, ili samo vrebas budalu koja ce krenuti krivim putem pa da ju popljujes?
you're right...sorry man... I had a B A D day...
Ispricavam se.
Staro 09.09.2002., 20:37   #8
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
you're right...sorry man... I had a B A D day...
Ispricavam se.
Nije bed, svima se dogodi. Evo, ja gotovo da nisam spavao od petka i jos sam na nogama...
hehe
Staro 09.09.2002., 21:52   #9
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Thumbs up

impressive.
Staro 10.09.2002., 10:55   #10
Aeron
Premium

Aeron's Avatar

Datum registracije: Jan 2002
Citiraj:
impressive.
...most impressive...but you are not a Jedi, yet.
Aeron je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno