|
![]() |
#1 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Konfa za oko 6k Kn (bez monitora)
Evo i ja napokon kupujem novu konfu - većinu sam složio, al me još neke stvari muče, pa je svaki savjet dobrodošao. ![]() -> Intel C2Q 6600 -> Asus P5K SE -> Powercolor Radeon HD 2600XT PCIE, 256MB DDR3 -> Samsung SH-S203B, DVD±RW, serial ATA -> Seagate Barracuda 320GB 16MB - ne znam šta ću s ovim čudom - čitam posvuda kakvu su svinjariju složili s performansama u ovoj seriji, al opet mi daleko najbolje odgovara ovaj model zbog odličnog omjera cijene i kapaciteta. Seagate mi je ipak prvi izbor zbog 5 g. garancije. U nedoumici sam.... ![]() -> PS CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent. - što mislite, hoće li mi ovaj Corsair biti dovoljan? Želim da podnese i neke buduće nadogradnje, iako se neće raditi o nikakvim bolesnim grafama i sličnim perverzijama, nego eventualno o dodatnom disku ili blu-rayu.... -> i na kraju rami - mislio sam prvo uzeti Kingmax 2x1GB 1066MHz od 315KN, al kad vidim da model od 800Mhz dođe samo 140KN računica je ipak dosta drugačija - ispada da me 2GB ovog prvog dođe 630KN, a 4GB jeftinijeg 'samo' 560KN. Znači duplo više rama dobijem, i još jeftinije prođem! Stoga me zanima onak iskreno kolko su u praksi razlike između 800Mhz i 1066Mhz keksa (otprilike u %)? Btw, kloklanje me ne zanima pretjerano, jer preferiram dugotrajnost i stabilnost prije svega. Od periferija bi još trebali sletiti Logitech Ultra Flat tipkovnica i Logitech RTL Cordless Rechargeable Click! Plus mišonja. Što se kućišta tiče, imam ih par u vidu, al morat ću ih dobro 'sprepipat još u dućanu da ne bi bilo nismo znali. ![]() Pobjednik među printerima je Canon Pixma 4300, i to najviše zbog odvojenih tinti. Finalna cijena ispada oko 6300 k KN. Eto, to bi bilo to. ![]()
![]() |
#2 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Slobodno uzmes i Kingmax 667 nema neke razlike a pogotovo jer Quad ima multy 9 pa nece bit problema sa memom. Ostalo je ok ali moza bi razmilsil o drugoj, ploci gigabyte (6 fazna regulacija napona - P35 DS3R) ili abit.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Vječni Student
|
Citiraj:
Daj mi samo molim te ukratko objasni ovo "6 fazna regulacija napona"? Kolko vidim to bolje paše quad-ovima, al onak zdravo seljački - koje su sve prednosti? Također me zanima što, s obzirom na kvalitetu, mogu očekivati od Gigabyte-ice, jer nemam iskustva s njima? Jel lošija od gore navedene Asus-ice, onak općenito gledajući? Bome si mi dao materijala za razmišljanje i dobar razlog za kopanje po netu. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Navedena asusica ti ima 4 faznu reg. napona sto je ok za C2D pa cak i za quad ali ipak 6 fazna daje stabilniji napon kod i kod quada je to nesto bitnije. To ti se skuzi i po slici (objasnil mi je Razer): ![]() Inace postoje i 8 fazne te 12 fazne ploce imas par tema o tome na forumu. Ali to i nemora bit od velike vaznosti npr. Abit P35 non pro pa cak i pro verzija imaju 4 faznu reg. i odlicno se slazu sa oc-anim quadom. Imas cjelu raspravu ovdje.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vječni Student
|
Na kraju sam se ipak odlučio za Gigabyte P35C-DS3R. Za par kn se razlikuje od modela P35-DS3R, pa ajd nek ima i podršku za DDR3 kad nije neka razlika. I naravno, hvala na prijedlogu. ![]() E da btw, našo sam u Linksu ove Patriot kekse za 145Kn po komadu, pa me zanima dal je bolje uzet tu marku umjesto Kingmaxa? Kolko je to kvalitetnija mema?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|