|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
cudan lan problem
shema (nadam se da cete skuzit, ---- su kablovi, tockice zanemarite, tu su samo zbog poravnanja): moj komp-------router (zyxel prestige 600) ---kasda1(bridge mode)----kasda2(bridge mode)--- susjedov komp .........................| ....................laptop(wlan) problem: - sa mog kompa mogu upast na susjedov i na lap, sa laptopa na obadva, susjed moze na laptop al ne i na moj komp. situacija: - nije stvar u firewallu, win fw nemam uopce (nlite) a zonealarm iskljucim i isto smece. - on moze na moj komp jedino tako da ja dignem ftp server. vidimo se na BorgChatu koji koristimo za komunikaciju. - sva tri imaju istu verziju winsa, instalirano sa istog cd-a. - pinganje radi i u jednu i u drugu stranu bez problema. - on moze na net jer je ukopcan u router. - on ne koristi nikakav firewall (unatoc mojim naporima) - kasde su tu zbog broja portova (trebalo mi je) i zbog duzine kabela (falilo nam je 10 metara). dakle, sve kombinacije rade osim s njegovog kompa na moj. tamo gore (kod susjeda) sam nosio svoj laptop i bez problema pristupio u svoj komp, tak da nije stvar u portovima. kog god pitam, svi kazu da bi trebalo radit. to kazem i ja. al ne radi. any idea? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|