|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Epox 8KDA3+ Corsair 1Gb XL
Imam Epox 8kda3+ i Corsair 2x512 XL Twinx 3200. U nekim igrama mi se komp resetira i kad se dignu winpiše sirius error.Ploča je rev 1.0 bios 5/5. Probao sam sa frendovom pločom koja je rev 2.2 bios 15/9 i tu se događalo isto. Čak je na toj ploči kod boota znao doči plavi ekran sa porukom Bad System Config Info 0x00000074. Latencije su 2-2-2-5 2T iako su moduli 1T.Držao sam i 1T i 2T događalo se isto. Sad imam svoju ploču i baš nigdje se ne ruši, probao sam hrpu testova sve prolazi u najboljem redu ali se ruši u nekim igrama. Šta je najgore to rušenje je jako rijetko mogu igrati i po 3-4 sata i ništa a nekad 15min.Temperature su u redu proc max ide do 47C kučište 30-34. Koristim zadnje drivere za ploču i grafičku (Leadtek 6800GT) iako sam probao i starije.Win sam instalirao nanovo tako da tu nije problem. Pogledam u Event Vieweru piše reboot zbog bugcheka i hrpa brojeva. Napajanje je Enermax 430W. Prije te memorije imao sam 2x256 Corsair Twinx LL i to mi se isto događalo. Da li je tu u pitanju loša komunikacija između ploče i rama ili je nešto drugo. I na kraju da pitam da li je dobra DFI ploča jer ako ovo ne riješim probaču sa drugim proizvođačem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Zaboravio sam napisati da mi se rušenje večinom događa kod usnimavanja sljedečeg nivoa ili kad izađem iz igre u Win odna se sruši. Samo jednom mi se dogodilo baš dok sam igrao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
probaj provrtit memtest i prime pa javi, onda ćemo dalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Upravo provrtio memtest i same greške. Probao sam dizati latencije i radi mi stabilno na 2,5-3-3-5 pa neču valjda ovako skupu memeriju držati na tim setingima.Niti dizanje napona do max ne pomaže. Šta mi je sad činiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Čekkaajjj malko Mirkec ... Na kojem FSB-u držiš RAM ?? Koji HT množitelj ? Proc i množitelj ? Napon proca, RAM-a, chipseta, AGP-a ? Koliki napon daješ RAM-u. Jerbo većina napajanja ne mogu dati iznad 2.9 Vdimm na 3.3 railu. Ovo moje - Antec 550 W TC - 3.2 Vdimm. Još uvijek mu fali onih 0.1 da se digne na FSB 250. Trenutno kucka na 230 --- 2-2-2-8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Sad sam probao stariju memoriju Corsair 2x256ddr Twinx LL na setinzima 2-2-2-6 i tu memotest prolazi u redu, ali sa tom memorijom mi se isto komp resetirao samo u igrama. Ovih giga rama sam sad probao na MSI KT-400 MS 6712 na kojoj je Athlon 1800+ i niti tu ne prolazi test. Dali je moguče da mi je pokvarena memorija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Sorry dečki kaj toliko gnjavim ali sam sad probao ponovo memtest sa ovom Corsair memorijom 2x256DDR i pustio sam da radi 20min i bila je jedna greška, dok sa 1Gb su greške stalno. Budem sad stavil još prime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
nisi reko najvazniju stvar kod 8kda3+! NAPON PROCA ![]() to je jako vesela stvar, ajde mi reci jel ispod 1.488 V ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo probao sam i prime test i nije dugo trajalo, nakon par minuta FATAL ERROR sa ovom 2x256ddr dok ovu 2x512 nisam niti probao jer u memtestu radi gore od ove pa mislim da bu isto. Samo mi recite da li sam uradio dobro test: instalirao sam prime i pokrenuo torture test, da li je to u redu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
da, torture test trebas pokrenut... ajde probaj testirat sa samo jednim modulom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ekspert iz sjene ...
|
Ovo mi sve smrdi na to da je RAM krepal : axeman : Mislim .... XL bi trebao raditi i preko DDR 500 bez problema :confused: Ako imaš garanciju ( a moraš je imati ![]() U svakom žitu ima kukolja. Možda si baš piknul RAM koji ne radi : stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
mislim da nije ram u pitanju, vidis da mu baca greske i na 2x512 xl i 2x256 ll... meni se cini da je ploca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
di si kupio plocu?
![]() |
#18 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Odnesi ram kod nekog frenda pa probaj da se uvjeris jeli problem u njemu
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo napravio sam testove: sve postavke u biosu su iste i naponi Corsair 2x256ddr Twinx LL 400Mhz 2-2-2-6 1T Prime javlja grešku nakon par minuta Memtest nakon 20 min javlja 1 error Kad stavim latencije 2-3-3-6 1T Prime nakon 1sat radi i Memtest također. Corsair 2x512ddr Twinx XL 400MHz 2-2-2-5 1T Prime nakon 1sat radi Memtest nakon par min. javlje errore Kad stavim latencije 2-3-3-5 1T Prime radi nakon 1sat, a i memtest. Da li mi se splati kupiti DFI s754 koji košta 900kn i da li postoji mogučnost da mi i tamo ne radi kako treba, ili da stavim veče latencije na Epoxu. Dobro, trebalo bi još duže testirati ali ovo je što sam vidio na brzinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Hmm taj corsair bi trebao raditi na 400MHz sa latencijama 2-2-2-5 sigurno , naime na mojoj ploči radi i na 1.5-2-2-5 ! možda bi ti se isplatila nabavka DFI-a naravno ako ti nije problem ! jer će iscjediti max iz memorije, možda je ploča u bedu?? Jer ja sam moju mem uspio na 600MHz dić ali nije prošao memtest uopće! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ekspert iz sjene ...
|
Istina jest da su greške moguće i kod ploče .... Kao što su drugi rekli - probaj RAM kod prijatelja i eliminiraj taj problem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|