|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Za RAK-a, a i ostale... Testiranje HDD-ova...
Zanima me koje toolove koristite za testiranje ispravnosti diskova? zanima me sve, i za surface i sve ostale testove... te ako moze, koji je tool opcenito najbolji za koju vrstu testa? Ja imam nekoliko ovih health testova za svakog proizvodjaca diskova posebno, i znam za spinrite... ima li sto drugo, po mogucnosti bolje, preciznije, pouzdanije? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ne koristim toolove za testiranje diskova. Razlog je taj što ne želim napraviti još veću štetu na crknutom disku. Onaj koji radi, dobar je i to znam i bez ikakvog toola. Za spašavanje podataka se ne koriste takvi toolovi jer su izuzetno opasni. Svoje diskove stavljam u RAID i tako je limit brzine 115 koliko je to na PCI busu. A bolje od toga mi niti ne treba.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
nisam mislio na data recovery... cisto u situaciji "nesto me komp zahebava, pa da zavrtim par testova da vidim jel problem u disku"... nesto sto ce proskenirat u potrazi za bad sectorima ili nekim drugim felerima u disku koji mogu utjecat na rad diska ali nisu tipa "disk je krepao, uopce se ne vrti"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Svaki proizvodjac diskova ima svoje utility-e koje mozes posrkat s njihovog web-a. Recimo Seatools za Seagate, Drive Fitness za Hitachi, Powermax (za bivsi Maxtor) itd... i ako disk prodje svoj test, onda je ispravan. Alternative imas u HDD regeneratoru (dio Hiren's Boot CD-a) ili HDTune-u, ali po meni je jedino relevantno ono sto kaze utility proizvodjaca diska.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Za trazenje bad sektora i pokusaj popravljanja istih koristim HDD Regenerator. Kao, ne gubis podatke itd ak ides s njim radit no ja bih ipak prije napravio backup. Eh da - program je toliko spor da sam si odlucio sklopiti jednu masinu samo da vrti HDD regenerator za jedan 80GB disk ( ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
|
Meni je disk od 400GB repairao jedno 5-6 dana ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Jest da takvi toolovi znaju biti opasni, no meni su Spin Rite i HDD Regenerator spasili podatke s nekoliko diskova. Imao sam nedavno jedan 160gb samsung koji je BSOD-ao i kršio četiri kompa s četiri različita OS-a, s HDD reg. sam uspio popraviti bad sectore na njemu i spasiti podatke, no disku nije bilo spasa obzirom da je imao i drugih oštećenja... Znam da disk može lako odapeti kod testiranja s takvim alatima, ali meni do sad ni jedna nije tako riknuo. Ali je jedan riknuo na defragmentaciji ![]() @perich, ako se ne varam Hiren's boot CD uz navedene alate ima i HDD diagnostic toolove 4-5 proizvođača diskova, mislim da je to sve što ti treba, kao što je SU rekao ravnaj se prema utility-u proizvođača diska.
![]() |
#9 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Bas me zanima jel bude ovaj upotrebljiv... ![]() ![]() http://img164.imageshack.us/img164/4269/dsc00605gr1.jpg Fotka iz HDD Regeneratora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
|
Sumnjam, najvjerojatnije ces imati disk koji ce naizgled raditi, ali ce ti svako malo trokirati i bljuvati Write Delay Failed u Windowsima... EDIT: tek sad vidjeh da ne koristis Windowse, ali you get the point ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|