Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.12.2007., 17:58   #1
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Konfa za oko 6k Kn (bez monitora)

Evo i ja napokon kupujem novu konfu - većinu sam složio, al me još neke stvari muče, pa je svaki savjet dobrodošao. Ovako bi to trebalo izgledati:

-> Intel C2Q 6600
-> Asus P5K SE
-> Powercolor Radeon HD 2600XT PCIE, 256MB DDR3
-> Samsung SH-S203B, DVD±RW, serial ATA

-> Seagate Barracuda 320GB 16MB - ne znam šta ću s ovim čudom - čitam posvuda kakvu su svinjariju složili s performansama u ovoj seriji, al opet mi daleko najbolje odgovara ovaj model zbog odličnog omjera cijene i kapaciteta. Seagate mi je ipak prvi izbor zbog 5 g. garancije. U nedoumici sam....

-> PS CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent. - što mislite, hoće li mi ovaj Corsair biti dovoljan? Želim da podnese i neke buduće nadogradnje, iako se neće raditi o nikakvim bolesnim grafama i sličnim perverzijama, nego eventualno o dodatnom disku ili blu-rayu....

-> i na kraju rami - mislio sam prvo uzeti Kingmax 2x1GB 1066MHz od 315KN, al kad vidim da model od 800Mhz dođe samo 140KN računica je ipak dosta drugačija - ispada da me 2GB ovog prvog dođe 630KN, a 4GB jeftinijeg 'samo' 560KN. Znači duplo više rama dobijem, i još jeftinije prođem! Stoga me zanima onak iskreno kolko su u praksi razlike između 800Mhz i 1066Mhz keksa (otprilike u %)? Btw, kloklanje me ne zanima pretjerano, jer preferiram dugotrajnost i stabilnost prije svega.

Od periferija bi još trebali sletiti Logitech Ultra Flat tipkovnica i Logitech RTL Cordless Rechargeable Click! Plus mišonja. Što se kućišta tiče, imam ih par u vidu, al morat ću ih dobro 'sprepipat još u dućanu da ne bi bilo nismo znali.
Pobjednik među printerima je Canon Pixma 4300, i to najviše zbog odvojenih tinti.

Finalna cijena ispada oko 6300 k KN.

Eto, to bi bilo to.

Artistar je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2007., 19:29   #2
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Slobodno uzmes i Kingmax 667 nema neke razlike a pogotovo jer Quad ima multy 9 pa nece bit problema sa memom. Ostalo je ok ali moza bi razmilsil o drugoj, ploci gigabyte (6 fazna regulacija napona - P35 DS3R) ili abit.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.12.2007., 20:56   #3
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Ostalo je ok ali moza bi razmilsil o drugoj, ploci gigabyte (6 fazna regulacija napona - P35 DS3R) ili abit.
Hm, interesantan prijedlog, moram priznati. Već sam se odlučio za ovu Asus-icu, pa je sad i Gigabyte-ica uletila, a i ova P35C DS3R s podrškom za DDR3 dobro izgleda (a manje dođe od asus-ice)....
Daj mi samo molim te ukratko objasni ovo "6 fazna regulacija napona"?
Kolko vidim to bolje paše quad-ovima, al onak zdravo seljački - koje su sve prednosti?
Također me zanima što, s obzirom na kvalitetu, mogu očekivati od Gigabyte-ice, jer nemam iskustva s njima? Jel lošija od gore navedene Asus-ice, onak općenito gledajući?

Bome si mi dao materijala za razmišljanje i dobar razlog za kopanje po netu.

Staro 08.12.2007., 21:04   #4
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Navedena asusica ti ima 4 faznu reg. napona sto je ok za C2D pa cak i za quad ali ipak 6 fazna daje stabilniji napon kod i kod quada je to nesto bitnije. To ti se skuzi i po slici (objasnil mi je Razer):

Inace postoje i 8 fazne te 12 fazne ploce imas par tema o tome na forumu. Ali to i nemora bit od velike vaznosti npr. Abit P35 non pro pa cak i pro verzija imaju 4 faznu reg. i odlicno se slazu sa oc-anim quadom.
Imas cjelu raspravu ovdje.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2007., 00:53   #5
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Na kraju sam se ipak odlučio za Gigabyte P35C-DS3R. Za par kn se razlikuje od modela P35-DS3R, pa ajd nek ima i podršku za DDR3 kad nije neka razlika. I naravno, hvala na prijedlogu.

E da btw, našo sam u Linksu ove Patriot kekse za 145Kn po komadu, pa me zanima dal je bolje uzet tu marku umjesto Kingmaxa? Kolko je to kvalitetnija mema?

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno