|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
T-com ADSL linija i noise margin.
Da li ste možda primjetili kako navečer padne (((Noise margin))), evo uzmimo moju liniju - (((gledam samo downstream))) , kaže mi preko dana da je između 20-22 dB što je po specifikacijama "na internetu" odlično. Preko noći mi zna pasti i do 8 dB što je jako loše, a recimo sad dok pišem ovaj post stoji mi na 11 dB... Pa kakva je to parica ako se preko noći toliko signal degradira? (retoričko pitanje) ili opet t-com tu ima svoje prstiće? Uzmite u obzir da je +/- 3 dB polovica snage signala. Ali još jedna karakteristična veličina me muči a to je noise margin od upstream-a. Zašto se upstream ne mijenja i uvijek je dobar (((u ovom trenutku je 25 dB))) , pa valjda koristim istu tu paricu za vraćanje signala. On je konstantno isti... Sad zašto neki kažu da mi možemo imati maleni upload na ADSL-u zbog gušenja prilikom slanja natrag podataka DSLAM-u. Kako je to moguće ako je signal koji putuje natrag ima toliko malo zagušenje prema signalu kojeg primamo??? Ima li netko da može objasniti ovo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Kod mene ista situacija samo ne tako drasticna. Meni se krece od 31-23 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
meni se dogodio jos veci prdez od t-coma. dignuli su brzinu, u ruteru mi pise Rate (Kbps): 7072 736 normalno, niti da prismrdim tome.. skida jos losije nego prije, jedva da 300 dogura.. al najzanimljivije je sta se dogodilo sa SNR-om.. downstream se i vise nego prepolovio i pao na 13.. isto se dogodilo i s upstreamom.. palo na 21 sa 31.. uglavnom, mamicu im j... imaju fore do ponedeljka kod mene, a onda zovem szk ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|