Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2007., 10:24   #1
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Terratec Home Cinema - DVB-T nema slike

Nedavno sam kupio Terratec Cinergy HT PCI TV-karticu (Hybrid) i nakon neuspjelog pokušaja da Home Cinema proradi na Visti 64 - kod same instalacije javljao grešku, stavio winxp i instalirao drivere i soft bez problema, našao programe, sve super, ali... nema slike na digitalnoj, samo zvuk; analogna radi odlično. Instalirao sam i PowerDVD 7 te u postavkama HC odabrao njegove codece, no opet ništa - overlay mixer, VMR 9, VMR 7 - ne radi ni sa jednim postavkama.

Pitanje: Kako dobiti sliku?
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2007., 19:13   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kako ti nije radilo na Visti 64 ? Jesi skinuo najnoviju verziju ili barem betu najnoviju pa sa njom probao ? Ovdje imaš najnovije bete i sve ostalo za Terratec - ftp://ftp.terratec.com/

Uglavnom ja ti imam betu 5.34.00 i ove postavke na istoj kartici i sve radi bez problema. Nisi napisao koji odašiljač ganjaš, ali nekako mislim da je to Croatel. Njega sam davno hvatao sa Home Cinemom, ali u zadnje vrijeme samo sa DVBViewerom i nekom čudnom kombinacijom kodeka.

Odašiljač OiV-a sa Sljemena:

EDIT:
Na SS-u nema slike, ali to je jer mi je na Overlay mixer podešeno, zaboravih promjeniti.
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2007., 20:38   #3
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Skinuo sam najnoviju verziju (5.34) i odmah na početku instalacije je javio syntax error ...nešto, zatim se instalirao do kraja i više se ne da pokrenuti - opet javlja taj neki error (mislim da kako nije dobro instalirao dio za daljinski, ne znam točno - pogledat ću SS). Da, radi se o Croatelu. Preko DVBViewera radi, ali "zašteka" svako malo. Idem probati još jednom na Visti.

Edit: Evo SS:

Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 06.11.2007. u 21:21.
Staro 07.11.2007., 02:34   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Uf, ja sam jedino i na Visti (ali mislim da je bila 32-bitna) uspio davno dobiti sliku na Home Cinemi sa Croatela, ali tu kombinaciju codeca i sreće brijem da više ne bum mogao postavit (a nisam tada uzeo SS sa postavkama). Ali znam da on može isto davat sliku na Croatelu, samo velim - mora se imati sreće sa postavkama (jer znam da sam instalirao PowerDVD, Nero, Terratec Home cinema i onda to sve nekako ukomponirao i radilo je na Visti sa Home Cinema programom)

Uglavnom, ako se dobro sjećam - jedan član sa PCE-a je slao isječak od Croatela Terratecu i onda su kao dodali taj novi codec i sve bi trebalo raditi.

Tebi grešku radi ovaj paket koji je potreban za instalaciju Home Cineme, MS Visual C++, a ja ti se sad nemrem točno sjetiti, jesam li probao instalirati Home Cinema na Visti x64 dok sam ju na par dana imao )

Uglavnom, probaj uhvatiti odašiljač sa Sljemena (frekva 520Mhz), barem za sada pa vidi jel šteka i tamo. Ja imam relativno slab signal, ali sve dela kako treba - nema štekanja (niti sa Home Cinema, niti sa DVBViewerom).
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 12:24   #5
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Probao sam hvatat Sljeme al ništa ne nalazi. Skinuo sam i betu sa onog linka gore i opet ista stvar. Malo prije sam poslao mail njihovoj SZK pa ću vidjet što oni kažu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno