|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Blur problem sa LG1953TR(GFX Radeon 1950GT)
Pozdrav, Nedavno sam kupio novi 19" LCD monitor kao zamjenu za stari 17" CRT. No imam specifičan problem sa njim: Velike količine tzv. "motion blura". Kad god se događa nekakav pokret na ekranu, bilo da sam ugrabio neki window u exploreru i pomičem ga, ili igram nekakvu igru - pa čak i prosto pomicanje strelice u Windowsima - rezultira zamagljivanjem dijela koji se pomiče. Npr. kad bih stavio ovaj FF prozor u restore mode i pomicao ga mišem po ekranu, sav ovaj tekst i sve ostalo bi bilo potpuno zamućeno i nečitljivo. Zanimljiv dio je da sam nosio monitor natrag u trgovinu gdje ga je prodavač isprobao na svom kompu, i kod njega nije bilo nikakvog blura. Sav hardver u PCu je nov, kao i grafička navedena u naslovu, i na starom CRTu nije bilo ovakvog blura. Dakle, što ga uzrokuje? Monitor ima 2ms odziv, više informacija ovdje Rezolucija je na nativnih 1280x1024 pixela, refresh rate je 75hz, i kabel je Sub-D(na DVI-u je isti problem). Možda sam previdio nekakav setting ili nešto takvo, pa ako netko ima ikakvu ideju ili savjet, bit će od velike pomoći. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
ima li taj monitor kakav instalacijski cd... probaj napravit Degauss (imaš na monitoru neke tipke pa tam nađi u postavkama Degauss-inače to je ako je neko drugo magnetsko polje utjecalo to poništi štetno djelovanje...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma bravo, degauss na LCD monitoru... ![]() Smješko, dobrodošao na PCE forum. Pravila vrijede za sve pa tako i za tebe. ![]() http://forum.pcekspert.com/faq.php Spoji monitor na DVI, rezoluciju ostavi na 1280 x 1024, ali refresh rate stavi na 60 Hz. Ako je i dalje mutno, reinstaliraj drivere za grafu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Jesi mijenjao drivere za grafu, meni ovo više smrdi na problem sa grafičkom nego monitorom., no nemora biti. Monitor vjerovatno nije ako je radio na drugom kompu ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Probao sam sve moguće, od reinstaliranja drivera za monitor, do reinstaliranja drivera za grafičku, pa onda uninstaliranja i ponovnog reinstaliranja istih, i nema poboljšanja. DVI + 60hz također ne pomaže. Kako je krenulo, još ću morati nositi cijeli PC i monitor da vide o čem se radi, jer sve mi se čini da grafička možda ima nekakav problem... Thx. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|